DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

MÜFTÜ SITKI KAYA; “MEVLİD KANDİLİMİZ TÜM İSLAM ALEMİNE MÜBAREK OLSUN.”

MÜFTÜ SITKI KAYA; “MEVLİD KANDİLİMİZ TÜM İSLAM ALEMİNE MÜBAREK OLSUN.”
REKLAM ALANI
17.10.2021
413
A+
A-

MÜFTÜ SITKI KAYA; “MEVLİD KANDİLİMİZ TÜM İSLAM ALEMİNE MÜBAREK OLSUN.”

-Suluova İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, 17 Ekim 2021 Pazar akşamı(bugün) idrak edeceğimiz Mevlid Kandilini başta ülkemiz, İslam Alemi ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

Müftü Sıtkı Kaya yaptığı açıklamasında, “Diyanet işleri Başkanlığımız 1989 yılı itibarıyla başlattığı Hz. Peygamberi anlamak şiarıyla Mevlid-i Nebi haftası milletimizin kalbine yerleşen Peygamber efendimizin sevgisini harekete geçirmiş ve belirlenen temalar çerçevesinde yapılan faaliyetlerle topluma bilinç oluşturmaya gayret edilmiş bütün vatandaşlarımızı arasında bilgi ve irfan ziyafetine, kardeşlik şölenine ve manevi yenilenme haftasına dönüşmüştür.

– PEYGAMBERİMİZ VE VEFA TOPLUMU .

Mevlid-i Nebi haftası demek Hz. Peygamber Efendimize olan sevgi ve özlemin tazelenmesi ve filizlenmesidir. Bu yıl Mevlidi Nebi haftasının teması ‘Peygamberimiz ve Vefa Toplumu’dur. Takdir edersiniz ki insanı insan yapan en temel ahlaki hususiyetlerden biri vefadır.

Öncelikle vefa kavramı 5 ana başlıkta ifade edebiliriz:

1-Peygamberimizin Rabbimize Karşı Vefası. 2-Peygamberimizin Ahde Vefası. 3-Peygamberimizin Ailesine Vefası. 4-Peygamberimizin İnsana Vefası. 5-Peygamberimizin Çevreye Vefası.

İslam’da vefa öncelikle bize hayat ve akıl nimetlerini bahşeden Yüce Rabbimize karşı sergilememiz gereken ahlaki erdemdir. Ahde vefa ise kulluğun özüdür. İslam Dininde vefa her şeyden önce Cenabı Allah’a karşı gösterilmesi gerekir. İnsanları yücelten ulvi bir meziyet olan vefa özünde sadakat ve samimiyet gibi ahlaki değerleri barındırır.

Milletler bu yüce hasletle fazilete ermiş, devletler bu meziyetle itibarını korumuş, aileler vefa üzerine kurulmuşsa varlıklarını devam ettirmiştir. Vefa kavramı en geniş anlamıyla yapılan iyilikleri unutmamak veya buna göre davranmak anlamlarına gelmektedir. Bu bağlamda vefa bireyin diğer bireyler ve dışındakilere ilişkisini sağlayan toplumun dağılımını ve dejenerasyonu engelleyen en önemli bağlardan biridir.

Vefa hatırda tutmak, verilen sözün gereklerini muhafaza etmek vefa’yı davranışların belirleyicisi haline getirmek ve en önemlisi bu davranışların tamamını belirli bir mecburiyet de değil içten ve canı gönülden bir duyguyla gerçekleştirmektir. Vefa bireyler arasındaki ilişkinin gelişimine katkı sağladığı gibi erdemli bir toplumun oluşmasını sağlar.Vefa hakkı ve doğruyu tavsiye etmektir. Hatasında ısrar edene dahi hakikati ifade etmekten vazgeçmemek demektir. Vefa hürmet değil saygıdır gönül incitmemektir. Doğru olandan vazgeçmemek ama hakikati en güzel şekliyle ifade etmektir.” Dedi.

-SULUOVA’DA MEVLİD-İ NEBİ ETKİNLİKLERİ

Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler de veren Müftü Sıtkı Kaya;

“İlçe Müftülüğü olarak 17 Ekim itibarıyla Pazar günü akşamı camilerimiz de akşam namazından sonra Kur’an-ı Kerim tilavetleri, Mevlid-i Şerifler, İlahiler, Kasideler okuyarak programlarımızda başlayacağız. Sohbet ve vaaz programlarıyla Mevlid Kandili’ni en güzel şekilde ihya edeceğiz. 18 Ekim Pazartesi sabah namazında Yenimahalle Hacı Mustafa Caminde Gençlik Buluşması yapıp gençlerimize kısa da olsa peygamber efendimizi anlatacağız.

Hafta boyunca camilerimize vaaz ve sohbetlerde vefa konusunu işleyeceğiz. Okullarımızda ve Kur’an kurslarımızda öğrencilerimize Hz Peygamberi ve vefa toplumu konulu sunumlar yapıp gerçek bir vefa örneği olan Peygamberimizi öğrencilerimize anlatacağız. Suluova’da kardeşlerimizin Mevlid-i Nebi haftasını tebrik ediyor yapılacak programlarımıza davet ediyorum.” Diye kaydetti.

Kaynak:Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.