DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Muhtar dışarı çıkamayan yaşlı çiftin hayvanların bakımıyla ilgileniyor.

Muhtar dışarı çıkamayan yaşlı çiftin hayvanların bakımıyla ilgileniyor.
REKLAM ALANI
08.05.2020
579
A+
A-

Muhtar dışarı çıkamayan yaşlı çiftin hayvanların bakımıyla ilgileniyor.

-Suluova’da, yeni tip koronavirüs salgınının yayılmasını önleme tedbirleri kapsamında sokağa çıkamayan 65 yaş ve üstü çiftin hayvanlarının tükenen samanını tedarik eden muhtar, hayvanların bakımına da yardımcı oluyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle dışarı çıkamayan Maarif Mahallesinde yaşayan 86 yaşındaki İsmail Sami Doğan ve 76 yaşındaki Minet Doğan çiftinin 4 inek ve 3 yavru danasının tükenen saman ihtiyacını temin eden muhtar Mahalle Muhtarı Yunus Kılıç, hayvanların da bakımına yardım ediyor.

Temin ettiği samanlarla ahırdaki da hayvanları besleyen muhtar Yunus Kılıç, yaşlı çiftin bahçedeki diğer işlerine de yardımcı oluyor.

Yaşlı İsmail Sami Doğan, yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkamadıklarını, ihtiyaçlarının Suluova VEFA Sosyal Destek Grubu ile muhtar ve komşuları tarafından karşılanmasından mutlu olduklarını söyledi.

-“hayvanlar olmazsa elden ayaktan düşerim.”
İsmail Sami Doğan; saman, ot ve yem ile beslediği 4 inek, 3 dana, 40 tavuk, 2 köpek ve 1 eşeğinin bulunduğunu belirtti.

Hayvanlarına yem temin eden muhtar Yunus Kılıç’a teşekkür eden İsmail Sami Doğan, şunları söyledi:
“Ben emekliyim, kahveye gitmiyorum, sigara, içki içmiyorum. Ben bunları vakit geçirmek için yapıyorum. Ayrıca kendimizin ve çocuklarımın ile komşuların ihtiyaçlarını karşılıyorum. Devamlı mallarla uğraşıyorum. Benim motosikletim var. Gidip pazardan tavukların yemini, hayvanların samanı da alıp getiriyorum. Eşek ile yaz boyu ot getirip besliyorum malları. İki yığın otum vardı bitti. Dışarı çıkmamız yasak olduğu için muhtardan yardım istedim. Sağ olsun saman temin etti, mallar aç kalmadı.” Dedi.

86 Yaşına rağmen halen çalıştığını ifade eden İsmail Sami Doğan; ”Ben her şeyi devletten beklemiyorum. Kendi ihtiyaçlarımızın karşılamaya çalışıyorum. Hormonlu bir şey yemiyorum. Her sabah 2 bardak süt içiyorum. Tere yağ ve 2 yumurta yiyorum. Her akşam bir tas yoğurt yiyip öyle yatıyorum. Biz yaşlıyız. Dışarı çıkamıyoruz. Devlet dışarı çıkmamamız için VEFA Sosyal Destek Grubu kurup bize yardımcı oluyor. Muhtar ve komşularda yardım ediyor. Hepsine teşekkür ediyorum. Herkes devlete inanırsa, devlete yardımcı olursa hayat daha çok güzel olur. Devletime de muhtarıma da teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

– “Onlar sağlıklı olsun bizler için yeterli olur.“
Yaşlıların dışarı çıkmayarak evde kalmalarını, ihtiyaçlarının ise VEFA Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanmakta olduğunu belirten Muhtar Yunus Kılıç ise, “3-4 tane büyükbaş hayvanı var. Tavukları var. Tavuklarının yemleri bitmiş, sağ olsunlar komşularımız almış getirmiş. VEFA destek ekibimiz gıda yardımında bulunuyor. Bana da, kendisinin dışarı çıkamadığını, hayvanlarının samanının bittiğini, saman ihtiyacının olduğunu söyledi. Bende bu işi yapan besici arkadaşları aradık ve bir yerlerden saman temin ettik, getirdik. Yeter ki yaşlılarımız sağlıklı olsun. Dışarı çıkmasınlar. Biz gece gündüz demeden koşturur, yardımcı oluruz. Yıllardır büyüklerimiz bizleri beslediler, büyüttüler, bu yaşlara getirdiler. Sıra bizde elimizi vicdanımıza koyduk. Bundan sonra ki görev bizim. Onların duasını alsak bile yeter. Onlar sağlıklı olsun bizler için yeterli olur.“ diye kaydetti.

Samanların taşınmasına yardımcı olup ahırdaki hayvanlara saman ve yem verip bahçeyi temizleyen Mahalle Muhtarı Yunus Kılıç, evden çıkamayan diğer yaşlıların ihtiyaçlarının karşılanmasına fırsat buldukça yardımcı olduğunu da söyledi.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.