DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Öğrenciler Harçlıklarını Cami inşaatına bağışladı.

Öğrenciler Harçlıklarını Cami inşaatına bağışladı.
REKLAM ALANI
26.12.2019
804
A+
A-

Öğrenciler Harçlıklarını Cami inşaatına bağışladı.

-Suluova 15 Temmuz Milli İrade İmam Hatip Ortaokulunda eğitim-öğretim gören 125 öğrenci bir süredir aralarında biriktirdikleri harçlıklarını yapımına Ocak 2019 tarihinde başlanılan ve 3.500 kişilik kapasitesi ile bölgemizin en büyük Camisi olan yeni Şeker Cami inşaatına bağışladılar.

Okulun Din Kültürü dersinde “Paylaşalım ve yardımlaşalım” konuyu işleyen öğrenciler Din Kültürü Öğretmeni Kazım Şahin ve Okul Müdürü Necati Öztürk ile görüşerek inşaatı süren yeni Şeker Cami yapımına katkı vermek, bu hayırlı işe kendilerinin de bir nebze olmak istediklerini bildirdiler.

Öğrencilerin bu davranışlarından büyük memnuniyet duyarak onlara duyarlılıkları için teşekkür eden Okul Müdürü Necati Öztürk ile Din Kültürü Öğretmeni Kazım Şahin, öğrenciler Mustafa Aslantürk, Enes Pekgöz, Ali Keten ve Bedirhan İpek ile birlikte Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğini ziyaret ederek dernek sorumlularından Din Görevlisi Yunus Fırat’a makbuz karşılığında içerisinde 200 Tl olan kumbarayı teslim ettiler.

İnşaatı yerel ve genel idare ile hayırseverlerin yardımlarıyla tüm hızıyla devam eden yeni Şeker Cami yapımına verilen en anlamlı katkılardan birini İmam Hatipli öğrencilerin desteği olduğunu ifade eden Dernek Sorumlusu Yunus Fırat, Öğrencilerin duyarlılığını takdir ettiğini belirtip; “Çocuklarımıza teşekkür ederim. Bu duyarlı davranışları bizi duygulandırdı. Rabbim onları her türlü tehlikeden muhafaza etsin ve duyarlılıklarını her daim canlı tutsun. Çocuklarımızın maddi katkıları inşallah bereketli olur çünkü onlar günahsız, masum çocuklardır. Rabbim onların bu duyarlılığını hepimize nasip etsin. Yapımı devam eden Camimiz tamamlandığında bu güzel çocuklarımız da bu kutsal mekanda namaz kılıp ibadet edecekler inşallah. Allah hayırlarını kabul etsin, ömürlerini hayırlı eylesin” dedi.

Öğrencilerin değerler eğitimi kapsamında maddi ve manevi değerlerine sahip çıkmaları ve toplumsal olaylara duyarlılık göstermeleri ve de yardımlaşma ruhunun canlı tutulması adına yaptıkları bu mini ve kıymetli bağış, velileri ve cami yönetimi tarafından takdirle karşılandı.

Kaynak : AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.