DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Şehit M. Atmaca Lisesinden emekli öğretmenlere vefa.

Şehit M. Atmaca Lisesinden emekli öğretmenlere vefa.
REKLAM ALANI
24.11.2019
1.131
A+
A-

Şehit M. Atmaca Lisesinden emekli öğretmenlere vefa.

-Suluova Şehit Metehan Atmaca Anadolu Lisesi Okul idaresi, emekli öğretmenler Savaş ve Nazmiye Erdemli çiftini onur konuğu olarak misafir etti.

Şehit Metehan Atmaca Anadolu Lisesi Okul idaresi, 2019 Kasım Dönemi Mesleki Çalışmalar kapsamında “Emekli Öğretmenlerle Dinleti” etkinliği gerçekleştirdi.

Okul öğretmenler odasında düzenlenen etkinliğine onur konuğu olarak davet edilen karı-koca emekli öğretmenler Savaş(76) ve Nazmiye(73) Erdemli çiftini misafir eden okul idaresi, 24 Kasım Öğretmenler Günlerini de kutladı, sevgi ve saygı ifadelerinde bulunup sağlıklı uzun ömürler dilediler.

Ellerini öptüğü emekli öğretmenlerle sohbetler eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, “her biri eğitim neferi kıymetli çınarlarımız çok daha zor süreçlerde yılmadan ve şevkle ülkemize nice değerler ve de insanlar yetiştirdiler. Bu kutsal görevde bizlere fedakarlıkları ve görev aşkları ile yol gösterici oldular. Emekleri dolayısıyla kendilerine şahsım ve eğitim camiası olarak teşekkür ediyorum. Her zaman başımızın üzerlerinde yerleri vardır. Bugünlere gelmemizi siz sevgili öğretmenlerimize borçluyuz. Hayırlı uzun ömürler diliyorum kendilerine” dedi.

Şehit Metehan Atmaca Anadolu Lisesi Okul Müdürü Adem Aslan ise, ara tatil dolayısıyla okul öğretmenleri ile birlikte “Emekli Öğretmenlerle Dinleti” etkinliği düzenlediklerini, amaçlarının bu mesleğe yıllarını vermiş eğitim çınarlarının deneyim ve tecrübelerinden istifade etmek suretiyle eğitim-öğretimde daha başarılı çalışmalar ortaya koymayı hedeflediklerini ayrıca kendilerini yetiştiren öğretmenleri unutmadıklarını göstermek, okul bünyesinde kendilerini misafir ederek okul ve sınıf havasını yeniden teneffüs etmelerini sağlayarak kısa bir an da olsa özlem duydukları eski günlerinden bir zaman dilimi yaşamalarına katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu ile Okul Müdürü Adem Aslan, emekli öğretmenler Savaş ve Nazmiye Erdemli çiftine birer çiçek hediye ederek eğitim camiasına verdikleri emekleri dolayısıyla teşekkür ettiler.

Bu vefalı davranış karşısında oldukça duygulanan emekli öğretmenler Savaş ve Nazmiye Erdemli çifti ise, Ahmet Davu, Adem Aslan ve tüm okul öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Öğretmenler camiasının büyük bir camia ve aile olduğunu ifade eden Savaş ve Nazmiye Erdemli çifti, Öğretmeliğin sıradan bir meslek olmadığını, öğretmenliğin halkın ve kurumların şekillenmesinin birinci basamağı olduğunu, bu kutsal meslekte ömür tüketmiş öğretmenlerin toplumun her kesimi tarafından unutulmaması gerektiğini belirttiler.

-Emekli Öğretmenler Savaş-Nazmiye Erdemli kimdir ?

Emekli Öğretmen Savaş Erdemli; 1943 doğumlu. 1964 Yılında Kocaeli- Kandıra ilçesinde öğretmenliğe başladı. 1993 Yılında Suluova Atatürk İlkokulundan emekli oldu.

Emekli öğretmen Nazmiye Erdemli; 1946 doğumlu. 1966 Yılında Amasya Sarımeşe köyünde öğretmenliğe başladı. 1993 Yılında eşiyle aynı yıl birlikte görev yaptıkları aynı okul olan Atatürk İlkokulunda emekli oldu.

Savaş ve Nazmiye Erdemli çifti, 1969 Yılında Amasya/Sarımeşe köy ilkokulda birlikte çalışırlarken evlendiler. 50 Yıllık evli olan Savaş ve Nazmiye Erdemli çifti yaklaşık 30 yıllık öğretmenlik hayatlarında okuttukları tüm öğrencileri kendi çocukları olarak gördüklerini, içlerindeki çocuk ve vatan sevgisinin verimli bir eğitim hayatı geçirmelerine ışık tuttuğunu anlattılar.

Kaynak : AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.