DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova Belediyesi vatandaşlara aşure ikram etti.

Suluova Belediyesi vatandaşlara aşure ikram etti.
REKLAM ALANI
27.09.2018
1.302
A+
A-

Suluova Belediyesi vatandaşlara aşure ikram etti.

-Suluova Belediyesi Geleneksel olarak her yıl düzenlediği etkinlik kapsamında 2 bin kişilik aşure ikram etti.

Orta Mahalle Selimiye Caddesinde düzenlenen etkinlikte tüm herkesin aşure gününü kutlayan Başkan Fatih Üçok, 680 yılında Muharrem ayının 10. gününde Hz. Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin Şehit edilmesi dolayısıyla bugün de hala yüreklerin sızladığını ve büyük üzüntü duyulduğunu söyledi.

Aşure’nin birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu belirten Fatih Üçok burada yaptığı konuşmasında; 
“Aşurenin özelliği birçok yemişten yapılması ve farklı tatların kaynaşması ile aşure olur. Suluova’mızda, bir aşure gibi Sünni’siyle, Alevi’siyle, Kürdiyle, Laz’ıyla ve Çerkez’iyle farklı kültürleri bir arada yaşıyoruz ve adına Suluova demişiz. Muharrem ayında 680 yılında yaşanan Kerbela faciasını Rabbim Ümmeti Muhammed’e bir daha yaşatmasın, malumunuz o coğrafyada o günden bu zamana kadar kan ve gözyaşı durmadı. Bakın bugün de Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de kan ve gözyaşı devam ediyor. Sadece mekân ve zaman değişiyor. Ama acılar hiçbir zaman değişmiyor. Türkiye kardeşlerine sahip çıkıyor. Allah memleketimize ve yöneticilerimize güç kuvvet versin. Türkiye’ye bu coğrafyada çok daha ihtiyaç var. İnşallah sizlerin duası, azmi, gayreti, çalışkanlığı dünya Müslümanlarının hamiliğini, koruyuculuğunu yapmaya her zaman yetecek. Hazırlamış olduğumuz Muharrem aşuremiz tüm hemşehrilerimize şifa olsun. Muharrem ayımızın mübarek olmasını diliyorum” dedi.

Öğle namazı sonrasında gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara aşure ikramı yapılarak birlik ve beraberlik adına dualar edildi.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.