DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

SULUOVA SEBATSPOR, FARKLI KAZANACAĞI MAÇTAN 1 PUANLA AYRILDI

SULUOVA SEBATSPOR, FARKLI KAZANACAĞI MAÇTAN 1 PUANLA AYRILDI
REKLAM ALANI
20.11.2023
131
A+
A-

SULUOVA SEBATSPOR, FARKLI KAZANACAĞI MAÇTAN 1 PUANLA AYRILDI.

-2023-2024 Bölgesel Amatör Liginin(BAL) 12. Grubunda mücadele eden temsilcimiz Suluova Sebatspor ligin 6. Hafta maçında kendi evinde karşılaştığı ve farklı kazanacağı maçta Niksar Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda çok önemli 2 puan kaybetti.

Oldukça çekişmeli geçen müsabakada tek golü 16. Dakikada Mikail Başar’dan gelen Suluova Sebatspor 5-6 net pozisyondan da yararlanamadı. Niksar Belediyespor ise 87. Dakikadaki kazandığı penaltıdan faydalanamadı. Zaman zaman sert müdahaleler ile gerginliklerin yaşandığı maçın özellikle uzatma dakikalarında ise kırmızı ve sarı kartlar havada uçuştu. Bayan hakemin yönettiği maçta 1 oyuncusu kırmızı kart gören Niksar Belediyespor maçı 10 kişi tamamladı. 3 Futbolcusu kırmızı kart gören Suluova Sebatspor ise maçı 8 kişi tamamlayabildi.

Bu sonuçla Amasya bölgemizin BAL’daki tek temsilcisi Suluova Sebatspor geride kalan 6 maç sonunda 1 mağlubiyet 3 beraberlik ve 2 galibiyetle topladığı 9 puan ile ligde yer aldığı 7. Sırayı korudu.

Suluova Sentetik Çim Sahada oynanan müsabakaya Suluova Sebatspor Teknik Direktör Volkan Bozkurt nezaretinde kalede Hamza Şavşet, Kamil Yolcu(K), Kadir Arlı, Mehmet Cavit Karahan, Okan Çiçen, Mikail Başar(1), Furkan Han Cörüt, Sergen Orman, Berkant Taşkıran, Safa Eryurt ve İsmail Türkoğlu ilk on biri ile maça başladı.

Soğuk havaya rağmen tribünlerin yanı sıra saha etrafını da dolduran Suluovalı taraftarların baştan sona kadar büyük bir coşku ile desteklediği zorlu maça Suluova Sebatspor tutuk başladı ve gelişen bir atakta Niksar Belediyespor henüz 10. Dakikada Gökhan Yıldırım’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golün ardından toparlanan Suluova Sebatspor 16. dakikada Mikail Başar ile cevap vererek beraberliği yakaladı:1-1. Ardından tekrar başlayan maçta rüzgara karşı oynayan Suluova Sebatspor oyun kontrolünü eline aldı ancak 40 ve 42. Dakikalarda 2 net pozisyondan yararlanamadı ve ilk yarı 1-1 tamamlandı.

Mücadelenin ikinci yarısına da etkili başlayan ve taraftarlarında yoğun destekleri ile oyunda üstünlüğü ele alan Suluova Sebatspor sağlı sollu Niksar Belediyespor kalesinde pozisyonlar üretse de son gol vuruşlarını yapamadı. Gelişen bir atakta ise Suluova Sebatspor’un bir penaltısı verilmedi. Kendi evindeki müsabakaya mutlak 3 puan parolası ile çıkan Suluova Sebatspor özellikle maçın son dakikalarında ablukaya aldığı rakip kalede bir türlü galibiyet golünü bulamazken gelişen bir kontratakta Niksar Belediyespor penaltı kazandı. 87. Dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçen ilk golü atan Niksar Belediyesporlu Gökhan Yıldırım günün başarılı isimlerinden Suluova Sebatspor kalecisi Hamza Şavşet’i geçemedi ve maçın normal süresi 1-1 tamamlandı. Uzatmaların oynandığı dakikalarda ise maçtaki gerginlik iyice arttı ve maçın bayan orta hakemi Niksar Belediyespor’dan 1 oyuncuyu(Furkan Kavuk), Suluova Sebatspor’dan ise 3 oyuncuyu(Cavit Karahan, Furkan Han Cörüt, Talha Yolcu) kırmızı kart ile oyun dışı bıraktı. Büyük bir mücadeleye sahne olan maçı Niksar Belediyespor’un 10 kişi ve Suluova Sebatspor’un ise 8 kişi ile tamamladı.

Maç sonu kendi oyuncularını ortaya koydukları kazanma azmi nedeniyle tebrik eden Suluova Sebatspor Teknik Sorumlusu Volkan Bozkurt, yaptığı açıklamasında;

“Öncelikle bugün bizleri desteklemeye gelen taraftarlarımıza ve halkımıza çok teşekkür ederim. Takımımızı maç başından sonuna kadar desteklediler ve bizim için itici bir güç oldular. Maç başlangıcında konsantrasyon eksikliği yaşadığımız bir pozisyonda maalesef kalemizde golü gördük. Duran toptan bulduğumuz gol ile o şoktan çabuk kurtulduk. Özellikle ilk devrenin son 15 dakikasında oyunda üstünlüğü elimize aldık. Çok net fırsatlardan yararlanamadık maalesef. Devreye önde de girebilirdik fakat olmadı. Özellikle 2. Yarıdaki coşkulu oyunumuzdan çok memnunuz. Oyun üstünlüğü tamamen bizdeydi bu devrede. Fakat girdiğimiz pozisyonları çok cömert harcadık. Ama futbolda böyle maçlarda var. Dünyanın en iyi takımları, en iyi golcüleri dahi goller kaçırabiliyor. Özellikle kalecimizin son dakikada kurtardığı penaltıyı düşünürsek böylesine üstün oynadığımız bir maçtan mağlup de ayrılabilirdik. Bizim mücadelemiz hiç bitmeyecek. Bu takım şampiyonluk yarışının içinde olacak. Bu arzuyu mücadeleyi ve iyi oyunu bu maçta ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Oyuncularıma göstermiş oldukları mücadeleden ve iyi oyundan dolayı teşekkür ederim. Son olarak da şunu söylemek istiyorum. Biz hiç bir hakemden ayrıcalık beklemiyoruz. Hakkımız olmayanı da istemiyoruz. Sadece adil bir yönetim bekliyoruz. Hakemlerle ilgili konuşmak istemiyoruz ama bugün ki hakem arkadaşlarımızın kararlarını da spor kamuoyuna bırakıyorum.” Dedi.

Ligin 7. Haftasında oynayacağı Boyabat 1968 Spor’un ligden çekilmesi nedeniyle bu haftayı BAY geçecek olan Suluova Sebatspor, ligin 8. Hafta maçında 3 Aralık 2023 Pazar günü Saat:14.00’da Suluova Sentetik Çim Sahada Kastamonu Özel İdare Spor ile karşılaşacak.

Kaynak:Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.