DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

SULUOVA (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2019/6 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

SULUOVA (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2019/6 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
REKLAM ALANI
09.10.2020
938
A+
A-

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO’LU TAŞINMAZIN
Özellikleri: Amasya İli Suluova İlçesi Harmanağılı Köyü Çekmecebağı Başı Mevkii 412 parsel 11.888,29 m2 li tarla vasfında dikili tarım arazisi olup su tutma kapasitesi yüksek, fiilen karışık meyve bahçesi tesisi yapılmış olup birinci sınıf tarım arazisi vasfındadır. Parsel üzerinde 1 adet iki katlı ev, 1 adet garaj, 1 adet ahır, 1 adet ahşap kamelya bulunmaktadır. Parsel sınırınca taş duvarlıdır. Yapılar alt yapı hizmetlerinden yararlanabilecek durumda değildir. İki katlı yığma evin giriş katının yapımıtamamlanmış üst katı devam etmektedir. Yaklaşık 78 m2 alana sahip evin iç dış sıvaları ve boyaları tamamlanmıştır. Giriş kapısı metal ,iç kapılar ahşap pencereler pvc dir. Çatısı ahşap üzeri kiremit kaplamadır. Yapının devam eden üst katında oda bölme duvarları tuğla ile örülmüş, başkaca bir imalat yapılmamıştır. Parsel içerisindeki mesken olarak kullanılan yapının arkasında yaklaşık 55 m2 alanlı garaj bulunmaktadır. Yığma tuğla ile inşaedilmiş dış cephe sıvası tamamlanmamıştır. Garaj tabanı düzeltme betonlu, giriş kapısı ise ahşaptır. Ahır olarak kullanılan yapı 20,40 m2 alanlı yığma tuğla ile inşaedilmiş olup dış cephe sıvası yapılmamıştır. Mesken olarak kullanılan yapının ön kısmında 7.50 m2 lik ahşap kamelya bulunmaktadır. Yapının çatısı ahşap üzeri kiremit kaplama, tabanı düzeltme betonludur. Parsel üzerinde otuzlu yaşlarda 1 adet karadut, 9 adet ceviz, 184 adet elma, yirmi beşli yaşlarda 93 adet armut, 30 adet erik, 1 adet incir, 2 adet badem, 3 adet ayva, 100 adet kiraz, yirmili yaşlarda 3 adet kaysı, 45 adet elma, on beşli yaşlarda 25 adet şeftali, 122 adet kiraz, onlu yaşlarda 29 adet elma, yedi yaşlarında 18 adet kiraz ağaç bulunmaktadır.
İmar Durumu: Yok
Kıymeti: 295.778,58 TL
KDV Oranı: %18
Kaydındaki Şerhler: Tapu Kaydındaki Gibidir
1. Satış Günü: 11/11/2020 günü 10:00 – 10:10 arası
2. Satış Günü: 07/12/2020 günü 10:00 – 10:10 arası
Satış Yeri: ASLİYE HUKUK YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ ODASI
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/6 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.