DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova Taşovalılar Derneği 8. Kaz Tiridi Programı Düzenledi.

Suluova Taşovalılar Derneği 8. Kaz Tiridi Programı Düzenledi.
REKLAM ALANI
22.02.2020
561
A+
A-

Suluova Taşovalılar Derneği 8. Kaz Tiridi Programı Düzenledi.

-Suluova Taşovalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Sakatlar Derneği Suluova Şubesi işbirliğinde düzenlenen 8. Kaz Tiridi Programında, aynı sofrada ekmeği ve kardeşliği paylaşan katılımcılar el açıp dualar ederek vatan ve milletin birliği ve de bütünlüğü adına güzel bir dayanışma örneği sergilediler.

İlçemizin nezih ve güzide mekânlarından Royal Düğün ve de Organizasyon Salonunda gerçekleştirilen programa katılarak etkinlik için dernek mensuplarına teşekkür eden Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Suluova’nın kalkınmasında, gelişmesinde ve büyümesinde en fazla emeği olan topluluklardan birinin Taşovalı vatandaşlar olduğunu belirtti. Bu güzel etkinlikte coşkulu insanlarla bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Anlamlı ve güzel etkinlik için Taşovalılar Dernek Başkanı Yaşar Serçe ve dernek mensupları ile Sakatlar Derneği Başkanı Mehmet Semiz ve dernek mensuplarına teşekkür eden Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok ise, birlik ve beraberlik içerisinde bir sofrayı ve de duayı paylaştıklarını, bu tür derneksel faaliyetleri hep desteklediklerini, çünkü ilçenin toplumsal barışı için çok önemli olduğunu, ilçedeki hemşehri derneklerinin Suluova’yı imar ederek 60 yıl içerisinde bir şehir haline getirdiğini, ilçeye dış bölgelerden gelerek yerleşen tüm vatandaşların kendi yörelerinin değerlerini ve kültürlerini yaşatarak şehrin kültürünün de ortaya çıkmasını sağladığını, hep birlikte yaşararak oluşturulan bu kültürü gelecek nesillere aktaracaklarını kaydetti. Bugün Suluovamızda 10’un üzerinde hemşeri derneğimiz var, spor derneklerimiz var ve hepsinin ortak bir amacı var, daha iyi ve güzel bir Suluova, daha yaşanabilir bir Suluova’dır. Bizim de sloganımız; ‘herkesin yaşamaktan keyif aldığı mutlu olduğu bir Suluova.’ İşte bizim onlarla ortak bir heyecanımız, davamız ve idealimiz budur. Onun için de hemşeri derneklerimize her zaman maddi ve manevi olarak yardım etmeye hazırız ve yanlarındayız” diye kaydetti.

Tüm katılımcılara “hoş geldiniz” diyerek Selamlama konuşması yapan Dernek Başkanı Yaşar Serçe ise, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri kaz tiridi yemeğinin bir araç olduğunu, asıl amaçlarının, Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, gelenek ve göreneklerimizi yaşatarak yeni nesillere aktarmak olduğunu, Taşovalılar derneğinin Suluova da 2003 yılında kurulduğunu ve o tarihten bu güne kadar dernek olarak birçok etkinlik ve faaliyet yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek; bu programın hazırlanmasında emeği ve katkısı olan tüm yönetim kuruluna ile sakatlar derneği mensuplarına ve de davetlerine icabet eden tüm katılımcılara teşekkür etti.

Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Suluova Şubesi Başkanı Mehmet Semiz ise birlik ve beraberliğin sağlanarak toplumsal barış ve dayanışmanın tavan yaptığı bu gibi etkinliklerin yaşanılan şehirler için özel ve de kıymetli günler olduğunu, bu özel günlerin korunarak daha da çoğaltılması gerektiğini belirtti.

Oldukça büyük ilgi ve katılım sağlanan programda ayrıca AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk ve Taşovalılar Derneği Kadın Kolları Başkanı Aysel Semiz’de birer selamlama konuşması yaparak etkinlik için emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür ettiler.

Bu yıl 8.‘si gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören Kaz Tiridi etkinliği programında Dernek üyeleri tarafından yöresel kıyafet, ürün ve malzemelerin yer aldığı küçük bir sergi açılarak Taşova yöresi kültürel değerleri katılımcılara yakinen tanıtılmaya çalışıldı.

Etkinlikte, dernek mensupları tarafından çeşitli şiirler seslendirdi. Ardından Amasya Altı Nokta Körler Derneği Üyesi Psikoloğ ve Yerel Sanatçı Nuri Acinikli saz eşliğinde Türkler okudu.

Ardından büyük beğeni ve alkış alan Suluova Folklor Ekibi bir gösteri sunduktan sonra katılanlara kaz eti, yufka ve bulgur pilavından oluşan yöresel “Kaz Tiridi” yemeği ikram edildi.

Geleneksel hale gelen ve bölge insanlarımızın yöresel bir lezzet etrafında ekmeği ve duayı paylaşmasına vesile olan 8. Kaz Tiridi Etkinliği, oluşturulan “Kaz Tiridi Hatırası’ bölümünde günü anısına çektirilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

Programa, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Amasya Valiliği Özel Kalem Müdürü Recep Doğan, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Türkiye Sakatlar Derneği Suluova Şubesi Başkanı Mehmet Semiz, Suluova Taşovalılar Dernek Başkanı Yaşar Serçe, Taşovalılar Derneği Kadın Kolları Başkanı Aysel Semiz, siyasi parti ve çeşitli kurum, kuruluş temsilcileri, Taşovalılar dernek mensupları ile Sakatlar dernek mensupları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA/suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.