DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

SULUOVA YENİ ŞEKER CAMİ İNŞAATI İÇİN “VAKİT HAYIR VAKTİ” BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLADI.

SULUOVA YENİ ŞEKER CAMİ İNŞAATI İÇİN “VAKİT HAYIR VAKTİ” BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLADI.
REKLAM ALANI
22.10.2021
563
A+
A-

SULUOVA YENİ ŞEKER CAMİ İNŞAATI İÇİN “VAKİT HAYIR VAKTİ” BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLADI.

-Suluova’da yapımı Kasım 2018’de başlayan ve temeli 16 Ocak 2019 tarihinde atılan Yeni Şeker Cami kaba inşaatının tamamlanması için Suluova Kaymakamlığı tarafından “Vakit Hayır Vakti” sloganıyla yardım ve bağış kampanyası başlatıldı.

Kampanya startını veren Kaymakam Abdullah Şen ile Belediye Başkanı Fatih Üçok, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya ve Şeker Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Başkan Hasan Basri İnan, yapımı tüm hızıyla devam eden cami inşaatında incelemelerde bulundu.

-“VAKİT HAYIR VAKTİ KAMPANYASINA DESTEK OLALIM.”

Maliyeti yüksek olan Cami kubbe kurşun kaplamaları ile diğer bölümlerinin yapılabilmesi için bir kampanya başlattıklarını belirten Kaymakam Abdullah Şen, “kubbelerin kurşun kaplama ile yapılabilmesi için yardım kampanyası başlattık. Toplamda 4 bin metre kare alandan oluşan Kubbelerin kurşun kaplamaları yapılacak. Destek olmak isteyen hayırseverlerimiz Metre kare birim fiyatı 900 TL’dir. Bu miktar yada daha fazlası yada imkanı yettiği ölçüde katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerimize “Vakit Hayır Vakti” diyerek bu hayır işine katkı sunmaya davet ediyoruz. Hep birlikte hayırda yarışalım. Camimizin kubbesini kurşunla kapatalım. Allah şimdiden hayırlarını kabul eylesin inşallah.” Dedi.

-“MABETLERN MEDENİYETİMİZİN TEMELİDİR.”

Mabetlerin medeniyetimizin temeli olduğuna vurgu yapan Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz ise, “İslam medeniyetinin temelinde cami vardır. Yüce Allah camilerin yapım, onarım ve bakım görevlerini bütün müminlere yüklemiştir. Hz. Peygamber Efendimiz’de(S.V.S) bir hadisinde; “kim bir cami inşa ederse onun karşılığında Allah’ta ona ahrette köşkler verecek.” demiştir. Bu kampanya ile hem Yüce Allah’ın çağrısına hem de Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerifi’ndeki müjdeye nail olmak için tüm kardeşlerimizi bu kampanya ya destek olmaya davet ediyorum.”

-“DİRİLİŞ CADDESİ ÜZERİNDE YENİ BİR ŞEHİR DİZAYN EDİYORUZ.”

Suluova ilçesinin 60 yıllık özlemi olan yapılmaktaki caminin Amasya bölgesinin en büyük madeni konunda olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Fatih Üçok da açıklamasında, “bu kıymetli eser şehrimizin simgesel bir yapıdır. Şehrimizin tamamına hitap edebilecek büyüklükte olup ilçemizin en güzel ve en merkezi yerinde inşa ediliyor. Amasya bölgesinin en büyük madeni konunda olup mimarisi itibariyle de bizim Osmanlı’dan gelen mimari kodlarımıza uygun bir yapı olmaktadır. Camimizi projelendirirken şehir meydanı, meydanın içerisinde bir cami, bir tarafında da alış veriş alanları yani ticari aks ve yanında da Millet Bahçesiydi hedefimiz. Üçünü bir yerde buluşturuyoruz. Yani hayatın içerisinde olan hem ticareti, hem dinlenmeyi ve hem de ibadeti aynı bir mekanda toplamaya çalıştık. Bu hedeflelerimiz caminin slüeti ve meydan ve diğer donatılar ortaya çıkıca daha iyi anlaşılacaktır. Şimdi sıra Şeker Fabrikasının yapacağı ticari alanlarda. O ticari alanlarda hayata geçtiği zaman üç sac ayağı yerini bulmuş olacak. Kısaca şehrimize yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Tamamlandığında şehrimizin nefes aldığı canlı yaşam alanı olmaya aday bu alan. Kısaca yeni açtığımız Diriliş Caddesi üzerinde yeni bir şehir dizayn ediyoruz. Bu ilçemizin 60 yıllık bir eksikliği ve özlemiydi. Şehirler simgesel yapılarıyla tarif edilir. Tüm şehirlerde orayı tanımlayan bir park, meydan ya da bir cami vardır. Vatandaşlarımız buluşma noktasını tarif ederken bu simgesel yapıları adres vererek tarif eder. Şehrimizin artık bir kimliği oluşuyor. Bu eserler yapıldığında şehirleşmenin tamamlanacağını düşünüyorum. Tüm bu eserleri ilçemize kazandırmaktan çok mutluyum.  Şimdiden halkımız da bu alanlara büyük teveccüh gösteriyor.” Diye kaydetti.  

Cami kaba inşaatının %90’ının tamamlandığını ve Kasım ayı sonunda ise %100’nün bitirileceğini ifade eden Hasan Basri İnan ise, daha sonra kubbe kurşun yapımının ve diğer ince işçiliğinin yapımına başlanacağını, Cami altında ki konferans salonu olarak planlanan alanın ise mescit olarak geçici kullanılmak üzere yapılmakta olduğunu, Kasım ayı başında tamamlanarak ibadete açılacağını, Cami altında 51 adet bay-bayan ve engelli tuvaleti ile 46 adette abdest alma yerlerinin yapımının devam ettiğini, tüm hayırseverlerin “Vakit Hayır Vakti” sloganıyla yardım kampanyasına destek olmaya çağırdı.   

Daha sonra, Kaymakam Abdullah Şen ile Belediye Başkanı Fatih Üçok, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya yapımı süren cami inşaat alanında incelemelerde bulunarak Dernek Başkanı Başkan Hasan Basri İnan’dan bilgiler aldı.      

Kaynak:Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.