DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova’da 2. Yarıyıl Eğitimi Başladı.

Suluova’da 2. Yarıyıl Eğitimi Başladı.
REKLAM ALANI
10.02.2018
1.273
A+
A-

Suluova'da 2. Yarıyıl Eğitimi Başladı.

-Suluova'da, eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısı 15 tatilin sona ermesi ile birlikte bugün başladı.

Suluova’da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan 10 bin 430 öğrenci ile 700 kadar öğretmen için ders zili tekrar çaldı. İlçede ki tüm okullarda olduğu gibi Şeker İlk ve Ortaokulunda da öğrenciler erkenden aileleriyle okula geldi.

19 Ocak 2017 tarihinde başlayan 15 günlük yarıyıl tatilinin ardından, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde Suluova’da 10 bin 430 öğrenci ile 700 kadar idareci-öğretmen ve 170 kadar yardımcı personel eğitim-öğretmen yeniden başladı.

-İkinci dönem sınav heyecanı var.
Bu yıl ilk defa uygulanacak merkezi sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek. Öte yandan 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar için gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) da 3 Haziran'da yapılacak.

Yükseköğretim Kurulunca üniversiteye girişte YGS ve LYS'nin yerine getirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu (TYT) 23 Haziran'da, ikinci oturumu ile Yabancı Dil Oturumu ise 24 Haziran'da gerçekleştirilecek.

2017-2018 eğitim öğretim yılının başlayan ikinci dönemi, 8 Haziran Cuma günü sona erecek. Yaklaşık 3,5 ay sürecek yaz tatilinin ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılı, 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.