DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova’da 28. Vergi Haftası Kutlandı.

Suluova’da 28. Vergi Haftası Kutlandı.
REKLAM ALANI
27.02.2017
1.178
A+
A-

Suluova’da 28. Vergi Haftası Kutlandı.

-Her yıl 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında yapılan kutlamalar kapsamında ilçemizdeki ilk program, Vergi Dairesi Müdürü Yetiş Akyel ve çalışanları tarafından hükümet konağı yanındaki Atatürk büstüne kurum çelengi konulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı ile yapıldı.

Ardından kurum ziyaretleri kapsamında Kaymakam Dr. Vural Karagül'ü makamlarında ziyaret ederek çiçek takdim eden Vergi Dairesi Müdürü Yetiş Akyel, verginin; kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla, kişilerden ve kuruluşlardan kanun yoluyla toplanan paralar olduğunu belirterek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Vergi Haftası’nın hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Dr. Vural Karagül ise, “Vergiler verilmeli ki memlekete hizmet yapılabilsin. Vatandaşlarımızın vergilerini huzurlu ve mutlu olarak vermeleri gerekir. Vergi vermek güzel bir ahlaktır. Vergi bilincinin daha iyi seviyelere çıkarmak için küçük yaşlarda öğrencilerimizi kazandırmakta yarar vardır. Vergisini veren mükellef ülkesini en iyi hizmet eden kişidir. Vergi vermek kutsaldır" diye belirtti.

Vergi ile ilgili düzenlemenin Anayasa’nın 73 üncü maddesinde yer aldığını belirten Vergi Dairesi Müdürü Yetiş Akyel burada yaptığı açıklamasında; “bu maddede; ‘Herkes kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı, maliye politikasının sosyal amacıdır. Vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülükler, kanunla konulur, değiştirilir veya kaldırılır. Vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüklerin muaflık, istisnalar ve indirimleriyle oranlarına ilişkin hükümlerinde kanunun belirttiği yukarı ve aşağı sınırlar içinde değişiklik yapma yetkisi Bakanlar Kuruluna verilebilir’ hükmü yer almaktadır. Bu nedenle verginin Anayasa’mızda yer alması ve vatandaşlık görevi olması hasebiyle vergi ödemek yerine getirilmesi zorunlu ve çok önemli bir ödevdir. Dolayısıyla kimsenin vergi ödememe gibi ya da ödeme konusunda direnme gibi bir tercihi söz konusu olamaz. Zira vergileme yetkisi devletindir ve egemenlik gücüne dayanarak devlet kişilerden vergi alır. Kamusal hizmetlerin yerine getirilebilmesi için yapılacak harcamalarda vergiler çok önemli bir mali kaynak oluşturmaktadır. Bu bağlamda, Suluova Vergi Dairesi Müdürlüğü mükelleflerinin vergisel ödev ve sorumluluklarının bilincinde hareket ederek adlarına doğan vergilerini tam ve zamanında tahakkuk ettirerek ödemelerinin Suluova’ya yapılacak yatırım ve harcamalarda çok büyük önem arz ettiğinin bilinmesi gerekmektedir. Bu vesileyle 28 incisini 27 Şubat-5 Mart 2017 tarihleri arasında kutladığımız/kutlayacağımız Vergi Haftasının başta mükelleflerimiz olmak üzere, vergi dairesi çalışanlarına, meslek mensuplarına, milletimize, devletimize hayırlı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.

Vergi Dairesi Müdürü Yetiş Akyel, mükelleflerin gönüllü vergi ödeme alışkanlıklarının artırılması için Vergi Haftası’nın her yıl olduğu gibi bu yılda çeşitli etkinliklerle kutlanacağını, etkinlikler kapsamında geleceğin teminatı çocuklar başta olmak üzere halkın vergi konusunda bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlerinde yer alacağını, Hafta kapsamında ayrıca kan bağış kampanyası düzenleneceğini ve çeşitli ziyaretler yapacaklarını aktardı.

Vergi Dairesi Müdürü Yetiş Akyel ve çalışanları yapılan ziyaretin ardından Vergi Dairesi Müdürlüğüne geçerek kendilerine kutlama ziyaretinde bulunan Kaymakamlık Daire Amirleri ile Suluovalı Muhasebecileri kabul ederek tebrikleri alıp memnuniyetlerini ifade ederek teşekkür etti..

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.