DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluovalı Uzman Onbaşı Enis Çalışkan, Askeri Törenle Defnedildi.

Suluovalı Uzman Onbaşı Enis Çalışkan, Askeri Törenle Defnedildi.
REKLAM ALANI
23.12.2017
1.274
A+
A-

Suluovalı Uzman Onbaşı Enis Çalışkan, Askeri Törenle Defnedildi.

-Şanlıurfa’da dün meydana gelen trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Jandarma Uzman Onbaşı Enis Çalışkan(25), memleketi Suluova da düzenlenen askeri törenle dua ve göz yaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Jandarma Uzman Onbaşı Enis Çalışkan’ın cenazesi, Şanlıurfa’da ki birliğinde yapılan törenin ardından yolcu edilerek dün gece saatlerinde Suluova’ya getirilerek Belediye Aile Kabristanlığı morguna kaldırıldı.

Ardından, büyük bir acının yaşandığı Yeni Mahallede ki baba ocağına akın eden yakınları, arkadaşları ve Suluovalılar Jandarma Uzman Onbaşı Enis Çalışkan’ın yaşadığı evine Türk Bayrağı asarak yasını tuttular.

Bugün öğleden önce ise morgdan alınan Suluovalı Uzman Onbaşı Çalışkan’ın cenazesi Belediye Aile Kabristanlığı morgundan alınarak gözyaşlarıyla bekleyen kalabalığın bulunduğu Hacı Mustafa Camine getirildi.

Cami önündeki törende büyük bir üzüntü yaşayan Babası Burhan, annesi Selvinaz, kardeşleri Tuğba, Seyit, Ümit ve Hüseyin Çalışkan ile dedesi Hüseyin Ayyıldız ve Babaannesi Ayşe Çalışkan, Uzman Onbaşı Enis Çalışkan’ın tabutuna ve fotoğrafına sarılarak ağıtlar yakıp gözyaşı döktüler.

Daha sonra büyük bir kalabalık eşliğinde burada ki öğle namazının ardından İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş’un kıldırdığı cenaze namazı sonrası Uzman Onbaşı Enis Çalışkan’ın cenazesi askerler tarafından omuzlara alınarak düzenlenen askeri törenle Suluova Belediyesi Aile Kabristanlığında toprağa verildi.

Bekar olan ve kazada hayatını kaybeden Uzman Onbaşı Enis Çalışkan’ın, 7-8 ay önce göreve başladığı ve olay günü Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde görevli olduğu birliğinden arkadaşlarıyla sınava gitmekte olduğu öğrenildi.

Yoğun katılımın yaşandığı Cenaze törenine, İlçe Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Belediye Başkan Vekili İzzet Balcı, Emniyet Müdürü Murat Oflaz, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cenk Alper Göksu, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi Mahmut Demir, AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, AK Parti Suluova İlçe Başkanı Muhammed Biçer, çeşitli kurum, kuruluş temsilcileri ile Uzman Onbaşı Çalışkan’ın yakınları, arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Olay; Şanlıurfa-Mardin karayolunun 30. Kilometresinde dün meydana gelen ve askerlerin bulunduğu Seyfullah Turan idaresindeki 25 EU 964 plakalı otomobilin demir bariyerlere çarpması sonucu, sürücü ile 5 kişi yaralanmış, hastaneye kaldırılan yaralılardan Suluovalı Uzman Onbaşı Enis Çalışkan kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.

Kaynak: suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.