DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

TURNUVA ŞAMPİYONU OLAN SULUOVA ŞEREFSPOR TÜRKİYE FİNALLERİNE YÜKSELDİ

TURNUVA ŞAMPİYONU OLAN SULUOVA ŞEREFSPOR TÜRKİYE FİNALLERİNE YÜKSELDİ
REKLAM ALANI
08.11.2023
356
A+
A-

TURNUVA ŞAMPİYONU OLAN SULUOVA ŞEREFSPOR TÜRKİYE FİNALLERİNE YÜKSELDİ.

-TV8,5’in Türkiye genelinde 7 bölgede düzenlemiş olduğu “Mini Futbol Türkiye Halı Saha Futbol Ligi” turnuvasının Amasya etabının oynandığı Suluova Şeref Halı Saha Tesislerinde yapılan final maçında Konfor Isı FK.’yı 2-1 yenen Şerefspor turnuva şampiyonluğunu elde ederek önümüzdeki günlerde Sakarya ilinde 12 ilden 24 takımın katılımıyla yapılacak olan ‘Mini Futbol Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi temsil edecek. Sakarya’daki turnuvada şampiyon olan takım ise yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

Yer aldıkları grupları lider olarak tamamlayarak oynanan çeyrek ve yarı final maçlarında rakiplerini saf dışı bırakıp namağlup finale çıkan Şerefspor ile Konfor Isı FK. Finalde karşı karşıya geldi.

Suluova’da ilk defa yapılan ve Şeref Halı Saha Tesislerinde düzenlenen turnuvanın final maçını Amasya bölge Hakemlerinden Adem Karakaya yönetirken final maçı tam anlamıyla nefesleri kesti.

İki namağlup takımın müsabakası baştan sona büyük bir çekişme ve heyecana sahne olurken tribünleri dolduran sporseverlerde seyiri ve pozisyonu bol bir maç izledi.

25’şer dakikadan iki devre şeklinde oynanan ve hakemin düdüğü ile başlayan maça her iki takımda hızlı başladı. Bu önemli turnuvanın şampiyonluğunu elde etmek isteyen ilçemizin iki takımının karşılaştığı final maçında Şerefspor ile Konfor Isı FK. Gol ve goller için rakip kalede pozisyonlar aradı. Daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçen müsabakanın ilk yarısının 15. Dakikasında yakaladığı fırsatı iyi değerlendiren Şerefspor Mustafa Elgün’ün attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golün ardından rakip kaleye yüklenen Konfor Isı FK. 22. Dakikada Emre Arıcı’ın attığı golle skoru 1-1 yaptı. İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısı 1-1 tamamlandı.

Maçta skor olarak dengenin sağlandığı ikinci yarıya da tempolu başlayan ve galibiyet golü arayan her iki takımın mücadelesi büyük bir çekişmeye sahne oldu. Daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçen ve zaman zaman gol fırsatlarının yakalandığı pozisyonları ise her iki takımda değerlendiremedi.

Oldukça sert geçen müsabakada, Şerefspor geliştirdiği bir atakta aradığı galibiyet golünü 35. Dakikada Emes Öner ile buldu ve maçta 2-1 öne geçti. Ardından tekrar başlayan oyunda Konfor Isı FK. tüm hatları ile rakip kaleye yüklense de yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve Şerefspor final maçında Konfor Isı FK’yı 2-1 yenerek turnuva şampiyonluğunu elde etti ve Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.

Maçın ardından şampiyon olan Şerefspor ile ikinci olan Konfor Isı FK.’ya madalya ve kupalarını ise AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şen ile ASKF Başkanı Naci Öztürk vererek tebrik etti.

Barış Akyüz ile Fatih Ünsal’ın organizatörlüğünde Suluova’da ilk defa düzenlenen “Mini Futbol Türkiye Halı Saha Futbol Ligi” turnuvasına Şeref Halı Spor Tesisleri işletmecisi Şeref Gücek sahipliği yaptı.

11 Ekim 2023 Çarşamba günü başlayan ve dün akşam oynanan final maçında Şerefspor’un şampiyonluğu ile sona eren turnuvada 45 maç oynanırken turnuvaya 675 sporcunun yer aldığı 13 takım katıldı.

Kaynak:Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.