Suluova’da “Bir Mikser Beton’da Benden Olsun !” Bağış Kampanyası Başlatıldı.


Suluova’da “Bir Mikser Beton’da Benden Olsun !” Bağış Kampanyası Başlatıldı.
-Suluova’da yapımı süren Yeni Şeker Cami için Dernek tarafından, “Bir Mikser Beton’da Benden Olsun” sloganıyla Bağış ve Yardım Kampanyası başlatıldı.
Bu hayırlı kampanyaya, Suluovalı tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri, iş adamları, siyasiler, esnaf ve hayırsever vatandaşlarımızı destek olmaya davet ediyoruz.
Yeni Şeker Cami Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Hasan Basri İnan ile Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Müftüsü Süleyman Çoban’ı ziyaret ederek, yapımı hızla devam eden Yeni Şeker Cami inşaatı ve başlatılan kampanya hakkında görüş alış verişinde bulundular.
3 Bin 500 kişilik kapasitesi ile Suluova’ya uzun yıllar hizmet verecek bir İbadethanenin yapılmasının doğru ve oldukça anlamlı bir hizmet olduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, bir kısım insanların, ‘bu kadar büyük bir cami Suluova ölçekli bir ilçeye büyük değil mi’ şeklindeki ifadelerini haklı bulmadıklarını, çünkü Cuma namazları ile çok katılımlı cenaze namazlarında ve özellikle de Şehit Cenaze törenlerinde ilçemizdeki mevcut camilerin kapasite olarak yetersiz kaldığını ve cemaatin camiye ve avlusuna sığmadığına dikkat çekti.
Yeryüzündeki en kutsal mekanların Allah’a ibadet edilen yerler olduğunun altını çizen İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, “Yeryüzündeki mabetler Allah’ın evi konumundadır. Kabe-i Muazzama’nın bir şubesi konumundadır. Bizde bu en kutsal mekanların yapımına destek oluyoruz. Bunun mükaafatı tartışılmaz, anlatmak ve yazmakla da anlaşılamaz. Allahü Teala kendi evinin yapımına yardım edenlere mutlaka mükafatını verecektir. Cennetin kapılarını o hayırseverlere açacaktır. Allah hayırlarını kabul etsin” dedi.
Yeni Şeker Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından başlatılan, “Bir Mikser Beton’da Benden Olsun” Yardım Kampanyasına destek olmaya Suluovalı tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri, iş adamları, siyasiler, esnaf ve hayırsever vatandaşları davet eden İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, “Bu hayırlı hizmete destek olmak için duyarlı halkımızın, dernek yöneticilerimize yardımcı olmalarını beklemekteyiz. Her Müslüman’ın elini taşın altına koymasını ve Hayırseverlerin imkanları doğrultusunda cami inşaatına destek vermesini arzu ediyoruz. Bugüne kadar ve bundan sonra yapılacak yardımlar için herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.
Başlattıkları Kampanya hakkında açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Hasan Basri İnan ise, “Camimizin temeline 175 mikser beton atıldı, ancak bedeli henüz ödenemedi. Bunun para bedelinin bir an önce ödenmesi gerekiyor. Çünkü inşaat sezonunun hızlanacağı ilkbahar aylarında beton fiyatlarının artacağı yönünde bilgi aldık. Mevcut fiyatın artmaması ve bir an önce borcun ödenmesi için acilen para ihtiyacımız vardır. Bu vesile ile “Bir Mikser Beton’da Benden Olsun” isimli Hayır kampanyasını başlatılmış bulunuyoruz. Bu hayırlı kampanyaya ilçemizdeki tüm hayırseverlerin iştirak etmesini bekliyoruz. Kampanya kapsamında duyarlı vatandaşlarımız bir mikser betonun bedeli olan 1,680 Tl’yi karşılayabilirler. Arzu ederlerse bu miktarı tek parça halinde ya da 2-3 parça halinde de ödeyebilirler” dedi.
Kasım 2018 Tarihinde başlayan Cami inşaatının temelinin Elhamdülillah attıklarını, Üzerine yapılacak cami için minare ayakları ve cami zemini ile direklerinin yapılmaya başladığını da anlatan Dernek Başkanı Hasan Basri İnan, cami temeli için bugüne kadar 720 bin Tl tutarında 240 ton demir kullanıldığını ve parasının ödendiğini, ayrıca cami temeli için 350 bin Tl tutarında beton kullanıldığını, bu atılan betondan 175 Mikser beton bedeli olan 294 bin Tl’nin ise ödenmediğini ve acilen ödenmesi gerektiğini belirtti.
Yeni şeker Cami inşaatı için başlattıkları, “Bir Mikser Beton’da Benden Olsun” kampanyasına tüm hayırseverleri katılarak katkı vermeye davet eden Dernek Başkanı Hasan Basri İnan, para yardımında bulunmak isteyen hayırseverlerin Şeker Cami yanındaki Dernek bürosuna ya da Ziraat Bankasında açılan Hesap Numaralarına ödeme yapabileceklerini belirterek bugüne kadar ve bugünden sonra da destek ve katkı sunan ve sunacak tüm hayırseverlere teşekkür ederek ‘Allah Hayırlarınızı makbul ve kabul eylesin’ dedi.
-Yeni Şeker Cami İçin Yardım Toplanıyor.
Meydan Camisinin yapımına katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerin ZİRAAT BANKASI İBAN NO:TR96 0001 0005 6412 5380 6650 01 Hesap ile HALK BANKASI İBAN NO:TR64 0001 2001 2020 0016 1000 78 Numaralı Hesaplara ya da Şeker Cami yanındaki Cami Yaptırma Derneği Bürosuna giderek bağış yapabilirler.
Kaynak: AA-suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan