AMASYA GENELİNDE KAN BAĞIŞI SEFERBERLİĞİ, “İYİLİK KANIMIZDA VAR” KAMPANYASI BAŞLIYOR

AMASYA GENELİNDE KAN BAĞIŞI SEFERBERLİĞİ, “İYİLİK KANIMIZDA VAR” KAMPANYASI BAŞLIYOR
-ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ile Türk Kızılay iş birliğinde Türkiye genelinde kapsamlı bir kan bağışı seferberliği başlatıldı. “İyilik Kanımızda Var” ve “İyilik İçin Adım At” sloganlarıyla hayata geçirilen kampanya kapsamında, toplumda gönüllü kan bağışı bilincinin güçlendirilmesi, düzenli bağış kültürünün yaygınlaştırılması ve insan hayatına dokunan kalıcı bir iyilik hareketinin oluşturulması hedefleniyor. Bu kapsamda Amasya ve ilçelerinde 1 hafta kan bağışı kampanyası düzenlenecek.
Amasya İmam Hatipliler Derneği (AHİMDER) tarafından “İyilik Kanımızda Var” sloganıyla gerçekleştirilecek kampanya kapsamında, vatandaşlar belirlenen noktalarda kan bağışında bulunarak hayat kurtarmaya davet ediliyor.
Amasya İmam Hatipliler Derneği (AHİMDER) Başkanı ve ÖNDER İl Temsilcisi İbrahim ASLAN yaptığı açıklamasında yürütülen çalışmanın yalnızca dönemsel bir kampanya değil, uzun vadeli bir toplumsal iyilik hareketi olduğuna dikkat çekerek, iyilik, dayanışma ve insan hayatını önceleyen bir anlayışla hareket edildiği, kan bağışının sadece gönüllü bir faaliyet değil aynı zamanda insani ve ahlaki bir sorumluluk olarak görüldüğünü belirtti.
ÖNDER’in 81 ilde ve yüzlerce dernek yapısıyla sahada aktif rol alacağı, gönüllü gücü ile Türk Kızılay’ın kurumsal tecrübesinin bir araya getirileceği belirtilen açıklamada, kan bağışı noktalarının daha görünür ve ulaşılabilir hale getirilmesinin amaçlandığı ifade edildi. Düzenli bağış alışkanlığının yaygınlaştırılması ve her bağışın hayat kurtardığı bilincinin topluma yerleştirilmesi de kampanyanın temel hedefleri arasında gösterildi.
Programın açılış etkinliğinin Amasya’da 3 Şubat 2026 Salı günü saat 11.00’de Yavuz Selim Meydanı’nda gerçekleştirileceğini belirten Başkan İbrahim Aslan, kan bağışının acil ve sürekli bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, sağlık şartları uygun olan tüm vatandaşları kampanyaya destek vermeye davet etti ve kampanya kapsamında bağış yapan vatandaşlar adına 3 fidan dikileceği, böylece çevre duyarlılığına da katkı sağlanacağını belirtti.
Kampanya kapsamında Amasya merkez ve ilçelerinde kurulacak kan bağışı noktaları ve saatleri şöyle:
● 03 Şubat 2026 Salı — 11.00–19.00 — Amasya Yavuz Selim Meydanı
● 04 Şubat 2026 Çarşamba — 11.00–19.00 — Amasya Yavuz Selim Meydanı
● 05 Şubat 2026 Perşembe — 09.00–17.00 — Göynücek
● 06 Şubat 2026 Cuma — 11.00–19.00 — Amasya Yavuz Selim Meydanı
● 07 Şubat 2026 Cumartesi — 11.00–19.00 — Merzifon Paşa Camii Karşısı
● 09 Şubat 2026 Pazartesi — 11.00–19.00 — Suluova Kent Meydanı.
Kaynak :Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan