DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

AMASYA’DA 20 ÖĞRENCİ PİDE YEDİKLERİ İÇİN DARP EDİLDİ

AMASYA’DA 20 ÖĞRENCİ PİDE YEDİKLERİ İÇİN DARP EDİLDİ
REKLAM ALANI
30.08.2023
175
A+
A-

AMASYA’DA 20 ÖĞRENCİ PİDE YEDİKLERİ İÇİN DARP EDİLDİ

-Amasya’da yatılı bir Kuran Kursunda okuyan yaşları 15-16 yaşındaki 20 çocuk, Kuran Kursuna getirilen pideleri izinsiz yedikleri gerekçesi ile fırça sapı ile darp edildi.

Amasya’da bir yatılı Kuran kursunda yaşanan olay kan dondurdu. yaşları 15-16 arasında değişen 20 öğrenci, Kuran Kursuna akşam saatlerinde getirilen pideleri idareden izin almadan yediği için Kuran Kursu belletmeni ve kasap personeli tarafından darp edildi. Yemekhanede toplanan 20 öğrenci fırça sapı ile darp edildi.

Amasya’da yatılı bir Kur’an kursunda 15-16 yaşındaki 20 öğrencinin resmi görevi olmayan kasap genç B.N.(21) ile belletmen T.D.(21) tarafından darp edilmesi, kurstaki bir öğrencinin hastane polisine anlatmasıyla ortaya çıktı. Amasya Valiliği konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatırken, B.N. çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Belletmen T.D.’nin ise kurstaki görevine son verildi.

Olay geçtiğimiz Salı günü akşamı Büyükağa Kur’an kursunda yaşandı. Binaya akşam saatlerinden sonra dışarıdan pide getirildi. Öğrenciler de getirilen pidelerden yedi. Kuran Kursuna getirilen adaklık hayvanları kestiği belirtilen ve kurumda resmi görevi bulunmadığı öğrenilen B. N., 20 öğrenciyi yemekhanede toplayarak pideleri idareden izinsiz yedikleri gerekçesiyle fırça sapıyla darp etmeye başladı. Darp olayına kursta belletmen olarak görev yapan T.D. de katıldı. Ertesi sabah kurstan bir öğrencinin hastaneye giderek vücudundaki morlukları gören doktora durumu anlatmasıyla olay gün yüzüne çıktı. Doktor durumu hastane polisine bildirdi.

Kurs yöneticileriyle iletişime geçen polis, 24 saat kayıt yapan güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Darp olayının görülmesi üzerine B.N. gözaltına alınırken çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Belletmen T.D.’nin ise kurstaki görevine son verildiği öğrenildi.

-Konuyla ilgili Amasya Valiliği’nden yapılan açıklamada;

“İlimiz merkez Büyükağa Kur’an Kursunda yatılı kalan öğrencilerimizin darp edilmesi olayı ile ilgili olarak sorumlular hakkında gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, konu Valiliğimizce titizlikle takip edilmektedir.” denildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.