DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 70 Öğretim Üyesi alacak

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi 70 Öğretim Üyesi alacak
REKLAM ALANI
30.09.2022
321
A+
A-

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğünden:
1- Öğretim Üyesi İlanı Hakkında:

Üniversitemiz Akademik Birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 5772 sayılı Kanunla değişik 23, 24/e ve 26. maddelerinde belirtilen şartlar ve “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği”nin ilgili maddeleri ile Üniversitemiz “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Ek Koşulları” hükümleri uyarınca öğretim üyesi alınacaktır.

Başvurular, ilanın Resmî Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde sadece online olarak https://ilan.aybu.edu.tr adresinden kabul edilecek ve bu link üzerinden işlemler yürütülecektir. Şahsen veya posta ile yapılan başvurular geçerli kabul edilmeyecektir. İlan şartlarına uygun olmadığı anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır. Sistem üzerinden tamamlanmayan taslak durumundaki başvurular, belirtilen şartları taşımayan, eksik bilgi/belgesi olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. (Online olarak yapılan başvurular için istenen tüm bilgi ve belgeler ilanın her aşamasında kontrol ve teyit amaçlı olarak gerektiğinde Rektörlüğümüzce adaylardan fiziksel olarak istenebilecektir.)

2- Profesör, Doçent, Doktor Öğretim Üyesi Kadrolarına Başvurularda İstenilenler:

a) Dilekçe (https://ilan.aybu.edu.tr/ adresindeki ilgili unvana ait dilekçe bilgisayar ortamında doldurulup pdf olarak tekrar sisteme yüklenecektir.)
b) Özgeçmiş (YÖK Formatında)
c) Bilimsel Çalışma ve Yayınları
d) Diploma (e-Devlet üzerinden alınan barkotlu ve okunaklı Lisans ve Lisansüstü mezuniyet belgesi.(e-Devlette eğer Lisans ve Lisansüstü belgeleri yoksa diplomaların aslı veya geçici mezuniyet belgeleri – e-Devletten alınmamış belgelerin Noter veya ilgili kurumdan onaylı olması gerekmektedir. Yurt dışından alınan diplomalar için onaylı diplomayla birlikte onaylı denklik belgesi de eklenmelidir.)
e) Yabancı Dil Belgesi (ÖSYM internet sitesinden alınan barkotlu belge)
f) Askerlik Durum Belgesi (e-Devletten alınmış barkotlu ve okunaklı belge. Erkek adaylar için askerlik durumunu gösterir belge)
g) Adli Sicil Kaydı (e-Devletten alınmış barkotlu ve okunaklı belge)
h) Hizmet Belgesi Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) e-Devlet üzerinden alacakları “HİTAP Hizmet Belgesini” müracaatlarına eklemeleri gerekmektedir.
i) Vesikalık Fotoğraf (Son 6 ayda çekilmiş)
j) Nüfus Kayıt Örneği (e-Devletten alınmış barkotlu ve okunaklı belge)
k) Diğer Belgeler (Eğer ilan açıklamasında deneyim ya da belge vb. özel şartlar istenmekte ise adayın bu şartları taşıdığını ispatlayan belgeler)

3- Önemli Notlar:

a) Yukarıdaki istenilen belgelerin https://ilan.aybu.edu.tr adresine yüklenmesi gerekmektedir.
b) Yukarıdaki belgelerden e-Devlet üzerinden alınanlar, eğer belgenin içeriği, barkot / karekod vb. tüm doğrulamaları okunaklı ve eksiksiz ise kabul edilecektir.
c) Adayların ilanda açıklama olarak belirtilen şartlar ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.
d) İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya koşullarının uygun olmadığı tespit edilen adayların atamaları yapılmayacaktır.
Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir.
e) Adaylar sadece bir kadroya başvuru yapabilir. Birden fazla kadroya başvuran adayın tüm başvuruları iptal edilir.
f) Profesör unvanı olanlar, Doçent ve Dr. Öğretim Üyesi kadrolarına, Doçent unvanı olanlar da Dr. Öğretim Üyesi kadrolarına başvuru yapamazlar.
g) Yabancı Dil Sınav Belgesinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından geçerliliği kabul edilen Merkezi Yabancı Dil sınavları (YDS veya e- YDS veya YÖKDİL) veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınavlardan birisine ait olması gerekmektedir. Eğer ilan açıklamasında farklı bir dil puanı şartı istenmediyse sınav puanının en az 65 puan veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan alınmış olması gerekir.
h) Yabancı dille eğitim yapılan birimlere yapılan başvurularda “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik” in ilgili maddeleri gereğince asgari koşulların sağlanmış olması gerekmektedir.
i) Üniversite internet sayfasından ve/veya https://ilan.aybu.edu.tr adresinden yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetindedir.
j) Üniversitemiz gerekli durumlarda ilanın her aşamasında iptal ve/veya değişiklik yapma hakkına sahiptir.  

BİRİMİBÖLÜMÜANABİLİM DALI VE
ALANI
UNVANIDERECESİADETAÇIKLAMA
Hukuk FakültesiKamu HukukuCeza ve Ceza Muhakemesi HukukuDoçent21Ceza ve ceza muhakemesi hukuku alanında doçent unvanına sahip olmak. Ceza infaz hukuku ve Ceza adalet sisteminde alternatif çözüm yöntemleri konularında akademik çalışmalar yapmış olmak.
Hukuk FakültesiKamu HukukuGenel Kamu HukukuDr. Öğr. Üyesi11Toplumsal yaşama katılma hakkı ve olağanüstü hallerde insan haklarının kısıtlanması konularında çalışmış
olmak. İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak.
Hukuk FakültesiKamu HukukuMali HukukDr. Öğr. Üyesi11Şirketler topluluğunun vergilendirilmesi alanında
çalışmış olmak. İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak.
Hukuk FakültesiKamu HukukuMilletlerarası HukukDr. Öğr. Üyesi11Uluslararası mülteci hukuku, geçici koruma rejimleri ve Türkiye’de mültecilerin korunması alanlarında çalışmaları olmak. İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak.
Hukuk FakültesiÖzel HukukBilişim HukukuDr. Öğr. Üyesi11Borsa teknolojisi ve yapay zeka hukuku üzerinde çalışmaları olmak. İngilizce dilinde ders verme tecrübesine sahip olmak.
Hukuk FakültesiÖzel HukukFikri Mülkiyet HukukuDr. Öğr. Üyesi41AB Fikri Mülkiyet ve Rekabet Hukuku üzerine çalışmaları olmak. Doktora yapmış olmak. İngilizce dilinde ders verme yeterliğine sahip olmak.
Hukuk FakültesiÖzel Hukukİslam HukukuDoçent11İslam hukuku ile mali piyasa, ticaret ve finans hukuku alanlarında çalışmaları olmak. Arapça ders verme tecrübesine sahip olmak.
Hukuk FakültesiÖzel HukukMilletlerarası Özel HukukDr. Öğr. Üyesi11Yüksek lisans ve doktora yapmış olmak. Uluslararası yatırım tahkimi ve uluslararası ticari tahkim alanlarında çalışmış olmak. İngilizce ders verme tecrübesine sahip olmak.
İletişim FakültesiRadyo, Televizyon ve
Sinema
Radyo ve TelevizyonProfesör11İletişim programları, eğitim iletişimi, veri analizi ve ileri görselleştirme konularında çalışmaları bulunmak.
İletişim FakültesiYeni Medya ve İletişimYeni Medya ve İletişimProfesör11Doçentliğini İletişim Çalışmaları alanında almış olmak. Siyasal iletişim, sosyal medya ve popüler kültür alanında çalışmalar yapmış olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiBilgi ve Belge YönetimiBilgi YönetimiDr. Öğr. Üyesi11Bilgi ve Belge Yönetimi alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak. Kütüphanecilik, bilgi yönetimi, bilgi merkezlerinde yenilikçilik ve yeşil kütüphaneler konularında çalışmalar yapmış olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiBilgi ve Belge YönetimiBilgi YönetimiDr. Öğr. Üyesi11Bilgi ve Belge Yönetimi alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak. Bilgi ve belge yönetimi, bilgi arama davranışı, bilgi okuryazarlığı ve yenilikçi bilişim teknolojileri konularında çalışmalar yapmış olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiDoğu Dilleri ve EdebiyatlarıFars Dili ve EdebiyatıDr. Öğr. Üyesi11Osmanlı dönemi Farsça tarih yazıcılığı ve on altıncı yüzyıl Farsça klasik şiir üzerine çalışmalar yapmış olmak, Farsça en az B düzeyinde bir dil belgesine sahip olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiDoğu Dilleri ve EdebiyatlarıFars Dili ve EdebiyatıDr. Öğr. Üyesi11Timurlular dönemi şiiri, klasik dönem Fars edebiyatı alanında çalışmaları olmak. Farsçadan en az B düzeyinde bir dil belgesine sahip olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiDoğu Dilleri ve EdebiyatlarıArapça Mütercim ve TercümanlıkDr. Öğr. Üyesi11Modern Lübnan Edebiyatı ve Modern Arap Şiiri ile ilgili çalışmaları olmak; (Arapça Dilinde en az B düzeyinde bir dil belgesine sahip olmak; Arapça Mütercim ve Tercümanlık alanında ders vermiş olmak.)
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiDoğu Dilleri ve EdebiyatlarıArapça Mütercim ve TercümanlıkDr. Öğr. Üyesi11Türkçe ve Arapça üzerine dilbilim çalışmaları yapmış olmak; (Arapçadan en az B düzeyinde bir dil belgesine sahip olmak; Üniversite ve bünyesine bağlı birimlerde Türkçe ve Arapça Öğretiminde faaliyet yürütmüş olmak.)
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiMütercim ve Tercümanlıkİngilizce Mütercim ve TercümanlıkDr. Öğr. Üyesi11Dilbilim alanında doktora derecesine sahip olmak. Konuşma ve söylem çözümlemesi alanlarında çalışmış olmak. İngilizce alanında YDS’den en az 80 ya da eşdeğerliği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kabul edilmiş sınavların birinden buna
eşdeğer bir puan almış olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiMütercim ve TercümanlıkRusça Mütercim ve TercümanlıkDoçent11Doçentlik unvanını dünya dilleri ve edebiyatları alanında almış olmak ve Rus dili morfolojisi ve kelime yapımı alanlarında çalışmaları olmak. Rusça alanında YDS’den en az 80 veya eşdeğerliği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından kabul edilmiş sınavların birinden buna eşdeğer bir puan almış olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiPsikolojiKlinik PsikolojiDr. Öğr. Üyesi11Psikoloji alanlarında lisans, yüksek lisans ve doktora yapmış olmak. Deneysel psikopatoloji alanında çalışmaları olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiPsikolojiUygulamalı PsikolojiDr. Öğr. Üyesi11Psikoloji alanında lisans, psikolojinin uygulama alanlarında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak.
Engellilik psikolojisi hakkında çalışmaları olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiSosyolojiGenel Sosyoloji ve MetodolojiDr. Öğr. Üyesi11Din sosyolojisi, Türkiye’de Siyasal Hareketler ve İklim Değişikliği alanlarında akademik çalışmalar yapmış olmak. Lisans ve doktora derecesini sosyoloji alanından almış olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiSosyolojiKurumlar SosyolojisiDr. Öğr. Üyesi11Kent Sosyolojisi, Konut Politikaları, Mekân ve Aidiyet alanlarında akademik çalışmalar yapmış olmak. Lisans
ve doktora derecesini sosyoloji alanından almış olmak.
İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
TarihOrtaçağ TarihiDr. Öğr.
Üyesi
11Ortaçağ’da Kıbrıs, Venedik tarihi ve Haçlı Seferleri
alanında çalışma yapmış olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiTarihOsmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti TarihiDr. Öğr. Üyesi11Osmanlı Müesseseleri ve medeniyeti alanında doktora yapmış olmak, Osmanlı diplomasi tarihi, vakıflar ve Kapıkulu Ocakları üzerine çalışması olmak.
İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
TarihYakınçağ TarihiDr. Öğr.
Üyesi
11Osmanlı-Yunan ilişkileri, Yunan milliyetçiliği ve Türk-Yunan ilişkileri üzerine çalışmalar yapmış olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiTarihYeniçağ TarihiDr. Öğr. Üyesi11Yeniçağ tarihi alanında doktora yapmış olmak, Osmanlı’da Ayanlık, 18. Yüzyıl Osmanlı ordusu ve sefer organizasyonu üzerine çalışması olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiTarihYeniçağ TarihiDr. Öğr. Üyesi11Yeniçağ tarihi alanında doktora yapmış olmak. Osmanlı Devleti’nde darphane ve Osmanlı ailesi üzerine çalışması olmak.
İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
Türk Dili ve
Edebiyatı
Eski Türk EdebiyatıDr. Öğr.
Üyesi
11Eski Türk edebiyatı alanında klâsik şerhler, nesir üslubu
ve Arapça atasözleri üzerine çalışmalar yapmış olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiTürk Dili ve EdebiyatıEski Türk EdebiyatıProfesör1116. Yüzyıl divanları, aşk mesnevileri, metin şerhi ve dilbilimsel inceleme yöntemleri üzerine çalışmaları bulunmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiTürk Dili ve EdebiyatıTürk Halk EdebiyatıDr. Öğr. Üyesi11Türk Halk Edebiyatında sözlü gelenek türlerinin teknolojik tabanlı uygulamaları, destan ve halk hikâyelerinin kurgusal metne dönüştürülmesi üzerinde çalışmaları olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiTürk Dili ve EdebiyatıTürk Halk EdebiyatıDr. Öğr. Üyesi11Âşık tarzı hikâyelerinin yapı, icra ve çeşitlenme hususiyetleri, sözlü gelenek icrasının işitsel medyaya taşınması hakkında çalışmaları olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiTürk Dili ve EdebiyatıYeni Türk DiliDoçent21Doçentliğini Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi alanında almış olmak, Türkçe/Edebiyat ders kitapları ve öğretim programları ile söz varlığı konularında çalışmaları bulunmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiTürk Dili ve EdebiyatıYeni Türk DiliDr. Öğr. Üyesi11Yeni Türk Dili alanında çok anlamlılık ve Türkiye Türkçesi üzerine ses bilgisi, göstergebilim ve anlambilim çalışmış olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiTürk Dili ve EdebiyatıYeni Türk DiliDr. Öğr. Üyesi11Yeni Türk Dili alanında Klasik Dönem Osmanlı Türkçesinde fiil semantiği ile morfolojisi ve dil tarihlemesi, dil politikaları üzerinde çalışmış olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiTürk Dili ve EdebiyatıYeni Türk EdebiyatıDr. Öğr. Üyesi11Yeni Türk edebiyatında mizah, kadın yazını ve psikanalitik edebiyat kuramı üzerine çalışmalar yapmış olmak.
İnsan ve Toplum Bilimleri FakültesiTürk Dili ve EdebiyatıYeni Türk EdebiyatıDr. Öğr. Üyesi11Erken Cumhuriyet dönemi Türk romanı, Fecr-i Ati dönemi Türk şiiri, anlatı bilim, metinlerarasılık ve edebiyatta posthümanizm üzerine çalışmalar yapmış
olmak.
İslami İlimler
Fakültesi
Felsefe ve Din
Bilimleri
Din BilimleriDr. Öğr.
Üyesi
11Rusya’da dini hareketlere ilişkin çalışmalar yapmış olmak.
İslami İlimler FakültesiFelsefe ve Din Bilimleriİslam FelsefesiProfesör11Epistemoloji ve işrakilik konularında çalışmaları olmak.
İslami İlimler
Fakültesi
Temel İslam
Bilimleri
Arap Dili ve BelagatıDr. Öğr.
Üyesi
11Arap dilinde makale ya da kitapları olmak. Arapçanın
anadil olduğu ülkelerde çalışmalarda bulunmuş olmak.
İslami İlimler
Fakültesi
Temel İslam
Bilimleri
Arap Dili ve BelagatıDr. Öğr.
Üyesi
11Tefsir mantık ilişkisi konusunda çalışmaları olmak.
İslami İlimler FakültesiTemel İslam BilimleriHadisDr. Öğr. Üyesi11Hicri beşinci asır sünen türü hadis kitapları ve mağrib bölgesi alimlerin hadisçiliği üzerine çalışmaları olmak.
İslami İlimler FakültesiTemel İslam BilimleriKur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmiDoçent11Kıraatların hüccetlendirilmesi ve arap dilbilimi münasebeti ile sibeveyhi’nin bu alandaki yaklaşımı üzerinde çalışmaları bulunmak.
İşletme FakültesiİşletmePazarlamaDr. Öğr. Üyesi41Pazarlama alanında doktorasını yapmış olmak. Anlık satın alma, mağaza istismarı, C kuşağı, pazarlama ve sosyoloji alanlarında akademik çalışmaları olmak.
İşletme FakültesiİşletmeYönetim ve OrganizasyonProfesör11İşletme anabilim dalı Yönetim ve Organizasyon bilim dalında doktorasını yapmış, Yönetim ve Strateji alanında doçentliğini almış ve Değişim Yönetimi ile Güvenlik Yönetimi konularında çalışmalar yapmış olmak.
İşletme FakültesiİşletmeYönetim ve OrganizasyonDr. Öğr. Üyesi21Doktorasını Endüstri ve Örgüt Psikolojisi alanında yapmış olmak. Örgütlerde takım eğitimi, takım çalışması becerileri ve takım içi çatışma üzerine akademik çalışmaları olmak.
İşletme FakültesiİşletmeYönetim ve OrganizasyonDr. Öğr. Üyesi21İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı alanında doktora yapmış olmak. Beşeri sermaye, mentörlük, Yönetim Psikolojisi ve Strateji üzerine çalışma yapmış olmak.
İşletme FakültesiUluslararası Ticaret ve
İşletmecilik
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilikDoçent11Uluslararası Medikal Turizm, KOBİ’ler, Logo ve Fuar Yönetimi ve Girişimcilik Alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
İşletme FakültesiUluslararası
Ticaret ve İşletmecilik
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilikDr. Öğr. Üyesi21Uluslararası ilişkiler alanında doktora yapmış olmak.
Uluslararası Politik Ekonomi ve toprağın ekonomi politiği konularında akademik çalışmalar yapmış olmak.
İşletme FakültesiYönetim Bilişim
Sistemleri
Yönetim Bilişim SistemleriDoçent21Doçentliğini Mühendislik alanından almış olmak, Görüntü işleme, yapay zeka ve dijital sistemler alanlarında akademik çalışmaları olmak.
İşletme FakültesiYönetim Bilişim
Sistemleri
Yönetim Bilişim SistemleriDr. Öğr. Üyesi21Yönetim Bilişim Sistemleri alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak, veri madenciliği, e-Devlet ve
akıllı şehir alanlarında çalışmaları olmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesiİktisatİktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisatDoçent11Doçentlik unvanını Mikro İktisat alanında almış olup uygulamalı mikro ekonometri, hane halkı sağlık hizmetleri kullanımı ve hane halkı sağlık harcamaları alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesiİktisatİktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisatDr. Öğr. Üyesi21Optimal gelir vergilendirmesi, iş gücü piyasalarında asgari ücretin ve mültecilerin etkileri üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesiİktisatİktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisatDr. Öğr. Üyesi21Enerji verimliliği, enerji ithalatı ve cari açık konularında çalışmalar yapmış olmak.
Siyasal Bilgiler Fakültesiİktisatİktisat TarihiDr. Öğr. Üyesi21Osmanlı iktisat tarihi alanında Osmanlı’da ekonomik büyüme, vergi toplama kurumları, para vakıfları üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Siyasal Bilgiler FakültesiMaliyeMaliye TeorisiDr. Öğr. Üyesi21Sosyal devlet, çocuk yoksulluğu ve sosyal yardım alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
Siyasal Bilgiler FakültesiSiyaset Bilimi ve Kamu
Yönetimi
Hukuk BilimleriDr. Öğr. Üyesi21Yüksek Lisans ve Doktorasını Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yapmış olmak. Ortaçağ hukuk düşünürleri üzerine çalışmaları olmak.
Siyasal Bilgiler FakültesiSiyaset Bilimi
ve Kamu Yönetimi
Kentleşme ve Çevre SorunlarıDr. Öğr. Üyesi21Avrasya Çalışmaları alanında yüksek lisans, Siyaset
Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında doktora yapmış olmak.
Siyasal Bilgiler FakültesiSiyaset Bilimi ve Kamu YönetimiSiyaset ve Yönetim BilimleriDr. Öğr. Üyesi21Siyasi partiler, siyasal rejimler, demokrasi, sağ partiler, popülizm üzerine akademik çalışmalar yapmış olmak.
Siyasal Bilgiler FakültesiUluslararası İlişkilerUluslararası Ekonomik EntegrasyonDoçent11Rusya, Avrasya, Orta Asya, Kafkasya Bölge çalışmaları, Kimlik ve Dış Politika, Türk Dış Politikası, Uluslararası ilişkilerde Kimlik ve Siyaset konularında çalışmalar yapmış olmak.
Siyasal Bilgiler FakültesiUluslararası İlişkilerUluslararası Ekonomik EntegrasyonDoçent21Balkan Ülkelerinin AB üyeliği ve Türkiye AB ilişkileri üzerine çalışmaları olmak.
Siyasal Bilgiler FakültesiUluslararası İlişkilerUluslararası Ekonomik EntegrasyonDr. Öğr. Üyesi21Enerji ve çevre güvenliği ile Uluslararası siyasi ekonomi alanında çalışmalar yapmış olmak.
Siyasal Bilgiler FakültesiUluslararası İlişkilerUluslararası SiyasetDoçent11İstihbarat Analizi, stratejik istihbarat, güvenlik stratejileri, güvenlik politikaları, askeri teknoloji, istihbarat çalışmaları ve savunma teknolojileri alanlarında çalışmalar yapmış olmak.
Siyasal Bilgiler FakültesiUluslararası İlişkilerUluslararası SiyasetDr. Öğr. Üyesi21Uluslararası siyasette caydırıcılık ve yerli savunma sanayi, Uluslararası siyasette Ortadoğu ve Akdeniz bölge çalışmaları, uluslararası siyaset, uluslararası hukuk ve silahlı otonom sistemler alanlarında çalışmaları olmak.
Spor Bilimleri FakültesiAntrenörlük EğitimiAntrenörlük EğitimiDoçent11Doçentlik unvanını spor bilimleri alanında almış olmak, spor bilimlerinde alternatif İstatistik yaklaşımları ve olimpik halter antrenmanlarının performans üzerine etkisini inceleyen çalışmaları olmak.
Spor Bilimleri FakültesiSpor YöneticiliğiSpor YöneticiliğiDr. Öğr. Üyesi31Spor Yöneticiliği Bölümü lisans mezunu, Spor Bilimleri Anabilim dalında doktora yapmış olmak ve atletik zihinsel enerji üzerine çalışmaları olmak.
Şereflikoçhisar Uygulamalı Bilimler FakültesiUluslararası Ticaret ve Lojistik YönetimiUluslararası TicaretDr. Öğr. Üyesi31İktisat alanında doktora derecesine sahip olmak. Kamu harcamaları, vergi gelirleri, halka açık işletmeler ile ilgili çalışmaları olmak.
Türk Musikisi Devlet
Konservatuarı
Türk MüziğiKlasik Türk MusikisiDr. Öğr. Üyesi31Türk müziği alanında doktora yapmış olmak. Klasik kemençe ve biçim analizi konularında çalışmalar yapmış olmak.
Türk Musikisi Devlet KonservatuarıTürk MüziğiTürk Din MusikisiProfesör11Türk Din Musikisi alanından doçentlik unvanını almış olmak. İslam’da musiki ve Türk musikisi nazariyatı konularında çalışmalar yapmış olmak.
Türk Musikisi Devlet
Konservatuarı
Türk MüziğiTürk Din MusikisiDr. Öğr. Üyesi31Doktorasını tekke musikisi konusunda yapmış olmak.
Türk Musikisi Devlet
Konservatuarı
Türk MüziğiÜflemeli ve Vurmalı ÇalgılarDr. Öğr. Üyesi31Doktorasını ney sazı konusunda yapmış olmak.

İlan olunur.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.