AV. GALİP UZUN; “MİLLETİMİZİN VE DEVLETİMİZE GÜÇ KATAN, GENÇLERİMİZİN COŞKUSUDUR”


AV. GALİP UZUN; “MİLLETİMİZİN VE DEVLETİMİZE GÜÇ KATAN, GENÇLERİMİZİN COŞKUSUDUR”
-AK Parti Amasya İl Başkanı Av. Galip Uzun, 19 Mayıs ATATÜRK’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
İl Başkanı Uzun mesajlarında: “Milli Mücadelemizin işaret fişeği olan 19 Mayıs ATATÜRK’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 106. yıl dönümünü kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’; bu meşalenin ışığında milli mücadelenin Amasya’da yol haritasını çizmiş, Erzurum ve Sivas’ta hedefine kitlenmiş, Ankara’da TBMM’nin açılmasıyla birlikte gücüne güç katmış ve 29 Ekim 1923’de milli mücadeleyi Cumhuriyetle taçlandırmıştır. 19 Mayıs ATATÜRK’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı her yıl yurdumuzun dört bir yanında, ay yıldızımızın gölgesinde coşku ve heyecanla kutluyoruz.” Dedi.
Uzun, “Milletlerin kaderini değiştiren anlar vardır; tarihin seyrini, toprağın ruhunu, insanın ufkunu değiştirir. 19 Mayıs 1919, Türk Milleti’nin kaderine yeniden yön verdiği, bağımsızlık için ayağa kalktığı şanlı bir dönüm noktasıdır. Bu kutlu gün, gençliğe bırakılan büyük bir idealin ve sarsılmaz bir inancın adıdır. 19 Mayıs 1919; yalnızca bir milletin değil, bir medeniyetin yeniden diriliş günüdür. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsun’a attığı o ilk adım, bağımsızlık meşalesini tutuşturmuş, Anadolu’yu karanlıktan aydınlığa çıkaran kutlu bir yürüyüşün başlangıcı olmuştur. Bugün, 106 yıl sonra, aynı inanç ve kararlılıkla diyoruz ki: Bu millet esareti kabul etmez. Bu millet diz çökmez. Çünkü bu milletin mayasında iman, karakterinde hürriyet, ruhunda mücadele vardır”
19 Mayıs’ın gençliğe emanet edilmiş bir ruhun adı olduğunu mesajında vurgulayan AK Parti Amasya İl Başkanı Av. Galip Uzun şöyle devam etti:
“Bu emanet, bize sadece geçmişin hatırasını değil, geleceğe dair sorumluluğumuzu da hatırlatır. AK Parti olarak biz, bu ruhu taşımaya ve gençlerimizin önünü açmaya kararlıyız. Gençlerimiz; sadece yarının sahipleri değil, bugünün aktörleridir. Eğitimde, bilimde, sanatta, sporda ve teknolojide Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek olan onlardır. Başta ülkemizin olmak üzere Amasya’mızın her köşesinde ay-yıldızlı Bayrağımızın gölgesinde yaşayan her bir gencimize sesleniyorum: ‘Sizin cesaretiniz, bizim gücümüzdür. Sizin hayalleriniz, bizim yol haritamızdır. Ve sizin azminizle Türkiye, her alanda muasır medeniyetlerin ötesine yürüyecektir.’ Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; tüm gençlerimizin 19 Mayıs ATATÜRK’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.” Diye kaydetti.
Kaynak: Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan