DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

BAŞKAN MEHMET SEMİZ, “ŞİDDETE HEP BİRLİKTE KARŞI ÇIKILMALI.”

BAŞKAN MEHMET SEMİZ, “ŞİDDETE HEP BİRLİKTE KARŞI ÇIKILMALI.”
REKLAM ALANI

BAŞKAN MEHMET SEMİZ, “ŞİDDETE HEP BİRLİKTE KARŞI ÇIKILMALI.”

– Türkiye Sakatlar Derneği Suluova Şube Başkanı Mehmet Semiz, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Günü” dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Başkan Mehmet Semiz mesajında, “Şiddete karşı hep birlikte karşı çıkılmalı, nerede ve kimden gelirse gelsin şiddeti önlemek için hep birlikte tavır almayız.”

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1999 yılında aldığı bir kararla 25 Kasım tarihini “Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Günü” ilan ettiğini hatırlatan Mehmet Semiz açıklamasında şunları söyledi: “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, kadınlarımızın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldıkları kötü muamelelerin engellenebilmesi için çözüm yollarının arandığı ve tüm dünyada kadınlara uygulanan şiddete karşı farkındalık oluşturmak ilan edilen özel ve anlamlı bir gündür.” Dedi.

Kadınların toplumumuzun en değerli ve en vazgeçilmez varlıkları olduğunu belirten Mehmet Semiz; “Kadınların temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen, toplumsal kaynaklardan yararlanmalarını sınırlandıran, genel olarak toplumsal ve ekonomik gelişmeler üzerinde olumsuz etki yapan kadına yönelik şiddetle, çağdaş dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkin bir şekilde mücadele edilmektedir. Ülkemizde kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesi ile çalışmalar çok geniş bir yelpazede kamu, sivil ve tüm tarafların kapsamlı iş birliği ve ortak çabalarıyla yürütülmelidir. Yediden yetmişe herkes tarafından Kadına yönelik şiddete karşı sıfır tolerans ilkesi benimsenmeli, aile içinde ve toplumda sevgi ve huzur dolu bir ortamın yaratılmasında hepimize düşen sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.” Diye kaydetti.

Mehmet Semiz, “kadınlar kendilerini şiddete karşı savunmasız hissetmektedirler. Bu anlamda engelli kadınların durumları daha zorluklarla doludur. Engelli olmanın bir sonucu olarak zaten toplumla bağları kopuk olan engelli kadınların şiddet karşısında kendilerini ifade etme şansları dahi çok fazla bulunmamaktadır.“ ifadelerini kullandı.

Şiddet türü ne olursa olsun her türlü şiddetin kabul edilemez olduğunun altını çizen Mehmet Semiz, “Kadına karşı şiddete hep birlikte “dur” demeli, ailelerimizi ve neslimizi korumalıyız. Kadına yapılan şiddet zulümdür. Her canlıya yapılan şiddet zalimliktir. Esasen her haksızlık zulümdür. Şiddet içeren eylemler yaşanmadan önlenmeli, mutlu birey, mutlu yuva, mutlu toplum ideali için ortak çaba sarf edilmelidir. Geliştirilecek bilinçsel duyarlılık ile kadına dönük şiddet eylemleri bir an evvel sonlandırılmalıdır. Bizler anaya, babaya, eşine hayırlı olanın, toplumun en hayırlı kişisi olduğuna inanan bir kültürün insanlarıyız.” Diye konuştu.

Kadına yönelik yapılan şiddetin büyük bir insanlık suçu olduğunu belirten Mehmet Semiz, “Her nerede olursa olsun, hanımlar bizim annelerimiz, eşlerimiz, kardeşlerimiz, halalarımız, teyzelerimiz, üzerine toz kondurmadığımız kız evlatlarımızdır. Kısacası kadın şiddete değil hürmete en çok layık olandır. Sadece bugün değil, 365 gün, hayat boyunca, kadına zulme hayır, kadına şiddete hayır, yaratandan dolayı yaratılana şiddete hayır, hakka evet, hukuka evet, adalete evet. Kadına yönelik şiddeti mazur gösterebilecek ne insani ne de İslami manada hiçbir gerekçe bulunmamaktadır. Toplumun güveni ancak kadınlarımızın saygı görmesiyle mümkün olacaktır. Şiddete karşı hep birlikte karşı çıkılmalı, nerede ve kimden gelirse gelsin şiddeti önlemek için hep birlikte tavır almayız.” dedi.

Kaynak:Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.