DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Bonus Hoca, Sınav Kaygısı ve Motivasyon Semineri Verdi.

Bonus Hoca, Sınav Kaygısı ve Motivasyon Semineri Verdi.
REKLAM ALANI
01.06.2017
1.420
A+
A-

Bonus Hoca, Sınav Kaygısı ve Motivasyon Semineri Verdi.

-Suluova'ya gelen ve Türkiye’de Bonus Hoca olarak bilinen Uzman Eğitimci Süleyman Beledioğlu, LYS Sınavına girecek öğrencilere “Sınav Kaygısı ve Motivasyon“ konulu bir seminer verdi.

Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(Ticaret Lisesi) salonunda yapılan seminerde Suluovalı öğrencilerle ikinci kez buluşan Bonus Hoca, LYS sınavına girecek olan öğrencilere çeşitli bilgilendirme ve tavsiyelerde bulundu.

Yaklaşan LYS sınavı öncesinde öğrencilere LYS ile YGS sınavlarının farklılıklarını dile getirerek, farklı bilgilerin ölçüldüğü bu sınavlara nasıl çalışılması gerektiğini anlatan Bonus Hoca, düzenli ve sistemli ders çalışmanın başarıyı da beraberinde getireceğini söyledi.

LYS ve YGS sınavlarının dünyanın en zor sınavları olduğunu ifade eden Bonus Hoca, “Dünyanın en zor sınavlarından birine hazırlanıyorsunuz. Bu hiç de kolay bir iş değildir ancak inandığınız takdirde başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Kendinize bir hedef belirleyin ve hedeflerinizin peşinden koşarak ilerleyin” dedi.

Sınav ortamıyla, sınava hazırlanılan ortamın eş olmamasının da sınav esnasında motivasyonu etkilediğini örneklerle anlatan Bonus Hoca Süleyman Beledioğlu:

“Ders çalışırken müzik dinlemeyi seviyorsunuz. Sınav salonunda ise müzik yok, sessizlik var. O yüzden ders çalıştığınız ortamın sessiz sakin olması önemli. Yaptığınız işi severek yapın ve zevk alın. Başarıda iki sihirli kelime vardır; sevmek ve inanmak” diye konuştu.

Öğrencilerin büyük bir heyecanla dinlediği seminer sonunda ise Bonus Hoca Süleyman Beledioğlu, salonu dolduran yüzlerce öğrenci ve eğitimcilere yüksek sesle sınavı kazanma konusunda yemin ettirdi.

Öğrencilerin sınav başarılarını arttırmak için çeşitli etkinlik ve faaliyetler düzenlediklerini belirten Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, sınav kaygısıyla başa çıkma ve motivasyon konularında öğrencileri ve eğitimcileri bilgilendirmek adına bu gibi faaliyetlerinin devam edeceğini belirterek Bonus Hoca Süleyman Beledioğlu’na teşekkür etti.

Seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, Şube Müdürü Zafer Türkmen, Okul Müdürü Nihat Sarı, okul idarecileri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA/suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.