DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

DSİ SULUOVA YEDİKIR SULAMA BİRLİĞİ, SULAMA SEZON HAZIRLIKLARINA YOĞUN DEVAM EDİYOR

DSİ SULUOVA YEDİKIR SULAMA BİRLİĞİ, SULAMA SEZON HAZIRLIKLARINA YOĞUN DEVAM EDİYOR
REKLAM ALANI
24.10.2023
128
A+
A-

DSİ SULUOVA YEDİKIR SULAMA BİRLİĞİ, SULAMA SEZON HAZIRLIKLARINA YOĞUN DEVAM EDİYOR.

– DSİ Suluova Yedikır Sulama Birliği, kendilerine ait toplamda 15.200 hektar sulama sahasının 2024 yılı sulama sezonu öncesi bakım, onarım ve tadilat çalışmalarını yürütüyor.

Tarımın vazgeçilmezinin su olduğunun altını çizen DSİ Suluova Yedikır Sulama Birlik Başkanı Sefa Salim Örnek, 2024 yılı sulama sezonu öncesi sahadaki hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Bölgemiz tarımına daha etkili ve verimli bir sulama hizmeti verebilmek için gayret ettiklerine dikkat çeken Sulama Birlik Başkanı Sefa Salim Örnek; “Mevcut sulama tesislerimizi öngörülenin üzerinde bir ömürle ve en ekonomik şekilde yaşatmak, tesislerin maksadına uygun olarak çalıştırılması ve hizmete hazır halde bulundurulması, bölgemize hizmet vermesini sağlamak için bütün imkanlarımızı seferber ederek çalışmaktayız. Bu kapsamda kırık anoların onarılması, düşen kanaletlerin yerine konulması, kanaletlerin kotlanması, kanalet birleşim noktalarında su sızdırmazlığının sağlanması, kanallarda biriken tortu ve sediment temizliklerinin yapılması, kanal, kanalet kenarlarında biriken yabancı ot mücadelesi, bozulan araç ve ekipmanların tamir ettirilmesi, kanal servis yollarının acil müdahaleyi kolaylaştırmak için bakım onarımlarının yapılması, priz ve çek kapaklarının kontrolü, kapak, mil, somun, tabla, kaynak vb. eksikliklerin giderilmesi işlemleri için ekiplerimiz sahada çalışmalarına yoğun devam etmektedir.” Diye kaydetti.

Mevcut su kaynaklarının planlı bir şekilde geliştirilmesi, dağıtılması ve kullanılması doğrultusunda hizmet verdiklerini belirten Sefa Salim Örnek, “birliğimiz, üretici çiftçilerimizin gelirinin yükseltilmesine, dolayısıyla su kaynaklarından en yüksek faydayı sağlayacak şekilde etkin dağıtım ve kullanımına katkı sunmaktadır.” Dedi.

Artan insan nüfusunun temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli olan tarımsal üretimde suya olan gereksiniminde artarak devam etmekte olduğunu hatırlatan Sefa Salim Örnek, “İl ve ilçemiz sınırlarında yer alan 46 adet yerleşim birimine tarımsal amaçlı su DSİ Suluova Yedikır Barajı Sulama Birliği tarafından sağlanmaktadır. Her yıl Nisan ayında başlayan sulama sezonu Eylül ayı ortalarında son bulmakta olup Sulama Birliğimizin sahip olduğu 15.200 hektar sulama sahasının temel su kaynakları Yedikır Barajı ve Ladik Göletidir. Sulama Birliğimiz 36 kadar personelle tarımsal sulamada önemli bir görev üstlenmektedir. Kaynağından gelen suyun çiftçimize sorunsuz bir şekilde ulaştırılabilmesi için toplamda 80 kilometre uzunluğundaki kanallarımızda makineli, 424 kilometre uzunluğundaki kanaletlerimizde ise ekiplerimiz tarafından elle temizlik yapılmaktadır. 2 Adet JCB, 3 adet lastik tekerlekli ekskavatör, 2 adet hiyap, 1 adet gradal, 1 adet greyder ve traktörler yapılan çalışmalarda durmaksızın kullanılmaktadır.” İfadelerini kullandı.

Sefa Salim Örnek, “Bu çalışmalarla kanal ve kanaletlerde meydana gelen su kaçaklarının önlenerek, sulama suyunun randımanlı kullanılması ve çiftçilerimizi kolaylıkla su ihtiyacını giderebilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda 2024 yılı sulama sezonu öncesi hazırlıklarımız tüm hızıyla devam etmektedir.” Diye konuştu.

Kaynak:Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.