DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

En Büyük Destekçisi, İkiz Kardeşi Oldu.

En Büyük Destekçisi, İkiz Kardeşi Oldu.
REKLAM ALANI
05.12.2018
1.168
A+
A-

En Büyük Destekçisi, İkiz Kardeşi Oldu.

ÖZEL HABER: CİHAN OKUR-MURAT ARSLAN

-Suluova’lı yürüme güçlüğü çeken Tuğçe Yalman’ın en büyük destekçisi ikiz kardeşi Buse oldu.

-Suluova’da yaşayan 11 yaşındaki Tuğçe Yalman, 6 yaşından bu yana yürüme güçlüğü çeken ikiz kardeşi Buse'ye günlük yaşamında büyük özveriyle her konuda yardımcı oluyor.

Yürüme güçlüğü çeken ve koltuk değneği kullanan kardeşinin günün her saatinde yanında olan Tuğçe, Buse'nin ev ve okul ortamındaki her işine yardımcı oluyor, yemeğine ve ödevlerine yardım ediyor, çantasını hazırlıyor, okula giderken ayakkabılarını giydiriyor, yürürken bir koluna girerek destek oluyor.

Şehit Recep İnce İmam Hatip Ortaokulunda eğitim gören iki kız kardeşlerden Tuğçe, okul yolunda yürüme güçlüğü çeken ikiz kardeşi Buse’nin kolunu bir an olsun bırakmıyor, teneffüslerde de ikizinin yanından hiç ayrılmıyor.

Tuğçe ve Buse Yalman ikiz kardeşler, birbirlerine duydukları sevgi ve derslerdeki başarılarıyla arkadaşlarına da örnek oluyor.

-Hasta çocuklarla ilgilenmek için çocuk nöroloji uzmanı olmak istiyor.

Tuğçe Yalman, AA/Yeni Haber Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, en büyük isteğinin yürüme güçlüğü çeken ikiz kardeşi Buse’nin tekrar sağlığına kavuşması ve eski günlerdeki gibi birlikte oyunlar oynamak olduğunu söyledi.

Kardeşinin kendisi için çok değerli olduğunu vurgulayan Tuğçe Yalman, "eğitimimi tamamlayıp Çcuk Nöroloji Uzmanı olmak istiyorum. Çünkü, Kardeşim gibi rahatsız olan çocuklarla daha iyi ilgilenmek için. Kardeşimin ihtiyaçlarını severek karşılıyorum, onu çok seviyorum. O benim her şeyim, ömür boyu onun yanında ve yardımcısı olacağım" dedi.

Buse Yalman ise, Tuğçe gibi bir kardeşi olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek; "Kardeşim günlük hayatta hep bana yardımcı oluyor. Okulda, evde, egzersiz yaparken, ayakkabılarımı giyerken, yemek yerken hep bana yardımcı oluyor. Kendimi çok şanslı hissediyorum, kimsenin böyle iyi bir kardeşi olamaz. Kardeşim beni çok seviyor. Ben de onu çok seviyorum. Ondan çok memnunum" diye belirtti.

-"Bu kadar özverili şekilde kardeşine sahip çıkacağını düşünmezdim"

Şehit Muharrem Saygün Anadolu Lisesi Müdürü olan Baba Ensar Yalman ise kızlarının birbirlerine duydukları sevgi ve saygıya hayran olduğunu belirtti.

Çocukları ile gurur duyduğunu ifade eden Baba Ensar Yalman, şunları kaydetti: "İki kardeş, Buse hastalanmadan önce çok didişir, tartışırlardı. Tuğçe'nin bu kadar özverili şekilde kardeşine sahip çıkacağını düşünmezdim. Tabii çocukların bu bilince ulaşmasındaki en büyük etken, annelerinin verdiği terbiye. Annelerine çok teşekkür ediyorum. Çocuğumla gurur duyuyorum. Tuğçe'nin bilinçli şekilde kardeşine sahip çıkması, koruyup kollaması bizim için çok büyük ödül. Ben onları iki çocuk gibi değil, bütünleşmiş tek çocuk gibi görüyorum. Bir babanın yaşayabileceği en büyük gururu yaşıyorum."

Evlendikten sonra uzun süre çocuklarının olmadığını belirten Anne Şakire Yalman da ikiz kızlarının 9 yıl süren tedavi sürecinden sonra dünyaya geldiklerini söyledi.

Buse'nin 6 yaşına kadar hiçbir sorunu bulunmadığına ve sağlıklı olduğunu, yürüyüp koştuğunu söyleyen Anne Şakire Yalman, ancak, yaşı ilerledikçe yürüme güçlüğü çekmeye başladığını anlattı.

Doktorların yıllarca tam bir teşhis koyamadığını, bir süre önce "spastik paraparezi" (beyin dokusunun herhangi bir nedenle hasara uğraması nedeniyle hareket ve zihinsel işlevin etkilendiği bir hastalık) olabileceğinin söylendiğine dikkat çeken Anne Şakire Yalman, genetik test yaptırdıklarını, onun sonucunda teşhis konulmasını beklediklerini söyledi.

Anne Şakire Yalman, iki evladının da kendisini hiçbir konuda üzmediklerini belirterek, "Onlarla gurur duyuyorum. Tuğçe, Buse'ye her konuda yardımcı oluyor. Tuğçe yanında olduğunda gözüm arkada kalmıyor, ona güvenle kardeşini emanet ediyorum. Tek sıkıntımız, Buse'ye tam bir teşhis konulamaması, bu yüzden de tedavisine başlanılmaması" diye konuştu.

Buse ve Tuğçe Yalman isimli ikiz kız kardeşlerin en büyük hayalleri, eskisi gibi birlikte koşup oyunlar oynamak.

Kaynak:AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.