Hastanemizde Kapalı Fıtık Ameliyatı Yapılmaya Başlandı.

Hastanemizde
-Suluova Devlet Hastanesinde yeni göreve başlayan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr İsmail Zengin tarafından Kapalı Fıtık(laparoskopik herniorafi) ameliyatları yapılmaya başlanmıştır.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Op. Dr İsmail Zengin; “Hastanemiz de hastalarımıza en iyi şekilde sağlık hizmeti vermeye devam etmekteyiz” dedi.
Yapılan ameliyatlarla ilgili bilgilerde veren Op. Dr İsmail Zengin; “Göbek altından 10 mm lik bir cilt kesisi ile kamera girişi yapılmakta, sag ve sol göbek hizasından girilen 2 adet yaklaşık 8 mm lik cilt kesisi ile işlem yapılacak 2 adet el aleti girişi yapılarak yaklaşık 75 dk bir sürede kasık fıtığı ameliyatı kapalı bir şekilde yapılmaktadır. Bu ameliyat tekniği ile yapılan ameliyatlarda açık yapılan tekniğe göre hem tekrarlama riski daha düşük, hemde hasta için daha konforlu bir süreçtir. Ayrıca kapalı teknikte 3 farklı alanda toplam en çok 2 cm lik yara izi kalırken açık teknikte 10 cm lik yara izi meydana gelmekte, bu da kapalı kasık fıtığı ameliyatının estetik avantajıdır” dedi.
Ameliyat olan hastayı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başhekim Op Dr Mehmet Turgay Türkmen ise; “Hastanemizin imkânlarını Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr.Faruk TONGA’nın destekleri ile daha da geliştirerek Suluova ve Çevresine en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz, özverili bir şekilde görev yapan Doktor arkadaşlarıma ve yeni uygulamaları hastanemize getiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr İsmail Zengin görevinde başarılar dilerim” dedi.
Kaynak : AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan