DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

İl Müdürü Doç. Dr. Kösterelioğlu, “kodlama ve robotik uygulama atölyelerini“ ziyaret etti.

İl Müdürü Doç. Dr. Kösterelioğlu, “kodlama ve robotik uygulama atölyelerini“ ziyaret etti.
REKLAM ALANI
26.02.2019
1.059
A+
A-

İl Müdürü Doç. Dr. Kösterelioğlu, “kodlama ve robotik uygulama atölyelerini“ ziyaret etti.

–Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu ile birlikte “Suluovalı Öğrenciler Geleceği Kodlayacaklar “ Projesi kapsamında Suluova Şehit Hüseyin Kavaklı Fen Lisesi ile Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan Kodlama ve Robotik Uygulama Atölyeleri’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Suluova okullarında yapılan kodlama ve yazılım konusunda ki çalışmalardan duyduğu memnuniyeti belirten getiren Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, hızla gelişen ve değişim gösteren günümüz dünyasında daha güçlü yarınlar için daha iyi bir eğitimden başka seçeneğimizin olmadığının, bu yürütülen çalışmalarla amaçlarının teknolojiyi yakından takip eden öğrencilerle bu eğitimler ile kodlama ve yazılımı öğreterek, sadece bilişim uygulamalarını kullanan değil, yeni ve özgün uygulamalar üretebilen bir nesil yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Okullarda kurulan kodlama atölyelerinde öğrencilere kod okuryazarı olmaları konusunda temel eğitimlerin verildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu ise, yapılan çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını, öğrencilerin Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Mücahid Keleş ve Selim Horlar rehberliğinde 10-12 Nisan 2019 tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek olan 13. Uluslar Arası Robot Yarışmasına hazırlandıklarını söyledi.

Sınıfları dolaşarak Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılan öğrencilerle de bir süre sohbet eden İl Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, kurs merkezi yöneticilerine, kurslarda görev alan öğretmenlere ve öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.

Kaynak: AA-suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.