KAR YAĞIŞI NEDENİYLE AMASYA GENELİNDE 33, SULUOVA’DA İSE 6 KÖY YOLU KAPANDI


KAR YAĞIŞI NEDENİYLE AMASYA GENELİNDE 33, SULUOVA’DA İSE 6 KÖY YOLU KAPANDI
–Suluova ilçemizde yılın ilk kar yağışı Çarşamba akşamı başlayıp Perşembe öğleye kadar yoğun şekilde devam ettikten sonra, ilerleyen saatlerde etkisini kaybederek havanın yumuşaması üzerine yağan kar erimişti. Bu sabahtan itibaren ise yılın ikinci kar yağışı ilçe merkezi ile yüksek rakımlı köylerimizde etkili oldu.
Halen yoğun devam kar yağışı nedeniyle ilçemize bağlı 6 köy yolu kapalı durumda. Amasya il genelinde ise Amasya merkeze bağlı 9, Gümüşhacıköy’de 4, Hamamözü’nde 1, Merzifon’da 5 ve Taşova’da ise 8 olmak üzere toplamda 33 köy yolu kapandı.
Kar yağışı nedeniyle; il genlinde sadece Hamamözü ilçesinde eğitime 7 Şubat 2025 tarihinde(bugün) 1 gün süreyle ara verildi.
Eğitim-öğretimin devam ettiği ilçemizin şehir merkezinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda belediye ekiplerinin tuzlama çalışmaları neticesinde ulaşımda aksamalar yaşanmadı. Kar kalınlığı İlçe merkezinde 5-6 cm, yüksek rakımlı köylerde ise 15-20 cm’ye ulaştı.
İki gündür bölgemizde etkili olan kar yağışı nedeniyle Suluova’ya bağlı, Karaağaç, Soku, Seyfe, Derebaşalan, Kuzalan ve Eğribük köy yolları kapandı. İl ve İlçe Özel İdare ekipleri kar kalınlığı 10-15 cm’e ulaşan köy yollarında çalışmalar yürütüyor.
Genelde kurak bir kış mevsimini yaşandığı bölgemizde iki gündür etkili olan ve şehrimizi beyaz bir örtü ile kaplayan kar sevincini ise her zaman olduğu gibi çocuklar kar topu oynayarak ve kayarak doyasıya yaşadı.
Kaynak:Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan