DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Kayadüzü’nde yolcu otobüsü devrildi: 5 ölü, 36 yaralı.

Kayadüzü’nde yolcu otobüsü devrildi: 5 ölü, 36 yaralı.
REKLAM ALANI
05.08.2017
1.394
A+
A-

Kayadüzü’nde yolcu otobüsü devrildi: 5 ölü, 36 yaralı.

-Merzifon Kayadüzü’nde Yolcu Otobüsü Şarampole Yuvarlandı: 5 Ölü, 36 Yaralı.

Merzifon ilçesinin Kayadüzü kasabası mevkiinde bir yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı. Korkunç kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi yaşamını yitirdi, 36 kişi yaralandı.

İstanbul'dan Ordu-Giresun tarafına giden özel bir firmaya ait İhsan Güleryüz idaresindeki 52 DG 448 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

İlk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiği, 36 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Yaralılar, ambulanslarla Havza, Merzifon ve Suluova Devlet Hastanesi ve Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Kaza bugün saat 05.45 civarında Merzifon İlçesi Kayadüzü Mevkii'nde meydana geldi.

Kazada 5 kişi ölürken 36 kişi de yaralandı. Yaralılar olay yerine çağırılan ambulanslarla Merzifon, Suluova, Havza ve Amasya'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Otobüs şoförü İhsan Güleryüz ve 3 kişinin olay yerinde öldüğü, 1 yaralının ise ambulansla hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybettiği öğrenildi.

Cenazeler Merzifon ve Suluova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Otobüsün en son Çorum'un Osmancık İlçesi'nde mola verdiği, moladan yaklaşık yarım saat sonra da kazanın meydana geldiği ifade edildi.

Kazada yaralanan yolcu Tuncay Uslu, ayakta yapılan tedavisinin ardından kaza anını anlattı. Uslu, "Otobüs yeni mola vermişti. Şoför çok yaşlıydı. Baktığınız zaman bu otobüs bu şoföre nasıl emanet edilir dersiniz. Gören bir insan böyle diyebilir. Otobüs hızlı değildi bence. Kaza anında uyanıktım. Otobüs direksiyon hakimiyetin kaybetti yan yattı ve sürüklendi. Sonra da yuvarlandı" diye konuştu.

Ölenlerin kimliklerinin tespiti için çalışmalar sürüyor. Jandarma tarafından kaza ile ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Kaynak : AA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.