DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Merzifon Kayadüzü Köprüsünde Yolcu Otobüsü Yandı.

Merzifon Kayadüzü Köprüsünde Yolcu Otobüsü Yandı.
REKLAM ALANI
28.08.2017
1.614
A+
A-

Merzifon Kayadüzü Köprüsünde Yolcu Otobüsü Yandı.

-Amasya'nın Merzifon ilçesinin Kayadüzü beldesindeki Suluova ilçesi yol ayrımındaki köprüde meydana gelen olayda, yolcu otobüsü hareket halindeyken alev alarak yanmaya başladı.

Tokat'tan 40 yolcusu ile İstanbul'a hareket eden Aslan Özen yönetimdeki 52 HF 050 plakalı yolcu otobüsü, Merzifon ilçesi Kayadüzü mevkisindeki köprüde(Merzifon-Suluova yol ayrımı köprüsü) bilinmeyen bir nedenle alev aldı.

Otobüsün arka motor kısmından başlayan yangını fark eden otobüs şoförü Aslan Özen, köprü üzerinde otobüsü hemen durdurdu. Ardından otobüsün yandığını söyleyerek yolcuların otobüsten inmesini sağladı ve olası bir faciayı önlemiş oldu.

Yolcuların tahliye edilmesi sonrası haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Suluova Belediyesi ve Merzifon Belediyesi itfaiye ekipleri uzun uğraşlar neticesinde yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından yangını söndürerek soğutma çalışması yaptı.

Bilinmeyen bir nedenle alev alarak yanan Otobüsün motor kısmı dahil her tarafı ve içerisi yanarak kül oldu, Tamamı yanarak zarar gören yolcu otobüsü kullanılamaz hale geldi.

Otobüste yer alan yolculardan Niyazi Yılmaz, AA/Yeni Haber Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, otobüs şoförünün fark etmesi aracı durdurup tüm yolcuları hemen aşağıya indirdi. Tüm kapılarının açılmasının ardından otobüs derhal boşalttık. Şoförün dikkati sayesinde canımızı kurtardık, çok şükür. Allah razı olsun şoförden, çok büyük bir olayı şoförün dikkati sayesinde zarar görmeden atlattık" dedi.

O esnada aracı ile yolda ilerlediğini belirten Yunus Vural ise, otobüsün arka kısmından yandığını gördüğünü, ardından duran otobüsteki yolcuların tahliye edildiğini, itfaiyenin olay yerine gelerek yangını söndürdüğünü aktardı.

Yaklaşık 2 saat kadar trafiğe kapalı kalan Merzifon-Suluova karayolu ise Suluova Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yanan otobüste soğutma çalışmaları yapıp çevreyi temizleyerek gerekli kontrolün sağlanmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.

Suluova ile Merzifon Jandarma ve Polis trafik ekipleri ise çevrede gerekli önlemleri alarak yanan otobüste inceleme yaptı.

Kaynak : AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.