DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

ÖĞRENCİLERDEN CUMHURİYETİMİZİN 100. YIL ETKİNLİĞİ

ÖĞRENCİLERDEN CUMHURİYETİMİZİN 100. YIL ETKİNLİĞİ
REKLAM ALANI
02.12.2023
128
A+
A-

ÖĞRENCİLERDEN CUMHURİYETİMİZİN 100. YIL ETKİNLİĞİ

-Amasya Serdar Zeren İlkokulu Müdürü Menderes Keten öncülüğünde 3/E Sınıfı Öğretmeni Mehtap Ürgüp, Rehber öğretmeni Hatice Kaya Hakan ve öğrencileri geri dönüştürülebilir nitelikli atıkların kaynağında ayrı toplanması suretiyle, çevre kirliliğinin önlenmesi adına farkındalık oluşturmak hem de Cumhuriyetimizin 100. Yılı olması sebebi ile farklı bir etkinlik düzenlenmesi amacıyla toplamış oldukları atık mavi kapaklar ve atık pillerden Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun yazarak etkinlik düzenledi.

Sınıf Öğretmeni Mehtap Ürgüp konuşmasında; “Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlama programına görevli olduğumuz için farklı etkinlikler yapmayı planladık. 3/E sınıfı olarak topladığımız mavi kapaklardan kalp yaptık, içine Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun yazdık. Öğrencilerimiz bu kalbin etrafında toplandılar. Kalbin arkasında Türk Bayrağı açtık.” ifadelerinde bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yrd. Osman Tok ise konuşmasında; “İlkokulumuz ve 3/E sınıfı öğrencilerimiz. Sıfır Atık projesine ve çevreye karşı duyarlılığınız nedeniyle gösterdiğiniz ilginin katlanarak artmasını diliyorum. Kamu kurumu ve kuruluşları ile Okullarımızın sıfır atık sistemini kuran tüm yöneticilerini takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum. Okul öğrencilerimizin çevre konularında toplumsal alışkanlıkları değiştirecek katkılar sunmasını diliyorum. Nice güzel çevreci hedeflerde buluşmak üzere, hepinizi sevgiyle selamlıyorum.” Dedi.

Amasya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl İl Müdür Yardımcısı Osman Tok, Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Sevim Söküt, Çevre Mühendisleri ve denetçi personeli tarafından 3/E sınıfının Sıfır Atık Projesi kapsamında yapılan etkinliğe katkıda bulunan öğrencilerin çalışmalarını ödüllendirmek için top seti(Futbol, Voleybol, Basketbol) hediyeler verdi.

Kaynak:suluovayenihabergazetesi/AA-Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.