DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Okuma Yazma Kurslarında Başarılı Olanlara Sertifikaları Törenle Dağıtıldı.

Okuma Yazma Kurslarında Başarılı Olanlara Sertifikaları Törenle Dağıtıldı.
REKLAM ALANI
06.06.2018
1.124
A+
A-

Okuma Yazma Kurslarında Başarılı Olanlara Sertifikaları Törenle Dağıtıldı.

-Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşleri Emine ERDOĞAN’ ın himayelerinde ülkemiz genelinde başlatılan “Okuma–Yazma Seferberliği” kapsamında İlçemiz genelinde de başlatılan okuma yazma kurslarına devam eden ve başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

TOKİ Çelebi Mehmet İlkokulunda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan program, yapılan konuşmalarla devam etti. Kursiyerler adına söz alan Şevket DURMAZ, Okuma Yazma seferberliğini başlatan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, İlçe Kaymakamımız Sayın Dr. Vural KARAGÜL’e, öğretmenlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederek “ Okuma Sevgisi “ adlı şiirini büyük bir heyecan ve mutlulukla okudu.

Konuşmasında Suluova’da okuma yazma bilmeyen tek bir kimse kalmayana kadar çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet DAVU, 5 Mart 2018 tarihinden itibaren Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla merkez ve köylerde 251’i bayan, 19’u erkek olmak üzere toplam 270 kursiyerin katılımıyla 33 kurs açıldığını belirterek; 217 kursiyerin okuma-yazma kurslarını başarıyla tamamladığını söyledi.

Yaşamı içerisinde çeşitli sebeplerle okuma yazma öğrenememiş ancak “ Okuma Yazma Seferberliği’” sayesinde bu fırsatı yakalamış, okuma azmiyle kurslara devam ederek çoğunluğunu hanımefendilerin oluşturduğu bu güzel topluluğun içerisinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet DAVU, iyi yetişmiş bir annenin, daha iyi yetişmiş bir çocuk ve daha güvenli bir gelecek olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından İlçe Kaymakamımız Dr. Vural KARAGÜL, İlçe Jandarma Komutanı Cenk Alper GÖKSU, Suluova Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Murat KARAVİN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet DAVU, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kutluay GÜVEN ve daire amirleri tarafından Okuma Yazma Seferberliği kapsamında açılan kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Belgelerini alan vatandaşlarla bir süre sohbet eden İlçe Kaymakamımız Dr. Vural KARAGÜL, kültürümüzde öğrenmenin beşikten mezara kadar olduğunu belirterek, eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek kutladı.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.