DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

RENKLERİMİZLE İSTİHDAMA KATILIYORUZ PROJE AÇILIŞI YAPILDI.

RENKLERİMİZLE İSTİHDAMA KATILIYORUZ PROJE AÇILIŞI YAPILDI.
REKLAM ALANI
12.11.2023
87
A+
A-

RENKLERİMİZLE İSTİHDAMA KATILIYORUZ PROJE AÇILIŞI YAPILDI.

–Suluova Ticaret ve Sanayi Odasının(TSO) Avrupa Birliği destekli kabul edilen 359 bin avro bütçesi “Renklerimizle İstihdama Katılıyoruz” projesinin açılışı gerçekleştirildi.

TSO salonundaki açılışta bir konuşma yapan Kaymakam Şafak Gürçam şunları kaydetti: “Bu proje yerelde ve genelde ilçemiz gençlerinin önünü açacağına inanıyorum. Boyacılık ve inşaat alanı ülkemizin önemli bir sektörü olup birçok kalemi de hareketlendiren ve istihdam oluşturan bir iş alanıdır. Genelde de iş yoğunluğu olan bir iş koludur. Proje kapsamında gençlerimizin sosyal becerilerinin geliştirilmesi ve üretime katılmaları, boyacılık ve dekorasyon üzerine alacakları mesleki eğitimlerin yanı sıra görecekleri uygulamalar ile yurt içi ve yurt dışında gezi ve de fuarlarla daha deneyim ve becerilerini arttıracaktır. Bu projeyi çok önemsiyor ve gençlerimize çok katkı sağlayacağına inanıyorum. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kaymakamlık olarak bizde bu tür proje ve çalışmalara her zaman destek vermeye devam edeceğiz.” Dedi.

Gençler ile hanımların kendileri içinde önceliği olan bir kesim olduğunu belirten Belediye Başkanı Fatih Üçok ise konuşmasında; “Özellikle kadınlarımız dezavantajlı gruplarda değerlendirilip de birçok projede öncelik verilmesi önemlidir. Bizim gibi sanayinin gelişmekte olduğu ilçelerde kadınlarımız arzu ettikleri istihdama ulaşamıyorlar. Bu tür projelerle onların desteklenmesi kıymet ifade ediyor. Aslında bu tür çalışmalar şehir nüfusu ve göçüde engellemiş oluyor. Boyacılık ve dekorasyon bir işçilik değil bir sanattır. Hayata geçirilen bu proje ile kursiyerlere önce eğitimler verilmesi sonra da uygulama çalışmaları yapılması yeni meslek erbaplarını ortaya çıkaracaktır.” İfadelerini kullandı.

Proje ortaklarının Amasya Üniversitesi, iştirakçilerin ise Suluova Kaymakamlığı, Suluova Milli Eğitim Müdürlüğü ve özel bir inşaat firması olduğunu belirten TSO Başkanı Turgut Aksu da yaptığı bilgilendirmesinde;

“Odamız Üyelerine karşı sorumluluklarının yanında Sosyal amaçlı projelere de destek veren ve bu amaçla ilkini 2017’de başlattığımız birçok projemiz oldu. Bu projelere bir yenisi olan “RenklerimizleİstihdamaKatılıyoruz“ projesini eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Renklerimizle İstihdama Katılıyoruz Projesi, 1324 proje arasından seçilmiş ilk 10 proje arasında olup bu güzel proje için elimizden gelen tüm desteği sağlayacağız. Projemizin gerek Amasya ilimiz gerekse Suluova ilçemiz açısından önceliğimiz olan kadınlarımızın geleceğe dair istihdamını arttırmak için faydalı olacağını düşünüyorum. Suluova Ticaret ve Sanayi Odası olarak, mesleki eğitim, her zaman gündemimizin değişmez ve ilk maddeleri arasında yeraldı. Bugün de projemizle mesleki eğitim konusunda örnek olacak, önemli bir adım daha atıyoruz. İnşaat sektörünün değişmez parçası olan ve bütçesi yaklaşık 360.000 Euro olan projemiz, 1 Ağustos 2023’te başlamış ve 31 Temmuz 2024’te sona erecektir. Projemizin genel amacı Boyacılık dekorasyon sektöründe “Ne İstihdamda Ne Eğitimde Olan Gençlerin istihdam edilebilirliğinin arttırılmasıdır. İç Mimari, Boyacılık ve Dekorasyon alanında Amasya ve Suluova ilçemiz ve çevresinde okumayan ve çalışmayan 70 gencimizin işgücüne katılımının ve istihdam edilmesinin sağlanması projemizin özel amacıdır. Projemiz kapsamında kuracağımız “Sanal Gerçeklik” Laboratuvarı ile ilçemizi inşaat teknolojileri konusunda geleceğe taşıyacağız. Projemiz cinsiyet eşitliğini vurgulayıp herkesin her işi yapabileceğini göstermesi açısından da önemlidir. Bu yüzden 15-29 yaş arası gençlerimize gereken desteği vererek iş hayatına atılmaları için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Projemize, bugüne kadar ve sonrasında desteğini esirgemeyen Proje ortağımız Amasya Üniversitesi’ne, İştirakçilerimiz Suluova Kaymakamlığı, Suluova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Devran İnşaat’a şükranlarımı sunuyorum. Sözlerime son verirken, Temsil ettiğim kurum ve ilçemiz adına projeyi hayata geçiren hocalarımız Şahin Özdemir ve İbrahim Bal’a ve Proje ekibine teşekkürlerimi sunar, Daha nice güzelliklerde buluşmak üzere, Projemizin ilçemize ve gençlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından sunumlar eşliğinde proje tanıtımı ile yapılacak faaliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Açılış sonrası katılanlara ikramlar verildi.

Kaynak:Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.