DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Sebat Spor, 3 Puanı 3 Golle Aldı.

Sebat Spor, 3 Puanı 3 Golle Aldı.
REKLAM ALANI
24.11.2018
1.546
A+
A-

Sebat Spor, 3 Puanı 3 Golle Aldı.

Amasya Amatör Küme U-19 liginde ilçemizi temsil eden Suluova Sebat Spor U-19 Futbol Takımı, karşılaştığı Merzifon Gücü Spor’u 3-0 mağlup ederek kendi sahasındaki ilk galibiyetini aldı.

Suluova sentetik çim sahada oynanan maça Suluova Sebat Spor U-19 Futbol Takımı karşılaşmaya Veysel, Fatih, Oğuzhan, H.İbrahim, Ersan, Ersin, Hasan(Abdulsamet), M.Talha, Abdullah(Yunus Emre), Erhan(Yusuf Kerem) ve Talha ilk on biriyle başladı.

Maçın ilk dakikaların da oyunun tek hakimi konuk Merzifon Gücü idi. Bu dakikalarda Suluova Sebat Spor U-19 Futbol Takımı sahasından çıkmakta zorlanırken, yapılan faul ve top kayıplarıyla Merzifon Gücü iki gol pozisyonu üretti, bu pozisyonlarda Veysel yaptığı kurtarışlar ile kalesini gole kapattı. Golü bulamayan Merzifon Gücü karşısında Suluova Sebat Spor M.Talha’nın etkili paslarıyla Hasan ve Erhan’ın kanat ataklarıyla rakibi zorlamaya başladı. Maçın 22 dakikasında Suluova Sebat Spor soldan geliştirdiği etkili atak sonucunda Hasan altıpas içinde topla buluştu. Rakibinin arkadan müdahalesiyle Hasan yerde kaldı. Maçın hakemi penaltı noktasını gösterirken, oyuncuyu da sarı kart ile cezalandırdı. Penaltı atışını kullanan M.Talha Suluova Sebat Sporu 1-0 öne geçirdi. Golle morallenen Suluova Sebat Spor rakip ceza sahasında daha şok gözükmeye başladı. Bu dakikalarda Erhan, Ersin ve M. Talha ile şut pozisyonları bulsa da gol ile sonuçlandıramadı. Maçın 29. dakikasında sağ kanattan Suluova Sebat Spor Hasan ile etkili geldi. Merzifon Gücü defansı topu uzaklaştırmak isterken top penaltı noktasındaki Talha’nın önünde kaldı. Talha yerden sert ve düzgün bir vuruşla skoru 2-0 taşıdı.

Bu dakikadan sonra iki takımda karşılıklı ataklarla gol aradı. Suluova Sebat Spor savunmada H.İbrahim ile Oğuzhan’ın başarılı müdahaleleriyle rakip ataklar ceza sahasına girmeden etkisiz hale getirildi ve ilk yarı 2-0 Suluova Sebat Sporun üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Suluova Sebat Spor takımı adeta gol ile başladı. Maçın 46. Dakikasında Suluova Sebat Spordan M.Talha sağ kenardan aldığı top ile rakip ceza sahasına doğru çapraz top sürerken topu, sağ kanattan bindirme yapan Hasan’ın önüne yuvarladı. Hasan topla boş pozisyonda buluştuktan sonra son çizgiye kadar indi, kalecinin ön direkte olduğunu görünce aşırtma bir pasla soldan arka direk koşusu yapan Erhan’ı buluşturdu. Erhan boş pozisyonda arka direkte kafa vuruşu ile gol yaparken skoru 3-0 taşıdı.

Skor olarak rahatlayan Suluova Sebat Spor savunma güvenliğini bırakmadan ataklarına devam etti. Bu ataklarda Suluova Sebat Spor da Hasan, Erhan ve Talha ile mutlak pozisyonları gole çeviremedi. Maçın 84. Dakikasında bir ikili mücadele sonucunda maçın hakemi faul atışını Suluova Sebat Spor lehine verirken rakip oyuncuya sarı kart, günün başarılı isimlerinden Suluova Sebat Spor futbolcusu M. Talha’ya da kırmızı kart gösterdi. İlk yarının son maçında Suluova Sebat Spor kendi saha ve seyircisi önünde 3-0'lık sonuçla 3 puan aldı.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.