DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

SMMM ODASI SULUOVA TEMSİLCİSİ HÜSEYİN ÜÇOK; “MUHASEBE HAFTASI KUTLU OLSUN.”

SMMM ODASI SULUOVA TEMSİLCİSİ HÜSEYİN ÜÇOK; “MUHASEBE HAFTASI KUTLU OLSUN.”
REKLAM ALANI
02.03.2022
354
A+
A-

SMMM ODASI SULUOVA TEMSİCİSİ HÜSEYİN ÜÇOK; “MUHASEBE HAFTASI KUTLU OLSUN.” -Amasya Serbest Muhasebeci Ve Mali Müşavirlik(SMMM) Odası Suluova Temsilcisi Hüseyin Üçok, Muhasebe Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.       

Tüm meslektaşları ile sektör çalışanlarının haftasını kutlayan Hüseyin Üçok, açıklamasında şunları kaydetti:

“1-7 Mart, Muhasebe Haftası Ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla kutlanmaktadır.

13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe giren, 3568 sayılı Meslek Yasasına istinaden 117 bini aşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir ile ülke genelinde faaliyet göstermektedir. 89 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 9 Yeminli Mali Müşavir Odası TÜRMOB çatısı altında hizmet vermektedir.

“32 yıl önce yasal statüsüne kavuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleği, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu haline gelmiştir. Kaliteli hizmet sunarak, işletmelerimizin gelişimine katkı vererek, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet ediyoruz.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışıyor. Ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan bir meslek oluşturduk. Ülkemizin gelişimi için çalışıyoruz.

Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleği ve meslek örgütü, Anayasamızın 135’inci maddesine istinaden kurulmuştur. Kamu kurumu niteliğinde bir meslek Kuruluşudur.

Kamu Kurumu niteliğinde meslek örgütü olması, yapılan çalışma ve sunulan hizmetlerin kamusal özellik göstermesindendir.

Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı,   Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında vergi ve sosyal güvenlik bildirimleri ve diğer mali bildirimler ile ilgili veri akışı, beyanların tanzimi ve gönderimi ve denetimi meslek mensuplarımız tarafından yapılmaktadır. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve  ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve malumat sunmaktadır. Meslek mensuplarımızın, mesleğin uygulanmasına yönelik üzerine düşen sorunların çözümü konusunda. Devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine   sınırlı yetkileri dahilinde yardımcı olan, sorumlulukları geniş meslek mensurlarımız   özveri ile çalışmaktadır.

Toplumda Beyanname veren ve defter tutan iş insanı algısını değiştirerek, 

Bizlerin verdiğimiz hizmetlerin mali danışmanlık ve denetim çerçevesinde güvenilir işletme danışmanı misyonuyla ekonomimizin önemli bir paydaşı olduğumuzu daha çok hissettirerek kurumsallaşarak iş kalitesini artıran eğitimle gelişen bir meslek olarak geleceğe planlamak istiyoruz. Mükellef ile Hazine arasında köprü görevi gören, ülkemizin güçlü ekonomisi için güçlü bir mali müşavirlik kurumunun varlığına inanarak Muhasebeci ve Mali Müşavirlik mesleğimizi iş dünyamıza ve ülkemize değer katarak geliştireceğiz.

Mesleğimizde yaşanan sorunların dayanışmayla, iş birliğiyle ve anlayışla çözüleceğine inanıyoruz. Geleceğe umutla bakacağımız   yarınları beraberce planlayacağız.

Bu vesile ile Tüm Meslektaşlarımızın Muhasebe Haftasını kutluyor, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir e Sağlıklı ve aydınlık günler diliyorum.” Diye kaydetti.

Kaynak :Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.