DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova, 1.111 Fidan ile Geleceğe Nefes Oldu

Suluova, 1.111 Fidan ile Geleceğe Nefes Oldu
REKLAM ALANI
12.11.2019
653
A+
A-

Suluova, 1.111 Fidan ile Geleceğe Nefes Oldu.

– Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan ve 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Milli Ağaçlandırma Günü 11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” kampanyası kapsamında Suluova ilçemizde Saat:11.11’de toplamda 1.111 fidan toprakla buluştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Suluova Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen etkilikte proje kapsamında Suluova Bayırlı Köyü ile Kılıçaslan ve Kerimoğlu arasında ki ormanlık alanda öğrenci ve vatandaşlarla fidan dikerek can suyu veren İlçe Kaymakamımız Erdoğan Kanyılmaz, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde ki 3 mevkide 1.111 adet fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

İlçe Kaymakamımız Erdoğan Kanyılmaz, Proje ile gelecekte daha temiz, daha yeşil ve daha bol oksijenli bir dünyanın ortaya çıkmasını, ayrıca doğa ve ağaç sevgisinin geliştirilmesinin yanı sıra toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamanın amaçlandığını ifade ederek; “ülke genelinde ki bu faydalı çalışma ile dünya genelindeki küresel ısınmadan dolayı ortaya çıkan doğal afetlerin önüne geçilebilinecek, ayrıca daha yeşil, oksijenli ve sulu bir dünya ortaya çıkmasına katkı sağlanacak, dikme kadar sahip çıkmak ta çok önemlidir. Çocuklarımızın bu fidanlara ve geleceklerine sahip çıkmalarını bekliyoruz” dedi.

Projeye fidan dikerek görev almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Fatih Üçok ise, “özellikle öğrencilerin bu etkinliğe katılması önemliydi. Bir farkındalık oluşturmak ve geleceğe sahip çıkmak adına yerinde bir etkinlik oldu. Doğanın tahrip edildiği bir yüzyılda yeniden gençliğin fidanlar dikerek ağaca ve toprağa ve de geleceğine sahip çıkması anlamlı ve çok önemliydi. Bu bilinci ve farkındalık oluşturmak, geleceğe sahip çıkma adına bugün fidanları toprakla buluşturduk. Bizlerde katılarak projeye destek verip geleceğimize yatırım yaptık. İnşallah bu ağaçlar büyüyüp hem oksijen, peyzaj ve doğal güzellik anlamında hem de park ve de rekreasyon alanı anlamında doğaya ve çevreye güzellikler katacak” diye konuştu.

Geleceğe Nefes Kampanyası ile Suluova Bayırlı köyü ile Kılıçaslan ve Kerimoğğlu Köyü ormanlık alanlarında Saat:11.11’de toplamda 1.111 adet Karacam fidanı ilçe protokol üyeleri ile öğrenci ve vatandaşların katılımıyla toprakla buluşturularak can suyu verildi.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Halit Haşimioğlu, Emniyet Müdür Vekili Engin Erkul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Hasan Şen, kurum, kuruluş temsilcileri ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen etkilikte Bayırlı, Kılıçaslan ile Kerimoğğlu Köyü ormanlık alanlarında saat:11.11’de 1.111 adet Karacam fidanı protokol üyeleri ile öğrenci ve vatandaşların katılımıyla toprakla buluşturularak can suyu verildi.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Halit Haşimioğlu, Emniyet Müdür Vekili Engin Erkul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Hasan Şen, kurum, kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ile Suluovalı çeşitli okul öğrenci ve Merzifon Mehmet Akif Ersoy İlkokul öğrencileri katıldı.

Kaynak:AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.