DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova Besiciliğini Geliştirecek 2 Büyük Tesis İçin İmzalar Atıldı.

Suluova Besiciliğini Geliştirecek 2 Büyük Tesis İçin İmzalar Atıldı.
REKLAM ALANI
27.09.2018
769
A+
A-

Suluova Besiciliğini Geliştirecek 2 Büyük Tesis İçin İmzalar Atıldı.

–Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde(TDİ Besi OSB) yapımı planlanan “Suluova Arıtma Tesisi” ile Kerimoğlu Köyü sınırlarında ki eski Hayvan Garantine alanı yanına yapılacak olan “Suluova Canlı Hayvan Pazarı” yapımı için protokol imzalandı.

Atandığı Esenyurt Kaymakamlığı görevine gitmek üzere ilçemizden ayrılmadan önce, uzun süredir gayret gösterdiği iki projenin imzalarının atılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Suluova Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Esenyurt İlçe Kaymakamlığına atanması nedeniyle Suluova’dan ayrılacak olmasına rağmen, atılan bu imzalar neticesinde ilçenin geleceğine büyük katkı sağlayacak projelerin hayata geçirilecek olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek tüm Suluova halkına hayırlı olmasını diledi.

Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen imza töreninde açıklamalarda bulunan Kaymakam Dr. Vural Karagül, Suluova ilçesinin çok önemli hayvancılık, tarım ve maden potansiyeline sahip olduğunu, ayrıca kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşım ağının ortasında bulunması nedeniyle Suluova’nın yatırımcıların gözdesi olduğunu belirterek; “Besi OSB’ye yapılacak Suluova Arıtma Tesisi Türkiye’nin en büyük tesislerinden biri olacak. Bu arıtma tesisi, Besi OSB’deki atıkların yanı sıra Suluova genelindeki atıkları da işleyebilecek kapasitede. Böylelikle çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olacak" diye konuştu.

Kaymakam Dr. Vural Karagül, "Suluova Canlı hayvan Pazarı Tesisinin de imzasını attık. Bu tesis yaklaşık 1.000 baş hayvan kapasitede olacak. Ocak 2019 tarihlerinde hizmete girecek. Ayrıca halen Besi OSB’de yapımı devam eden 2. Biyogaz Tesisimizde yakında hizmete girecek. Bu 3 büyük tesisler Suluova’mızın besi potansiyelini çok daha arttıracak ve çevre kirliliğinin önüne geçilecek. Ayrıca, Besi atıklarından enerji ve gübre elde edilerek ekonomiye kazandırılacak. Bu 3 projenin hayata geçirilmesi Suluova ilçesinin hayvancılık alt yapısını çok daha güçlendirecek, çok daha rantabl ve modern besiciliğin yapılmasını sağlayacak, ülkemizin %4 kırmızı et ihtiyacını karşılayan Suluova ilçesinin bu payını daha yukarılara çıkaracaktır” dedi.

2. Biyogaz Tesisi ile Arıtma Tesisi ve Canlı Hayvan Tesisinin yanı sıra yapılması için büyük gayret sarf ettikleri "Besi Çiftlikleri" Projesinin de Suluova’da ki hayvancılığın geleceği adına çok büyük adımlar olduğunu aktaran Kaymakam Dr. Vural Karagül, “bizim yapılması için girişimlerde bulunarak gerekli projelerini TOKİ Başkanlığına sunduğumuz "Besi Çiftlikleri" Projesi de diğer 3 projeler gibi Suluova Hayvancılığına büyük katkı ve kazanımlar sağlayacaktır. Tüm bu ve diğer yaptığımız proje ve hizmetlere baktığımızda Suluova ilçemizde 19 aylık görev süremizde oldukça faydalı ve etkili hizmetler kazandırılıyor olmaktan son derece memnuniyet duyuyorum. Türkiye’de çok daha söz sahibi olması ve markalaşması adına Suluova’da ki hayvancılığın alt yapısı için gerekli önemli bütün yatırım ve tesisler hayata geçirilmiş olup, eksik olan ve büyük ihtiyaç duyulan Biyogaz Tesisi, Arıtma Tesisi ile Canlı Hayvan Tesisi, Besi Çiftlikleri tesisi de kısa sürede kurularak hizmete sunulacaktır. Umarım bizden sonraki arkadaşlar bu çalışma ve projelere sahip çıkarak hayata geçirilmesine katkı sağlarlar” diye kaydetti.

Suluova'da görev yaptığı 19 aylık süre içerisinde kurum kuruluş ve ilgililerle, başarılı ve etkili çalışma ve de hizmetler yaptıklarını aktaran Kaymakam Dr. Vural Karagül, “Bana yardımcı olan ve bu projelerin hayata geçirilmesinde destek ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu büyük tesisler Suluova’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Daha sonra, Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi (TDİ Besi OSB)Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Vural Karagül ile tesisleri yapacak olan AHİ Suluova Biyogaz Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Bahadır arasında, Suluova’da yapılacak olan "Canlı Hayvan Pazarı" ve "Arıtma Tesisi Yapımı" için protokol imzalandı.

İmza törenine, Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Abdulkadir Özkurt ile Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Balcı, Avukat Ali Küçük, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birlik Yönetim Kurulu Üyesi İdris Yavuz ile Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Esem Kodaman katıldı.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.