Suluova Halk Eğitim Merkezi Sanat ve Tasarım Sergisi Açtı.


Suluova Halk Eğitim Merkezi Sanat ve Tasarım Sergisi Açtı.
-Suluova Şehit Hüseyin Düzenli Halk Eğitim Merkezinin(HEM) düzenlediği Sanat ve Tasarım sergisi büyük bir ilgi ve beğeni kazandı.
Suluova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılan kurslarda eğitim gören kursiyerler, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında yaptıkları el emeği ve göz nurlarını sergiledi.
El işi ürünlerin yer aldığı sergi Belediye Kültür Merkezi salonunda açıldı.
Sergisi açılışını Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Jandarma Komutanı Üsteğmen Halit Haşimioğlu, Emniyet Müdür Vekili Ramazan Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kutluay Güven gerçekleştirdi.
Açılışa katılanlara “hoş geldiniz” diyerek Yılsonu sergisi hakkında bilgi veren HEM Müdürü Kutluay Güven, yaptığı konuşmada, açılışı yapılan resim ve el sanatları sergisinde 3 eğitmen ve 64 kursiyerin çalışmalarından oluşan 125 eserin yer aldığını, sergide ayrıca bir Oltu taşı eğitmeni ve ürünleri ile bir takı tasarım eğitmeni ve ürünlerinin yer aldığını, yine ayrıca Ahşap yakma rölyef dekoratif tablo ve Geleneksel Türk Sanatları kurslarından da tablolar ile ürünlerin yer aldığı el emeği göz nuru yüzlerce çalışma ve eserlerin bulunduğunu, sergide ki ürünlerin kurs usta öğreticileri ile kursiyerlerin özverili çalışmaları neticesinde ortaya çıktığını belirtip emeği geçenlere teşekkür etti.
Suluova HEM tarafından yıl boyunca yapılan çalışmalar ve kurslar hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Kutluay Güven, yaş, eğitim düzeyi ve cinsiyet gözetmeksizin kursiyerlerin istek ve yeteneklerine göre üretken, yenilikleri ve gelişmeleri izleyen, iyi insan, iyi vatandaş ve girişimçi bireyler yetiştirmek amacıyla bir branşta kurslar düzenlediklerini, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında mesleki ve teknik alanda 123 kurs açtıklarını ve 2.304 kursiyerin faydalandığını, sosyal-kültürel alanda 44 kurs açtıklarını ve 2.027 kursiyerin faydalandığını, kişi,şel gelişim alanında 53 kurs açtıklarını ve 897 kursiyerin istifade ettiğini, sanatsal ve sportif alanda ise 49 kurs açtıklarını ve 927 kursiyerin yararlandığını toplamda ise açtıkları 269 kurstan 6.155 kursiyerin yararlandığını, ayrıca açık ortaokul ve açık öğretim lisesi öğrencilerini tüm iş ve işlemlerini ve mezun öğrencilere yönelik ise üniversite sınavına hazırlanmak için destekleme ve yetiştirme kursları düzenlediklerini söyledi.
Sergi açılışına katılan herekse teşekkür eden Kutluay Güven, vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda ilçe merkezi ile köylerde ihtiyaç duyulan kursları açmaya devam edeceklerini belirterek; “kurumumuz ‘beşikten mezara kadar öğrenme işini planlı, programlı bir şekilde hayata geçiriyor. Bunu yaparken; insanımızı pasif tüketicilikten, aktif tüketici konumuna getirmeyi, bir iş yerinde çalışabilecek, kendi işini kurabilecek bilgi ve becerileri kazandırmayı hedeflemekteyiz” dedi.
Daha sonra Sanat ve Tasarım sergisinin kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı.
Büyük ilgi gören sergide ayrıca Huzurevi sakinlerinin de çalışmalarından oluşan resim ve eserlerde yer aldı.
Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan