SULUOVA KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BESİCİYE UYGUN YEM TEDARİK EDİYOR.




SULUOVA KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BESİCİYE UYGUN YEM TEDARİK EDİYOR.
-Suluova Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Esem Kodaman, fabrikasyon yem girdilerinin önüne geçebilmek için Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) ile işbirliği yaptıklarını söyledi.
Amaçlarının besi üreticisine kaliteli ve uygun yem maddesi temin etmek olduğunu ifade eden Esem Kodaman, “Piyasa değeri 2 bin 500-600 TL’ye satılan Arpa, mısır ve buğday gibi ürünleri TMO piyasa fiyatlarının altında 2 bin TL’ye bizlere getirmektedir. Biz de birlik olarak TMO’dan temin ettiğimiz bu besilik yemleri direk olarak karsız şekilde besicilerimize devrediyoruz. “ dedi.
Besicilerin hayvan sayısına göre bu yem maddelerinin verildiğini ifade eden Esem Kodaman, “Bu kapsamda Temmuz ayında 631 ton arpa, Ağustos ayında 317 ton, Eylül ayında 560 ton ve Ekim ayında ise 945 ton arpa olmak üzere toplamda birliğimiz üyesi 138 besi üreticisine ulaştırılmıştır. Her geçen ay başvuru ve talep artmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Toprak Mahsulleri Ofisine üreticilerimiz adına teşekkür ederiz.”
Esem Kodaman, “Her geçen gün talep artmasının sebebi fiyatların uygun olması ve bize olan güvendir. TMO’nun bu desteğiyle besicilerimiz kendi yemini daha uyguna kendi üretiyor ve ayrıca kaliteli yem de elde etmiş oluyor. TMO’nun bu uygulaması devam ettirdiği sürece bizde alımlara devam edeceğiz. Yem girdilerinin ve maliyetlerinin düşürülmesine katkı sunmaya gayret edeceğiz. Bizim amacımız yüksek girdilerin altında ezilen küçük besiciyi korumak ve kırmızı et üretimlerini sürdürmelerine yardımcı olmaktır. Üye üreticilerimize bu gibi uygulamalarla yardımcı olmak suretiyle kırmızı et üretiminin daha sağlıklı ve kaliteli yapılmasına katkı sağlamaktır. Amacımız halkımıza uygun koşullarda kırmızı et yedirmektir. Birliğimiz Toprak Mahsulleri Ofisinden üreticisi adına almış olduğu arpa, mısır, buğday vb. ürünleri besi üreticisine hiç bir kar oranı katmadan sadece maliyeti ile teslim etmektedir. Üretici birlikleri kar kazanç yeri değildir. Üreticisine ve üretimine sahip çıkma yeridir.” Diye kaydetti.
Suluova genelinde yaklaşık 50 bin hayvan bulunduğunu belirten Esem Kodaman, “ülkemizdeki kırmızı et üretiminin yaklaşık %4’ünü Suluovalı besicilerimiz üretmektedir. Suluova kırmızı etinin kalitesi bölgemizin iklim şartları ve tecrübeli besi üreticilerimizdir. Bizim bölgemizdeki besicilerimiz genelde aileden besicidir. Suluova kırmızı eti hormonsuz ve katkısızdır. Damaklarda farklı bir tadı vardır. “
Esem Kodaman, “Titizlikle yapmış olduğumuz çalışmalarımızdan özellikle küçük aile işletmelerine destek vermeye çalışıyoruz. Ürünün alımı, başvurusu, sevkiyatı, teslimatı gibi süreçleri Kırmızı Et Birliğimiz takip edip en uygun maliyetle üreticimize teslim ediyoruz.” Dedi.
Kaynak:Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan