DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova Müftülüğü Mevlid-i Nebi Haftasını çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

Suluova Müftülüğü Mevlid-i Nebi Haftasını çeşitli etkinliklerle kutlayacak.
REKLAM ALANI
12.11.2019
580
A+
A-

Suluova Müftülüğü Mevlid-i Nebi Haftasını çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

-Suluova İlçe Müftülüğümüz, Hz. Peygamber’imizin 1.448. doğum yıldönümü dolayısıyla Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında bir dizi etkinlikler gerçekleştirecek.

Mevlid-i Nebi Haftasını kutlayarak tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyen İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, Konu hakkında yaptığı açıklamasında: “2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası 8-16 Kasım tarihleri arasında kutlanacak olup hafta kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz.” Dedi.

Bu seneki Mevlid-i Nebi Haftası temasının “Peygamberimiz ve Aile” olduğunu ifade eden İlçe Müftüsü Süleyman Çoban şunları söyledi; “Mevlid-i Nebi; Peygamberimizin doğumu demektir. Bu sene Peygamberimizin 1.448. doğum yıldönümünü kutlayacağız. 571 Yılının Rebiülevvel ayının 12. gecesi bu yıl(2019) 8 Kasım Cuma gününe tekabül etmektedir. Her yıl bu tarih ülkemizde ve tüm dünya da Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü olarak kutlanmaktadır. Peygamber Efendimiz bu tarihte dünyaya geldiğinde insanlar putlara tapınıyorlardı. Peygamber Efendimiz 40 yaşına geldiğinde Allahu Teala tarafından Peygamberlik vazifesi ile görevlendirildi. Ardından Peygamber Efendimize Kur’an-ı Kerim vahiy yoluyla indirilmeye başladı ve 22 yılı aşkın süre devam etti. Kur’an-ı Kerim tamamlandıktan sonra Peygamber Efendimiz 63 yaşında ebediyete göç ettiler. Fakat onun hayatı, mübarek sözleri, hadis-i şerifleri, sünneti seniyyesi kitaplara nakledile edile günümüze kadar intikal etmiştir ve kıyamete kadar da böyle devam edecektir” diye kaydetti.

Hz. Muhammed Mustafa’nın(S.A.V) tüm Müslümanların lideri ve önderi olduğunu belirten İlçe Müftüsü Süleyman Çoban; “Peygamber Efendimiz, bizim önderimiz, rehberimizdir. Kur’an-ı Kerim kendisine indirilmiştir ve Kur’an-ı Kerimi ilk ve en güzel şekilde tefsir eden Peygamber Efendimizdir. Dolayısıyla Peygamber Efendimizin hadisi şerifleri bir manada Kur’an-ı Kerimin tefsiri sadedindedir. Onun için biz Peygamber Efendimizin hadislerine Kur’an-ı Kerime değer verir gibi değer veririz. O’nu hayatımızın bir parçası olarak kabul ederiz. Peygamber Efendimizin sünnetini de imkanlar ölçüsünde hayatımız boyunca yaşamaya çalışırız. Peygamber Efendimizin ahlakını soranlara Hz. Ayşe validemiz, Peygamber Efendimizin ahlakının Kur’an ahlakı olduğunu haber verir. Yani Peygamber Efendimiz, peygamber olduktan sonra hayatının her anını Kur’an’a göre dizayn etmiştir. Bizlere de Kur’an-ı Kerimi ve sünnetini tavsiye etmiştir. İnşallah bu Mevlid-i Nebi Haftasının, Peygamber Efendimizi daha iyi anlamaya, yaşamaya vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin insanlık için büyük bir kurtuluşa vesile olduğunun altını çizen Süleyman Çoban; “Peygamber Efendimiz insanlığın kurtuluşuna vesile olmuştur. İnsanlığın dalaletten, karanlıktan, cehaletten kurtulmalarına vesile olmuştur. İnsanlık boğazına kadar bataklığa batmış durumdaydı. İnsanlar birbirlerinin haklarını, hukuklarını gözetmiyor, güçlü olan zayıf olanı daima eziyor, hor görüp haklarını çiğniyor, malını mülkünü gaspediyor, canına kastediyor iken Peygamber Efendimiz insanları bu kötülük ve cahilane, vahşice davranışlardan kurtarmak için gönderilmiştir. Peygamber Efendimiz de örnek İslam Ahlakı ile bu cahiliye insanını öyle bir konuma getirmiştir ki onların yaşadığı döneme Asr-ı Saadet ismi verilmiştir. Asr-ı Saadet dönemi yeryüzündeki en adilane, hak ve hukuka riayet edilen, en huzurlu, güvenli, sevgi, muhabbet ve saygının, kardeşlik ilkelerini ön planda tutulduğu bir dönemdir. Öyle bir kardeşlik hukuku getirmiş ki insanlar neredeyse aynı ana ve babadan doğmamış olmalarına rağmen birbirlerini mallarına varis kılacak derece aralarında bir kardeşlik anlayışı hakimdi kılınmıştır” diye konuştu.

Hz. Muhammed Mustafa’nın(S.A.V) tüm aleme gönderildiğini anlatan Müftü Süleyman Çoban; “Diğer peygamberler sadece kendi yaşadıkları dönemin insanlarına gönderilmiş olmasına rağmen Peygamber Efendimiz ise tüm kainata ve insanlığa gönderilmiştir. Cihan Şümul bir Peygamberdir. Kıyamete kadar onun getirmiş olduğu Kur’an-ı Kerim ve İslam Ahlakı geçerlidir. O son Peygamberdir. Kur’an-ı Kerimde son kitaptır. Peygamber Efendimize karşı vazifelerimizi ise onu anlamak, hayatını araştırıp öğrenmek, ahlakını örnek almak, getirmiş olduğu Kur’a-ı Kerimi okuyup, anlayıp hayatımıza tatbik ederek yerine getirmiş sayılırız. Mevlid-i Nebi Haftası temasının “Peygamber ve Aile” olması dolayısıyla Peygamber Efendimizin de söylediği gibi, “sizin en hayırlı olanınız ailesine, ehline en hayırlı olandır” demekte olup bizler bunu prensip edinirsek bu Mevlid-i Nebi Haftası kutsiyetinden bir ölçüde istifade etmiş oluruz. Bizler de Peygamber Efendimiz gibi ailelerimize karşı sorumluluklarımızı eksiksiz şekilde yerine getirmeye özen göstermeliyiz. Çünkü aileler toplumun temelidir. Devletler ailelerin birleşmesinden meydana gelir. Aile devletin en küçük yapı taşıdır. Devlet ailenin büyütülmüş şeklidir. Dolayısıyla aile çok büyük önem arz etmektedir. Aile yapısı sağlam olan milletler kolay kolay tarih sahnesinden silinmezler. Ama aile yapısı çürümüş olan milletlerin uzun süre hayatta kalması mümkün değildir. Elhamdülillah bizlerin bu konuda avantajımız var, sağlam bir aile yapısına sahibiz” dedi.

Bu seneki Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında çeşitli etkinlik ve programlar düzenleyeceklerini de anlatan İlçe Müftü Süleyman Çoban; “8 Kasım Cuma günü Saat:16.00 da Huzurevi sakinleri ziyaret edilecek. Aynı gün Orta Mahalle Orta Caminde akşam ve yatsı arasında Mevlid-i Şerif programı düzenlenecek. 11 Kasım 2019 Pazartesi günü ise saat:16.00 da Belediye Kültür Merkezinde “Peygamber ve Aile” konulu Konferansı Diyanet İşleri Başkan Yardımcılarından Dr. Burhan İşleyen verecektir. 12 Kasım öğleden önce resmi daire ziyaretleri, öğleden sonra ise esnaf ziyaretleri yapılacak. 13 Kasım da ise hastane ziyareti. 14 Kasım öğleden önce gazi ve şehit yakınları ziyaretleri, öğleden sonra ise tarihi ve dini mekanların ziyareti yapılacak. 15 Kasım da Yeni Mahalle Hacı Mustafa Caminde Cuma Sabah Namazında “Aile Buluşması” programı yapılacak. Ardından Cuma namazı öncesi okunan hatmi şeriflerin duası yapılacak. Bu etkinliklerle haftayı kutlamaya gayret edeceğiz inşallah” diye aktardı.

Kaynak : AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.