DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

SULUOVA YEDİKIR BÖLGESİNDE “SAĞLIK İÇİN HAREKET ET” YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

SULUOVA YEDİKIR BÖLGESİNDE “SAĞLIK İÇİN HAREKET ET” YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
REKLAM ALANI

SULUOVA YEDİKIR BÖLGESİNDE “SAĞLIK İÇİN HAREKET ET” YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

-10 Mayıs “Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü” dolayısıyla Suluova İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün organize ettiği ve İlçe Kaymakamlığı ile Belediyenin destek verdiği yürüyüş etkinliği, Yedikır Sosyal Tesislerinde yapıldı.

Kaymakam Şafak Gürçam ve Belediye Başkanı Rifat Uzun’un yanı sıra, İl Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr Nilüfer Tali, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülay Yetkin ile ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sağlık personelleri ve öğrencilerinin yer aldığı yürüyüş etkinliği, Yedikır Sosyal Tesisleri önü ile Yedikır Barajı kenarı arasındaki 2 km’lik alanda düzenlendi.

Gidiş-dönüşle birlikte yaklaşık 4 km’lik güzergahta yapılan yürüyüşün ardından başlangıç noktasında katılımcılara belediyemiz tarafından çeşitli ikramlar verildi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen ‘10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Et Günü’nün, ülkemizde de çeşitli etkinliklerle her yıl kutlandığını hatırlatan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülay Yetkin, toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı arttırmak, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için “Sağlık İçin Hareket Et Günü” olarak belirlendiğini, Sağlık İçin Hareket Et Günü ile fiziksel aktivitenin yararlarıyla ilgili toplumsal farkındalığın arttırılması amaçlandığını, gerçekleştirdikleri yürüyüş etkinliğinin sağlıklı yaşam tarzlarını desteklemek ve iyi uygulamalara dikkat çekmeyi amaçladığını kaydetti.

Sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla İlçe Sağlık Müdürlüğünde açılan Sağlıklı Hayat Merkezi’nde Kanser Tarama, Kadın ve Çocuk Sağlığı, Sağlıklı Beslenme(Diyetisyen), Kronik Hastalıklar, Bulaşıcı Hastalıklar ve Aşılama, Çevre Sağlığı vb birçok konuda Toplumun Sağlık Okur-Yazarlığını artırmak için sürekli olarak eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri yaptıklarını ifade eden Dr Gülay Yetkin ayrıca Fizyoterapist, Çocuk Gelişimci, Psikolog ve Sosyal Çalışmacı kadrolarının da açıldığını ve çok yakında bu alanlarda da hizmete başlayacaklarını ifade etti.

Etkinlik için İlçe Sağlık Müdürlüğüne ve tüm katılımcılara teşekkür eden Kaymakam Şafak Gürçam ise, ‘Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’ kapsamında Yedikır bölgemizde düzenlenen yürüyüş etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek sağlıklı bir ömür için sporun önemine vurgu yaptı ve herkesi günlük düzenli spor yapmaya davet etti.

Kaliteli ve sağlıklı bir hayat için yürüyüş ve sportif aktivitelerin önemine işaret eden Belediye Başkanı Rifat Uzun da, spor ve yürüyüş alanları, sosyal donatıları, piknik alanları, yeşil doğası ve bol oksijeni ile Karadeniz bölgesinin iç turizmine hizmet veren Yedikır Sosyal Tesislerinde etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılan herkese teşekkür etti.

Kaynak:suluovayenihabergazetesi/AA-Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.