DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova’da, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenleri Düzenlendi.

Suluova’da, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenleri Düzenlendi.
REKLAM ALANI
22.11.2018
899
A+
A-

Suluova’da, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenleri Düzenlendi.

-Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. Yılında Suluova’da törenlerle anıldı.

Düzenlenen ilk anma töreninde, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz ve Belediye Başkanı Fatih Üçok tarafından çelenklerinin sunulmasının ardından saat:09.05 geçe sirenler çalarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Bu arada, CHP İlçe Başkanlığı da Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudular.

İkinci anma töreni ise Belediye Kültür Merkezi Konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Suluova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Beyza Ataseven, her 10 Kasım’da Atatürk’ü anarak büyük öndere olan şükran duygularının dile getirildiğini, O’nun fikir ve düşüncelerini yaşantımızda tatbik etmenin gerekliliğini dile getirdi.

Ardından okul öğrencileri, “Atatürk” konulu çeşitli şiirler okudu, Atatürk’ün yaşamı ve eğitim anlayışı hakkında bilgiler vererek “Anılarla Atatürk”, “Atatürk’ün bilinmeyen yönleri” konulu sunumlar yaptı. “Bir ömrün hikayesi” adlı oratoryonun ardından öğrencilerin sahnede oluşturdukları Atatürk ve Türk Bayrağı figürleri ise katılanlardan büyük beğeni ve alkış aldı.

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. Yılında Suluova’da düzenlenen törenler, hafta kapsamında ilçemiz okulları arasından yapılan “Atatürk” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Fatih Üçok ve Cumhuriyet Başsavcı Oğuzhan Uylu tarafından çeşitli hediyeler verilerek tebrik edilmesiyle son buldu.

Bu arada, TOKİ Çelebi Mehmet Okul öğrencileri tarafından “Atatrük” konulu bir resim serginin de açıldığı Kültür Merkezi salonunda ki anma programında ayrıca, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi” kullanılarak hazırlanan bir yöntem yoluyla, Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Cumhuriyet Başsavcı Oğuzhan Uylu ve diğer protokol mensupları Atatürk 3 boyutlu olarak yanlarındaymış gibi anı fotoğrafı çekildiler.

Anma programına, Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Cumhuriyet Başsavcı Oğuzhan Uylu, Jandarma Komutanı Üsteğmen Hamit Haşimioğlu, Emniyet Müdür Vekili Engin Erkul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA-suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.