DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova’da, 27 Köyün İçme Suyu Hattı Yenileniyor.

Suluova’da, 27 Köyün İçme Suyu Hattı Yenileniyor.
REKLAM ALANI
23.12.2017
1.348
A+
A-

Suluova’da, 27 Köyün İçme Suyu Hattı Yenileniyor.

-Suluova’da, Ayrancı İçme Suları Birliğine bağlı 27 köyün içme su ihtiyacının sağlandığı ishale hattı yenileniyor.

Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan proje ile 22 kilometrelik hattın 15 kilometresinin proje kapsamında yenileneceğini belirterek konu hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Dr. Vural Karagül, Suluova Ayrancı İçme Suları Birliğine bağlı 27 köyün içme su ihtiyacının sağlandığı yaklaşık 40 yıllık eski içme suyu ishale hattını yenileme ve modernizasyon çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek Birlik Başkanı Mehmet İnce'den bilgiler alan Kaymakam Dr. Vural Karagül, 2016 Yılında ihalesi yapılarak Ağustos 2017'de yenileme çalışmaların başladığını ifade ederek; “Proje kapsamında mevcut 22 kilometrelik ishale hattının 15 kilometrelik kısmı yenilenecek. Yürütülen çalışmalar ile hattın 10 kilometrelik kısmının yenilenmesi tamamlanmış olup tamamının yenilenmesini sağlanacak.”

İlçe Kaymakamımız Dr. Vural Karagül açıklamasında şunları kaydetti: “27 köyümüzün 40 yıllık eski su hattı yenileniyor. Mevcut eski hat asbestli boru olduğu için sağlığa çok uygun değildi. Bu proje ile tüm su hattımız sağlıklı hale getirilmiş olacak. İçme suyunun kalitesi de arttırılmış olacak. Proje sayesinde, daha sağlıklı geniş borular ile bu hattı yeniliyoruz. Amacımız; köylerimizin içme su kalitesini arttırmak, daha hijyen ve kaliteli su temin etmek, israf ve kayıp kaçağın önüne geçmek suretiyle köylerimize ve halkımıza ulaştırarak kullanımlarına sunmak. Ayrıca eski ishale hattının yerine yeni ishale hattı döşenerek mevcut su debisi de 1,5 kat artacaktır. Bizim zamanımızda yapılan bu önemli projeye vesile olmaktan mutluluk duyuyorum. Önemli ve başarılı bir proje çalışmadır bu.”

Su israfına da dikkat çeken Suluova Kaymakamı Dr. Vural Karagül; “Suluova ilçemiz bölgemizin en zengin su kaynaklarına sahip ancak, kayıp, kaçak ve israf oranımız çok. Su sorunu yaşamamak için mevcut su potansiyelimizi daha tasarruflu ve verimli kullanmalıyız” diye konuştu.

Kaynak: AA-suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.