SULUOVA’DA 61. KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLANDI



SULUOVA’DA 61. KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLANDI
-Suluova Halk Kütüphanesinde yapılan “Kütüphane Haftası” programına konuk olan Suluovalı şair ve yazar Ayşenur Biçer, öğrencilerle buluştu.
‘Kütüphane Haftası’nın bu yıl 61. Yılı Suluova İlçe Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilen anlamlı bir program ile kutlandı.
İlçe Halk Kütüphanesi, 61. Kütüphane haftasının bu yılki konusu “üreten kütüphaneler” olması nedeniyle ilçemizin üreten şair ve yazarı Ayşenur Biçer ile öğrencileri ağırladı.
TOKİ Çelebi Mehmet İlkokul 2/D sınıfı öğrencilerinin şair-yazar ile buluştuğu programda şair ve yazar Ayşenur Biçer; hayatı, kitapları ve diğer çalışmaları hakkında bilgiler verdi, öğrencilerin meraklı sorularını da yanıtlayarak miniklere hediye ettiği kitaplarını imzalayarak anlayarak ve sürekli okumanın önemine ilişkin tavsiyelerde bulundu.
1991 yılında Amasya’da doğduğunu ve İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi’nden mezun olduğunu aktaran Şair ve yazar Ayşe Nur Biçer, Eserleri olan Dalgakıran Timşa(Masal), Saatler Durduğunda, Filozoflar Ne Yapar?(Roman), Kulübemin Gözleri(Düşünce), Katlanamayan Yelpaze(Düşünce), Alaska’da Bir Kayın(Şiir) ve Bir Deli değil Ayna Karşısında(Şiir) türünde şiir ve yazılarının Dergâh, Varlık, Buzdokuz, Söğüt, Nihayet gibi dergilerde yayımlandığını, Din Psikolojisi alanında yüksek lisans yaptığını, “Çocuklar için Felsefe” alanında çalışmalarını da sürdürdüğünü ve çocuklara çeşitli düşünce kitapları yazmaya devam ettiğini aynı zamanda Dergâh Yayınları’nda Türk Edebiyatı Editörlüğü yaptığını ifade etti.
Okumanın yaşı olmadığını ve her yaşta insanların okuyarak yeni bilgiler edinip kendisini geliştirebileceğinin altını çizen Yazar-Şair Ayşenur Biçer, Kitap okumanın düşsel seyahate benzediğini, hayatın stresinden uzaklaştıran, huzur bulmamızı ve ufkumuzun gelişmesini sağlayan bu aktivitenin her yaşta mümkün olduğunu, okumanın beyindeki birçok bölümü harekete geçiren, bu bölümlerin birbirleriyle bağlantı kurmasını ve diğer yandan beyninde yeni bağlantılar oluşmasını sağlayan güçlü bir eylem olduğunu, okuma eyleminin düzenli olarak devam ettirildiği sürece, oluşan o yeni bağlantılar kalıcı hale getirdiğini ve bu da beyninin daha güçlü ve işlevsel hale gelmesi demek olduğunu, Özellikle de okul öncesi dönemdeki çocuklarda okumanın etkileri daha net saptandığını, düzenli kitap okunan çocukların okul hayatlarında daha avantajlı oldukları, kavrama, konsantrasyon ve sosyal ilişkiler kurma becerilerinin daha da gelişmiş olduğunun gözlemlendiğine vurgu yaptı.
Katılımları için şair-yazar Ayşenur Biçer ile öğrenci ve öğretmenlere teşekkür eden Suluova ilçe Halk Kütüphanesi Yetkilileri, okuyucular için kütüphanelerin artık sadece kitaptan ibaret olmayıp gelişen teknolojiyle birlikte yapay zeka, robotik kodlama vb. Teknolojileri kullanmayı hedefleyerek hizmet ağını genişlettiğini, Suluova İlçe Halk Kütüphanesinde 27 bine yakın güncel kitap ve 30’u aşkın süreli yayın bulunduğunu, haftanın 7 günü değerli okuyucularına hizmet vermediğini, İlçe Halk Kütüphanesinin tüm ilçe halkını da okumaya, üretmeye ve yeni ufuklara açılmaya beklediklerini belirttiler.
Program sonunda İl Kültür Ve Turizm Müdürü Bilal Eken ve İlçe Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Büşra Kılıç tarafından Şair-Yazar Ayşenur Biçer’e katılımları için teşekkür ederek çiçek takdim edildi.
Program, Kütüphaneyi yakından tanıyarak, okumanın önemine ilişkin Şair-Yazar Ayşenur Biçer’den öneriler ile imzalı kitap alan öğrencilere ikramlarla son buldu.
Kaynak: Suluovayenihabergazetesi-AA/Murat Arslan