DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova’da 65 Yaş üzeri vatandaşlar çarşı-pazara akın etti.

Suluova’da 65 Yaş üzeri vatandaşlar çarşı-pazara akın etti.
REKLAM ALANI
14.05.2020
632
A+
A-

Suluova’da 65 Yaş üzeri vatandaşlar çarşı-pazara akın etti.

–Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında dışarı çıkmaları kısıtlanan Suluovalı 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlar, normalleşme takvimine göre bugün 11.00 ile 15.00 saatleri arasında sokağa çıkmalarına izin verilmesinin ardından çarşı ve pazara akın etti.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında sosyal mesafeyi koruyarak ve maske takarak arkadaşı ile buluşmanın sevincini yaşayan Turan Serdar(66), “bugün bizim bayramımız. Devletimizden Allah razı olsun” Dedi.

Uygulanan tedbirlerin kendilerinin menfaatine olduğunu ifade eden Turan Serdar; “bu memleket bizim. Devlette bizim için çalışıyor. Cumhurbaşkanımız bizim için çalışıyor. Allah razı olsun ondan ve devlet büyüklerimizden. Devlet yetkililerimizin dediğini yaparsak hiç sıkıntı çekmeyiz. Bu uygulamalar biz yaşlılar ve çoluk, çocuğumuzun sağlığı için yapılıyor. Onun için devlet bize ‘sağlığınız için evde kalın’ dedi. Evde kaldık. Şimdi de, ‘dışarı çıkabilirsiniz’ dedi, dışarı çıktık. Hava da çok güzel. Arkadaşımla uzun zamandır görüşemiyordum. İzin çıkınca burada meydanda buluştuk, sohbet ediyoruz. Arkadaşlarımı ve şehrimizin güzelliklerini özledik. Onun için bugün bizim bayramımız. İnşallah her hafta izin olur.” İfadelerini kullandı.

Oğlu ile birlikte Yeni Mahalle bölgesinde gezintiye çıkan 5 çocuk babası emekli İmam Hatip Kamil Acar(86) ise, uygulamadan çok memnun olduğunu, salgının sona ermesi için tedbirlere uymaya çalıştıklarını, her işin başının sağlık olduğunu, özverili gayretleri dolayısıyla devlet yetkilileri ile sağlık çalışanlarına teşekkür ettiğini söyledi.

Arkadaşların ile Şeker cami avlusunda buluşan ve 6 haftadır evde kaldıklarını, ibadetlerinin yapıp, Kuran-ı Kerim okuduklarını ve devlet ile millet için bol bol dua ettiklerini ifade eden Veysel Sarıkaş(80) da, devletin dediği kurallara uyulması gerektiğini, uyulması halinde salgın ve benzeri sıkıntılardan zarar görmeden kurtulabileceklerini söyledi.

Veysel Sarıkaş; “Ben devletimle gurur duyuyorum. Bugünlerimize şükrediyorum. Devletin bu emeklerinin kıymetini bilmek lazım. Devlet milletinin menfaati için çalışır. Onun için devlet güçlü olacak ki bizde sağlıklı olalım. Bak şimdi hem bize hem de diğer bir çok devletlere yardım etti. Eskiden biz onlardan yardım istiyorduk. Biz devletimizin arkasında durursak kimseye zarar gelmez. Devlet güçlü ve ayakta dimdik olacak ki bizlerde böyle sağlıklı, huzurlu yaşayalım.” dedi.

Camilerin bir an önce açılmasını isteyen emekli Yusuf Şenocak(80) ise, 6 haftadır Cuma namazı kılamadığını, Ramazan ayı dolayısıyla 17-18 gündür de teravih namazı kılamadığını, bunun üzüntüsünü yaşadığını belirterek, hayatın normale dönmesi için insanların kurallara uymasının gerektiğini, sabırla hayatın normale dönmesini beklediklerini aktardı.

Kendilerini güzel havanında etkisiyle dışarı atan çok sayıda Suluovalı 65 üstü yaşlılar 11.00-15.00 saatleri arasında eşleri ve arkadaşlarıyla birlikte çarşı ve pazara çıkarak, bol bol yürüyüş yaptı, alış veriş yapıp uzun zamandır göremedikleri yakınları ve dostlarıyla buluşup sohbetler etti.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.