SULUOVA’DA KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ GAZZE’DEKİ ÇOCUKLAR İÇİN DUA EDİP İSRAİL’İN SALDIRILARINI KINADI
SULUOVA’DA KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ GAZZE’DEKİ ÇOCUKLAR İÇİN DUA EDİP İSRAİL’İN SALDIRILARINI KINADI.
-Suluova’da Yaz Kur’an kursu öğrencileri, İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze’deki çocuklar, tüm şehitler ve Hamas Lideri Şehit İsmail Haniyye için dua etti.
Din Görevlileri Mustafa Tozlu ve Mustafa Kara tarafından Sultaniye camisinde organize edilen sabah namazı buluşmalarında kurslarda eğitim gören ve Kur’an’a geçen öğrenciler için program düzenlendi. Program sonunda öğrenciler Türk ve Filistin bayrağı ve atkıları ile Gazze halkının yanında olduklarını ifade edip İsrail’in soykırımını kınadı.
İlçedeki 50 cami ve Kur’an kursunda yaklaşık 3 bin kadar öğrenci ile yaz kurslarının devam etiğini belirten İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, kurslarda öğrencilere dini eğitimlerinin yanı sıra milli ve manevi eğitimlerde vererek duyarlı bir nesil yetiştirmeye gayret ettiklerini söyledi.
Her fırsatta da Gazze ve tüm dünya da ki Müslümanlar için dualar ettiklerini, Müslümanlara yapılan saldırıları da kınadıklarını aktaran Müftü Sıtkı Kaya, yaptığı açıklamasında;
“bugün Cuma sabahı yaz kurslarına gelen gençlerimizle bir araya geldik. Onlara hem gelecekleriyle ilgili nasihatlerde bulunuyoruz. Dinimizi, İslamı, kitabımızı anlatıyoruz. Aynı zamanda mazlumlar için başta Filistinli kardeşlerimiz başta olmak üzere Gazze’de zulüm gören mazlumlar ve tüm dünya mazlumları için, kurtuluşları için dua ediyoruz. Bu sabahta aynı şekilde Filistinli kardeşlerimiz için mazlumlar için dua ettik. Özellikle İsrail’in son yaptığı Hamas Lideri İsmail Haniyye kardeşimizi katletmesi, şehit etmesi üzerine İsrail’in, siyonizmin yaptığı bu katliamı ve zulmü lanetliyoruz, bunu kınıyoruz. Tüm dünya Müslümanları, vicdanı olan tüm insanlığın gerçekten buna karşı olacağını da biliyoruz. Rabbim inşallah zulmü hiçbir zaman payidar eylemez. Zulüm daim olamaz. Mutlaka bu zulüm son bulacak. Mazlumlar inşallah kurtuluşa erecektir.” Dedi.
Elinde ve üzerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla Gazze’deki zulmün bitmesi için çağrıda bulunan öğrenci Muhammed Eğmen(9) ise; “bugün sabah namazında Filistin’deki kardeşlerimiz için dua ettik, zulmün bitmesini istedik. Bu zulmün bitmesini istiyoruz artık. Oradaki Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimiz annesiz babasız kalıyor. Yetimler ölüyor, masumlar ölüyor. Artık bunun bitmesini ve Filistin’in kurtulmasını istiyoruz. Onlar sadece kardeşimiz değil kan bağımız bizim. Onların kurtulması için ne olursa olsun dua edeceğiz. Dualarımız kabul olsun inşallah, Yüce Rabbim Filistin’i bu belalardan kurtarır inşallah.“ ifadelerini kullandı.
Gazze’de ki masum çocuklar için çok üzüldüğünü ifade eden öğrenci Furkan Değirmenci(10) da açıklamasında; “her Cuma buraya geliyoruz sabah namazına. Filistinli kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Allah onları aç susuz bırakmasın. Onlara güç versin. Filistin ve Gazze’deki soykırım bitsin. Savaş bitsin. İsrail artık savaşı bitirsin. Her gün böyle dua ediyoruz. Allah dualarımızı kabul etsin. Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimiz şehit oluyor, annesiz babasız kalıyor. Hem ben bu duruma çok üzülüyorum hem de herkes çok üzülüyor. Allah onlara güç sıhhat versin. Artık Filistin ve Gazze’de ki bu acı bitsin. İsrail de savaşı bitirsin artık.” Diye konuştu.
Belediye Başkanı Rifat Uzun ve İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya tarafından Kur’an’a geçen öğrenciler tebrik edilerek Kur’an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler verildi.
Kılınan sabah namazının ardından yapılan Kur’an-ı Kerime geçme töreni sonrası Belediye tarafından öğrencilere ikramlar verildi.
Kaynak: Suluovayenihabergazetesi- AA/Murat Arslan