DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova’da Yakalanan Kaçak Uyruklular Serbest Bırakıldı.

Suluova’da Yakalanan Kaçak Uyruklular Serbest Bırakıldı.
REKLAM ALANI
09.08.2017
1.274
A+
A-

Suluova’da Yakalanan Kaçak Uyruklular Serbest Bırakıldı.

-Suluova’da yakalanan ve yasadışı yollardan yurda giriş yapan 102 göçmenden 92’si serbest, 10’u ise sınır dışı edildi.

Olayda yakalanan ve Suluova Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne bağlı Mahmut Demir Spor salonunda tutulan 3’ü bayan, 1’i çocuk olmak üzere 71 Afganlı ile 31 Pakistanlıdan oluşan toplamda 102 kaçak göçmen, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ekipleri tarafından gerekli inceleme ve sorgulamaları yapılarak Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne bildirildi.

Ardından Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gelen talimatlar doğrultusunda Suluova’da tutulan 102 kaçak mülteciye yapılan yasal tebligatların ardından 6458 Sayılı Yabancılar Ve Uluslararası Koruma Kanununa göre idari yaptırım kararı uygulanarak serbest bırakıldı.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün talimatları gereğince, yakalanan 102 mülteciden 92’si idari gözetim kararı sonlandırma tebliğine göre belli bir süre bir adreste ikamet etme ve bu adreste haftada 3 kez bulunduğu yerdeki göç idaresi müdürlüğüne imza yükümlülüğünü yerine getirmeleri şartıyla serbest bırakıldılar. Serbest bırakılan 92 göçmenin bu şartları yerine getirmemeleri halinde ise yakalandıkları zaman sınır dışı edilecekleri söylendi.

Geriye geri kalan 10 mülteci ise pasaportları olduğu halde yurda kaçak yollardan giriş yaptıkları için güvenlik güçleri gözetiminde sınır dışı edildiler.

Hatırlanacağı üzere, Suluova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, trafikten men edildiği belirlenen ve plakasız olduğu tespit edilen Ağrı yönünden gelen bir otobüsü Suluova çevre yolundan geçerken durdurarak otobüste arama yapmış, aramada yasa dışı yollardan Türkiye'ye girdikleri tespit edilen Afganistan ve Pakistan uyruklu olduğu öğrenilen 102 kaçak yakalanmıştı.

-SULUOVA’DAN MEMNUN AYRILDILAR. 
Yakalanan 102 kaçak göçmen Suluova’da kaldıkları 1 hafta içerisinde yerleştirildikleri Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne bağlı Mahmut Demir Spor salonunda tutulmuş, burada sağlık, barınma, tuvalet, sıcak banyo ve 3 öğün yemek gibi ihtiyaçları Suluova Belediyesi, Suluova Devlet Hastanesi ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından karşılanmıştı.

Suluova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise bir taraftan kaçak yabancı uyrukluların ifade ve diğer işlemleri ile uğraşırken bir taraftan da tutuldukları spor salonu ve etrafındaki güvenliği sağlamışlardı.

Kaçak göçmenler; insan kaçakçılarının kendilerini kandırdıklarını ve Türkiye’ye getirmek için kişi başı 3.600 Tl aldıklarını, yollarda çok zorluklar çektiklerini, bazen günlerce yaya yürüdüklerini, günlerce ise aç ve de susuz kaldıklarını anlatırken tutuldukları Suluova’da ise kendilerine gösterilen misafirperverlikten oldukça memnun kaldıklarını belirtip yetkililere ve ilgililere teşekkür ederek ilçemizden ayrıldılar.

Kaynak : AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.