DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova’da, “ Zeka 0yunları Olimpiyatları” Yarışmaları Başladı.

Suluova’da, “ Zeka 0yunları Olimpiyatları” Yarışmaları Başladı.
REKLAM ALANI
21.02.2018
1.887
A+
A-

Suluova’da, “ Zeka 0yunları Olimpiyatları” Yarışmaları Başladı.

–Suluova Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ilk, orta ve lise düzeyinde ki okullar arası Zeka Oyunları Olimpiyatları yarışmaları başladı.

Suluova Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda 3 gün boyunca yapılan yarışmalara katılan öğrencileri tebrik ederek başarılar dileyen Kaymakam Dr. Vural Karagül, zeka oyunlarının çocukların eğlenirken zekasını geliştirmesi, zihnini açması ve yeni bir şeyler öğrenmesi için oldukça ideal araçlar olduğunu belirtti.

Zeka Oyunları ile öğrencilerin oldukça önemli beceriler kazanacaklarını belirten İlçe Kaymakamımız Dr. Vural Karagül Öğrencilerimizin zeka oyunları ile bireysel ve grup çalışmalarında kendi yetenek ve potansiyellerini daha iyi tanıyacak, özgüvenlerini geliştirecek, başarı için sistemli ve disiplinli çalışma alışkanlıkları kazanacaklarını söyledi.

Suluova’da ki okullar arasında ilk defa yapılan “Zeka Oyunları Olimpiyatları” Yarışmalarının Suluova Kaymakamlığı’nın eğitime destek hizmetleri kapsamında oluşturulduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, yarışmalara ilkokullardan 250, Ortaokullardan 260, Liselerden ise 150 öğrenci olmak üzere toplam 660 öğrencinin katıldığını, belirterek, İlçe Kaymakamı Dr. Vural Karagül’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Zeka Oyunları yarışmalarının amacı hakkında bilgiler veren İlçe Milli E3ğitim Müdürü Ahmet Davu, öğrencilerin, problemler karşısında farklı ve özgün stratejiler geliştirmesi, hızlı ve doğru karar vermesi, sistematik bir düşünme yapısı geliştirmesi, zeka oyunları kapsamında bireysel, takım halinde ve rekabet ortamında çalışma becerileri geliştirmesi ve problem çözmeye yönelik olumlu bir tutum kazanmalarının sağlanması olduğunu söyledi.

Suluova’da, ilk defa düzenlenen “Zeka 0yunları Olimpiyatları” Yarışmalarının ilk gününde İlkokullar arası “Hedef 5 ve Pratik Zeka 1“,Ortaokullar arası yapılan ikinci gününde “Mangala ve Yıldız Çin Daması“ ve Liseler arası yapılan üçüncü gününde ise “Koridor ve Abbolone“ oyun turnuvaları yapılacak olup, yarışmalarda elemeleri geçip finallere kalan için de 22 Şubat Perşembe günü final müsabakaları gerçekleştirilecek.

Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen yarışmalara İlçe Kaymakamı Dr. Vural Karagül, Belediye Başkanı Fatih Üçok, İlçe Emniyet Müdürü Murat Oflaz, İlçe Jandarma Komutanı Cenk Alper Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldılar.

Kaynak: AA-suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.