DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluova’dan Suriye’ye 2 Tır Yardım Gönderildi.

Suluova’dan Suriye’ye 2 Tır Yardım Gönderildi.
REKLAM ALANI
10.02.2018
733
A+
A-

Suluova’dan Suriye’ye 2 Tır Yardım Gönderildi.

-Suluova’da, İHH Amasya Temsilciliği ve Memur Sen İlçe Temsilciliği organizesinde, Suriye’de ki mazlum halka 2 Tır un malzemesi gönderildi.

Suluova Hacı Mustafa Caminde kılınan ikindi namazı sonrasında düzenlenen uğurlama programında bir basın açıklaması yapan İHH ve Memur Sen Suluova İlçe Temsilcisi Cemil Küpçü, mazlum Suriye halkına karşı 7 yıldır zulüm yapıldığını ve bugüne kadar en az 450 bin mazlum Suriye halkının kayıp verdiğini belirtti.

Suriye’de ki rejimin başlattığı iç savaşın vahim bir insani krizin doğmasına sebep olduğunu aktaran Cemil Küpçü; 
“BM verilerine göre 6.1 milyon insan Suriye’den göç etti. 4.8 Milyon insan ise başka ülkelere sığındı. Tahminen 1 milyon kişi, kuşatma altında ki bölgelerde yaşıyor ve temel hayat kurtarıcı yardımlardan ve insani destekten mahrum bırakılıyor. Hapishanelerde ki işkence ve kötü muamelenin kontrolden çıktığı Suriye de savaşın başlangıcından bu yana 120 binden fazla kişi hapsedildi veya kayboldu. E n az 12 bin insan hapiste öldürüldü. Kimyasal silahların, misket ve varil bombalarının hiç çekinmeden kullanıldığı ülkede 20 bin çocuk hayatını kaybetti. Küresel güçlerin menfaat çatışması altında büyük bir yıkım ve mağduriyetin yaşandığı Suriye de yüz binlerce ev yıkıldı, camiler, okullar, hastaneler yerle bir edildi" dedi.

Müslüman Türk halkı olarak bu zulme duyarsız kalmadıklarını ve bu 7 yıl süresince çeşitli kampanyalarla mazlum Suriye halkına yardımlar gönderdiklerini ifade eden Cemil Küpçü; konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Suluova olarak bizde bu 7 yıl boyunca mazlum Suriye halkının yanında olduk. Suriye içinde savaş mağduru olan mazlum halkın insani yardım ihtiyaçlarını gidermek için kurum, kuruluş, STK’lar, sendikalar ve hayırsever vatandaşlar bugüne kadar birçok insani yardım malzemesinin yer aldığı yaklaşık 15 Tır yardım mazlum Suriye halkına gönderdik. Bugünde hayırseverlerin destekleri ile 2 Tır un malzemesi gönderiyoruz. Amasya il ve ilçeleri ile Erbaa, Havza İHH Temsilcilikleri ve gönüllülerin düzenlediği yardım kampanyaları ile bugüne kadar 69 Tır insani yardım malzemesi Suriye halkına göndererek yaralarına merhem olmaya gayret ettik. Bu son kampanyamızda ise Amasya il ve ilçelerinde 13 Tır insani yardım malzemesini İdlib ve Azez de acil yardım bekleyen ve Suriye de ki kamplarda yaşayan diğer ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Pazar günü Amasya’dan uğurlayacağız” dedi. 
Mazlum Suriye halkının maddi ve manevi olarak destekçisi olduklarını açıklayan Cemil Küpçü, “Suriye halkının maddi ve manevi yönden arkasında olmamız, kulluğumuzun ve ümmet kardeşliğimizin mutlak bir gereği, hem de Türkiye ve Ümmet’in geleceği için hayati bir önem arz etmektedir. Katkı ve destekte bulunan tüm hayırseverlere teşekkür ederiz.“

Daha sonra okunan dualarla eşliğinde toplamda 55 tondan oluşan 2 Tır un malzemesi ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Suluova’dan uğurlanan yardım Tır’larının 14 Ocak 2018 Pazar günü Amasya’da ki diğer yardım Tır’ları ile buluşarak toplamda 13 Tır olarak Suriye’ye ulaştırılmak üzere yola çıkacağı öğrenildi.

Yolcu etme programına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Turgut Aksu, çeşitli kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:AA-Suluovayenihabergazetes/Murat Arslan

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.