DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Suluovalı STK’lar: “15 Temmuz’u Unutmadık, Unutturmayacağız. Gücümüz Milli İrade, Hedef Büyük Türkiye.”

Suluovalı STK’lar: “15 Temmuz’u Unutmadık, Unutturmayacağız. Gücümüz Milli İrade, Hedef Büyük Türkiye.”
REKLAM ALANI
13.07.2017
1.091
A+
A-

Suluovalı STK’lar: “15 Temmuz’u Unutmadık, Unutturmayacağız. Gücümüz Milli İrade, Hedef Büyük Türkiye.”

–Suluovalı Sivil Toplum Kuruluşları(STK), 15 Temmuz yıldönümü dolayısıyla ortak basın açıklamasında bulundular.

Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) salonunda bir araya gelen STK temsilcileri adına basın açıklamasında bulunan TSO Başkanı Turgut Aksu, 81 il ve ilçelerindeki demokrasi sevdalısı kurum ve kuruluşların 15 Temmuz’un yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklamasında bulunarak; ‘15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Gücümüz milli irade, hedef büyük Türkiye’ diyerek 15 Temmuz ruhunu canlı tutacaklarını bildirdi.

15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğunu ifade eden Aksu;

“çünkü bu alçak saldırı darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi” dedi.

Milletin cesareti ve ferasetinin bu hain saldırıyı durdurduğunu ve demokrasi sınavını başarıyla verdiğini belirten Aksu, en az 15 Temmuz kadar, darbe girişiminden sonrası da, ülkemiz açısından zorlu bir süreç olduğunu söyledi.

Olumsuz etkilenen ülke ekonomisini birlik ve beraberlik sayesinde elele vererek atlattıklarını belirten Aksu; açıklamasının devamında;

“hükümetimizin bizlerle istişare içinde aldığı önlem ve yaptığı reformlarla hızla toparlandık. Darbe girişiminin üzerinden daha bir yıl geçmeden ekonomide %5’lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bu yılın ilk altı ayında tam 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık. İhracatımızı rekor düzeyde arttırmaya başladık. Yabancı yatırımcıların güvenini yeniden kazandık” diye konuştu.

Şimdi yeni bir atılım sürecinin başlatılması gerektiğini belirten Aksu, ülke olarak ayağımızda ki prangayı çözdüğümüzü, şimdi koşma zamanı olduğunu, vatandaşların refah düzeyini daha da arttırmak, demokratik kazanımları güçlendirerek ileriye taşımak için ortak akılla ve istişare ile yeni bir reform süreci başlatacaklarını, daha büyük azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflere taşıyacaklarını aktardı.

Basın açıklamasına, 15 kadar STK temsilcisi katıldı.

Kaynak : AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.