DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

TSO Başkanı Aksu; “İstihdam Teşvik Paketi Ülke ve Esnafımıza Hayırlı Olsun.”

TSO Başkanı Aksu; “İstihdam Teşvik Paketi Ülke ve Esnafımıza Hayırlı Olsun.”
REKLAM ALANI
04.03.2019
1.016
A+
A-

TSO Başkanı Aksu; “İstihdam Teşvik Paketi Ülke ve Esnafımıza Hayırlı Olsun.”

-Amasya Sosyal Güvenlik(SGK) İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel ile Amasya İŞKUR İl Müdürü Osman Yılmaz, uygulamaya konulan İstihdam Paketiyle alakalı bilgi alış verişinde bulunmak amacıyla Suluova Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Ziyarette Oda Başkanı Turgut Aksu’ya konu hakkında bilgilendirmelerde bulunan Nurcan Yurt Şenel ile Osman Yılmaz, Türkiye genelinde 2.5 milyon ilave istihdam yapılması amaçlandığını, konuyla alakalı Suluova Ticaret ve Sanayi Odasının desteklerini beklediklerini ifade ettiler.

Bu ve bunun gibi teşvik paketleri için hükümete teşekkürlerini ifade eden TSO Başkanı Turgut Aksu, “Burası Türkiye, Burada İş ve Aş Var” sloganıyla Suluova Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde ülkemiz ekonomisine can vermek için elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. İstihdam teşvik paketinin ülkemize hayırlı olması diliyorum” dedi.

Ziyaret ve iyi niyet temennileri için Amasya SGK İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel ile Amasya İŞKUR İl Müdürü Osman Yılmaz’a teşekkür eden Suluova TSO Başkanı Turgut Aksu, daha sonra çeşitli konularda bilgi alış verişinde bulundu.

Ziyarette yapılan toplantıda şu konular görüşüldü;

İlave istihdam teşvikinden faydalanma şartları. İşverenin mevcut istihdamının üzerine yeni istihdam yaratması şart. Maaş desteği için işe alımın 1 Şubat-31 Nisan tarihleri arasında olması gerekiyor. İşverenin, 2018 yılında, şirket çalışan sayısı açısından en düşük olduğu aydaki çalışan sayısına ilave olarak işe alınması gerekiyor. İşverenin, 2018 yılında toplam istihdam ortalamasının üzerinde işçe alması gerekiyor. İşveren, alınan her bir işçiyi 9 ay boyunca işten çıkartamayacak. İşe alınacak kişinin İŞKUR’a kayıtlı olması gerekiyor. İşe alınacak kişinin işe alındığı aydan önceki 3 ayda 10 günden fazla sigortalılığının bulunmaması gerekiyor.

Diğer Teşvikler: 
– Kısa Çalışma Ödeneği: İşyerinde çalışma sürelerini geçici olarak azaltmak zorunda kalan işverenler, 3 ay boyunca azaltılan süreye ilişkin çalışanlarının ücreti devletten karşılanacak. İşverenler, İŞKUR’a, kısa çalışma ödeneği başvurusunda bulunacak. – Asgari Ücret Desteği: 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran işyerleri için 101 TL olarak uygulanacak, 500’ün altında sigortalı çalıştıran işyerleri için ise 150 TL olacak. 51 İle Özel Destek: Kalkınmada öncelikli 51 il ile 2 ilçede (Gökçeada ve Bozcaada) 5 puanlık prim teşvikine ek olarak 6 puanlık da bölgesel istihdam prim teşviki uygulanacak. Destekten, 10 kişi çalıştıran işyerleri ile 1-9 arası sigortalı çalıştıran işyerleri yararlanacak. – Bilişime Sigorta Desteği: İŞKUR’un düzenlediği İşbaşı Eğitim Programları’na katılanların 3 ay, imalat ve bilişim sektöründe 6 ay, siber güvenlik-kodlama-yenilenebilir enerji gibi stratejik sektörlerde 9 ay boyunca ücret ve sigorta desteğini devlet karşılayacak.

Kaynak: AA-suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.