DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

2023 YILINDA AMASYA’DA CİMER’E 6 BİN 591 BAŞVURU OLDU.

2023 YILINDA AMASYA’DA CİMER’E 6 BİN 591 BAŞVURU OLDU.
REKLAM ALANI

2023 YILINDA AMASYA’DA CİMER’E 6 BİN 591 BAŞVURU OLDU.

-Vatandaşların görüş, istek, şikayet, öneri ve teşekkürlerini ilettiği ve tüm isteklerine yanıt aldığı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine(CİMER) Amasya’da bir yıl içerisinde 6 bin 591 adet başvuru yapıldı.

Kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerine ilişkin talep, görüş ve önerilerin kolayca iletilebilmesi ve bunların ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca değerlendirilerek cevaplandırılması amacıyla kurulan CİMER, milletle devlet arasında hızlı, etkili ve kesintisiz bir iletişim köprüsü görevi üstleniyor. Bu yönüyle toplumun tüm kesimlerinden ilgi gören CİMER’e Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesiyle vatandaşların erişimi daha da arttı.

Amasya Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Vatandaşın çeşitli konularda bilgi almak ve işlem talep etmek için yoğun olarak tercih ettiği Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi(CİMER)’e 2023 yılı içerisinde Amasya’dan 6 bin 591 başvuruda bulunulduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi Bürosuna telefonla(ALO 150), mektupla, internet üzerinden ve şahsen yapılan başvuruların dağılımı ise şu şekildedir.

-CİMER ve E-Devlet üzerinden gelen müracaatlar: 5 bin 639.

-Telefonla Alo 150 Çağrı Merkezinden gelen müracaatlar: 845.

-Posta yoluyla gelen müracaatlar: 47 ve Şahsen yapılan müracaatlar 60, toplamda 6 bin 591 başvuru yapıldı.

Amasya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bu başvurular ilgili kaymakamlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarına gereği yapılmak üzere yönlendirilerek, vatandaşların müracaatları yasal süresi içerisinde cevaplandırıldı. Vatandaşların E-Devlet, Alo 150 CİMER hattı üzerinden veya Valilik giriş katında bulunan CİMER bürosuna şahsen müracaat ederek istek, şikâyet ya da bilgi edinme başvurularını gerçekleştirebilecekleri belirtildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.