DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Amasya °C

Başkanı Üçok, “ilçe genelinde Su kesintisi uygulamasına son verdik.”

Başkanı Üçok, “ilçe genelinde Su kesintisi uygulamasına son verdik.”
REKLAM ALANI
09.10.2020
602
A+
A-

Başkanı Üçok, “ilçe genelinde Su kesintisi uygulamasına son verdik.”

-Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, İlçemizde içme suyu sıkıntısı nedeniyle yaklaşık bir aydır düzenli su kesintisi uyguladıklarını bu vesile ile sabır ve hoş görüleri dolayısıyla ilçe halkımıza teşekkür etti.

Şuan itibariyle artık su kesintisi yapmadıklarını ifade eden Başkan Üçok; “İçme Suyumuzu da amacı dışında kullanmayalım aksi taktirde yine kesintiye gidilecektir.” Dedi.

Her yaşadıkları olumsuz şeylerin kendilerine daha iyi tedbir almaları noktasında yol gösterdiğini belirten Fatih Üçok, bu kapsamda içme suyu sorununa çözüm için Seyfe köyü bölgesi ile ilçe merkezinin çeşitli noktalarında sondaj çalışmaları yaparak kullanıma sunduklarını, ayrıca Havza Eymir bölgesinde ki hakkımız olan su gözelerinin bakımı ve su nakil hatlarının yenilenmesi amacıyla da ihaleye çıktıklarını söyledi.

İlçemizin içme suyu ihtiyacının hem kendi doğal kaynaklarından hem de Derinöz barajından karşılandığını ifade eden Başkan Üçok, “bu yıl havaların aşırı sıcak geçmesi ve mevsimsel yağışların düşmemesi bu sorunun ortaya çıkmasında etkili olmuştur. Ayrıca içme suyu aldığımız Derinöz barajında ki su bu sezon aşırı şekilde arazi sulamaya verildi ve su kalmadığı için 1 Eylül tarihinden itibaren Derinöz barajından istediğimiz içme suyunu alamadık.”

Suluova’da içme suyunun tasarruflu ve amacı dışında kullanılmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Fatih Üçok, açıklamasında şunları söyledi: “Suluova’mızın saniyede 250 litre içme suyu kullanımı var. Yaşanılan su sıkıntısını aşmak için ilçemizin çeşitli bölgelerinde su toplama ve sondaj çalışmaları yapıyoruz. Bizim en büyük sıkıntımız Suluova’da içme suyu kullanım alışkanlığıdır. Bunu her seferinde hatırlatmaya çalışıyorum. Bakınız Merzifon ilçesinin nüfusu 58 bin. Saniyede 170 litre su kullanıyorlar ve Merzifon’a bu su yetiyor. Amasya’nın nüfusu 119 bin. Saniyede 240 litre su kullanıyor ve bu su Amasya’ya yetiyor. Suluova’mızın nüfusu 38 bin ve Suluova olarak saniyede 250 litre su tüketiyoruz. Suluova’mızın 300 kilometre su şebeke hattı var bu bile alanın ve tüketimin büyüklüğü ifade etmektedir. Bunun izahı şudur; bahçelerin sulanması ve hayvansal ihtiyaçlarda içme suyunun kullanılmasıdır. Bu tespitler Suluova’da suyun nasıl kullanıldığını izah ediyor. Aslında içme suyu potansiyelimizi doğru kullansak bizim ekstra suya ihtiyacımız yok. İller Bankası ve DSİ’nin verilerine ve Avrupa standartlarına göre Suluova’mızın kullanması gereken içme suyu saniye 80 litre olması lazım. Ama saniyede 250 litre su veriyoruz ve yetiştiremiyoruz. Geriye kalan 170 litre su bahçe sulaması ve hayvanlar için kullanılmaktadır maalesef. Bu gereksiz kullanımlar olmasa ilçemizin de içme suyu sorunu yaşanmaz. Bu durum bizden önce de böyleydi şimdi de böyle maalesef. Tabi bunların hiç biri mazeret değil ama tedbirde almamız lazım. İçme suyunu amacı dışında kullanımına ilişkin meclisin cezai işlem kararı var ancak ceza yöntemine başvurmak istemiyoruz. Ama yıllarca da bir türlü de tasarruflu su kullanım alışkanlığını ilçemizde yerleştiremiyoruz.“ ifadelerini kullandı.

Başkan Üçok, “Biz belediye olarak yaşanılan içme suyu sıkıntısına çözüm üretmek için geceli gündüzlü çalıştık. Bize bu konuda yardımcı olan özellikle Seyfe, Soku, Derebaşalan, Yolpınar ve Eğribük Köyü muhtarlarına ve köy halkına çok teşekkür ediyorum. İçme suyu desteğinde bulundular. Bu durum bizim birlikte dayanışma kültürümüze en güzel örnektir. Ayrıca Halkımıza bir an önce içme suyunu vermek için mesai gözetmeden gecesini gündüzüne katan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” Dedi.

Kaynak: AA-Suluovayenihabergazetesi/Murat Arslan 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.